You Pulse of Withings?

youpulseTegenwoordig kun je steeds meer thuis testen. Ging je vroeger maandelijks langs de huisarts om je bloeddruk te laten meten (als je daar aanleiding toe had uiteraard), tegenwoordig koop je gewoon een bloeddrukmeter en ga je thuis aan de slag. Bij een herhaalde hoge bloeddruk kun je dan uiteraard zelf even langs de huisarts gaan omdat dit niet geschikt is voor thuisbehandeling. Voor zwangeren is het ook fijn als je thuis je bloeddruk in de gaten kunt houden. Zeker op het laatst. Nu ben ik al fan van Withings, heb de weegschaal en werk ook met de app waarbij ik kan synchroniseren met runkeeper als ik ga hardlopen of fietsen. Het motiveert me enorm om in beweging en dus op gewicht te blijven. Wij hebben inmiddels ook de bloeddrukmeter die je eveneens aan de app kunt koppelen. Zo heb je je gehele gezondheid in 1 app. Handig! Nadeel van de bloeddrukmeter van Withings vind ik het feit dat je per se aangesloten moet zijn op je iPhone als je gaat meten. Hij geeft ook regelmatig een foutmelding daardoor, dan houd je je arm weer net niet zoals dat zou moeten ofzo. Maar goed, ik ben er toch blij mee en ik weet inmiddels dat ik eerder een te lage dan te hoge bloeddruk heb. Naast de Withings heb je ook nog de YouPulse, en die werkt weer samen met de Youw8. Deze bloeddrukmeter heeft als voordeel dat je ‘m los kunt gebruiken, en hij werkt als een trein. Ik heb ‘m getest en kreeg geen enkele keer een foutmelding. De meting wordt draadloos verzonden naar je persoonlijke dashboard en je kunt ‘m ook koppelen aan de weegschaal Youw8, die eigenlijk hetzelfde werkt als de Withingsweegschaal (maar de weegschaal heb ik niet zelf getest, dus daar kan ik geen uitspraken over doen). Ook zij hebben trouwens een app. YouPulse levert een kastje voor op je router om verbinding te kunnen maken met je persoonlijke dashbaord.

Wat je ook kiest, ik vind het zelf heel fijn om mijn gezondheid te kunnen monitoren in een tijd dat te dik worden en ongezond leven op de loer ligt. Door elke dag of elke week even met je neus op de feiten gedrukt te worden, raak je vanzelf gemotiveerd om wat vaker met de fiets te gaan, dat chocolaatje te vervangen voor een sinaasappel en eens een avondje rust te nemen in plaats van afspraak na afspraak te plannen! Meer informatie over YouPulse en Youw8 vind je hier & over de Withings vind je hier.

withings

Vorig artikelNieuw constructiemateriaal: LaQ
Volgend artikelBijzonder leuke geboortekaartjes en mooie trouwkaarten!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in