Zo kun je sfeervol je balkon inrichten

Balkon - Interiordesign.blogspot.comVeel mensen met een balkon of dakterras weten niet goed wat ze met deze ruimte aan moeten. Er staat misschien een tafeltje, een klapstoel. Of nog erger: vuilniszakken en wat lege kratten bier.. Zonde! Want een balkon is ideaal om van de buitenlucht te genieten. Zeker als een tuin ontbreekt.

In Nederland zijn de meeste balkons aan de kleine kant. Daarom is het lastig om te bepalen hoe je deze ruimte optimaal kunt indelen. Naast een functionele ruimte wil je misschien ook nog wat sfeer toevoegen. Gelukkig kun je alle kanten op! Met een beetje extra aandacht en creativiteit kan ook jouw balkon een gezellige plek worden.

Verfraai je balkon met een buitenkleed

Dit seizoen zien we steeds meer producten die het buitenleven nog meer sfeer geven. Binnen gaat naar buiten! Zo kun je je balkon verfraaien met een kleurig buitentapijt. Hiermee creëer je snel en eenvoudig een gezellige en huiselijke sfeer. Loop lekker op je blote voeten en voeg eventueel nog een groot loungekussen toe.

Loungen is nog steeds enorm populair, zowel binnen als buiten. Loungen kan ook heel goed op een balkon! Er zijn enorm veel soorten en formaten loungebanken, poefen of complete sets verkrijgbaar. Heb je een klein balkon? Schaf dan een lekkere compacte loungebank aan met poef die je zowel als voetenbank als salontafel kunt gebruiken. Wil je liever dineren? Ga voor praktische tuinmeubelen, die bijvoorbeeld inklapbaar zijn.

Een balkon is écht af met mooie potten!

Niet iedereen is gezegend met groene vingers. Toch is een balkon pas écht af met een paar mooie potten gevuld met groen! Ga bijvoorbeeld voor vetplantjes, deze hebben minder onderhoud nodig. Kies voor hoge rechthoekige potten, deze nemen minder ruimte in dan ronde. Koop zo nu en dan wat bloemen die passen bij het seizoen.

Heeft de vloer van jouw balkon een saaie, lelijke betonnen vloer? Denk eens na over een andere ondergrond. Een buitenkleed, zoals we eerder noemden, is leuk. Maar je kunt ook nadenken over vlonderplanken. Deze geven het balkon of dakterras een instant nieuwe uitstraling.

Ga los met mooie accessoires

De laatste tip: ga vooral lekker los met accessoires, maar kies één bepaalde stijl. Ga voor een rustige en strakke look met grijs, wit en lichte houttinten. Of maak er een kleurenfestijn van door het balkon op te vrolijken met felgekleurde kussens, slingers, potten en bloemen.

tuinbank

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelWorkshops voor kinderen in het Rijksmuseum
Volgend artikelZò ga je bijzonder met je gezin op de foto
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in