Hotel chique stijl bruist in huis

Hotel chique stijlVoor wie het nog niet is opgevallen: de hotel chique stijl is booming op het moment. Wie is uitgekeken op z’n slaapkamer en echt even iets anders wil, gaat voor een hotel chique slaapkamer. Dat hoeft niet eens veel geld te kosten, want je gaat natuurlijk alleen de accessoires vervangen. Wie weet wil je over 4 jaar weer een make over, dan beter niet al te gek doen toch? Beetje budget overhouden nog voor de volgende keer dat je een totaal andere look & feel wenst. In deze blog vertel ik je dat de hotel chique stijl bruist in huis en hoe je dat kan realiseren. 
 

Hotel chique stijl bruist in huis

Waarom bruist zo’n hotel chique stijl nu eigenlijk in huis? Dat komt door de luxe uitstraling. De hotel chique woonstijl is eigenlijk niets anders dan een stijl die uitnodigend en luxe uitstraalt. Dat gevoel dat je krijgt als je een chique hotelkamer binnenloopt en denkt: wow! Maar dan in je eigen huis dus. Zo’n slaapkamer waarbij je ‘s morgens je ogen opent en denkt: ik blijf de hele dag in bed vandaag. Ik bestel blini’s met gerookte zalm en champagne en mij niet bellen verder. Dat gevoel. Snap je ‘m al een beetje?

Hoe creëer je hotel chique in huis? 

Als je wil gaan voor deze interieurstijl dan heb ik bruikbare tips voor je. Ten eerste over het kleurgebruik. Bij deze stijl passen volle, warme kleuren. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals donkergroen, donkerblauw en bordeauxrood. Maar ook natureltinten passen goed bij deze interieurstijl. Combineer deze kleuren met goud of messing details. Dit geeft die echte luxe uitstraling. Ook mooie houtsoorten doen het goed. Naast zware gordijnen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten jaloezie. Of een mooie houten stoel die je in de hoek van je slaapkamer zet. Ook marmer en voile doen het goed als je een luxe sfeer wil neerzetten. 

Verven, accessoires kopen en inrichten

Heel ingewikkeld is het verder niet. Kies een kleur en houdt het simpel. Koop verf of mooi behang in de juiste kleur. Of allebei. Er zijn ook behangsoorten met een donkere kleur gecombineerd met een gouden werkje erin. Perfect! Koop passende accessoires. Denk aan messing of goud. Bijvoorbeeld kandelaars, lampjes, een stoel met een messing poot, donkere kaarsen, kussens in de juiste kleur met eventueel iets van goud erin. Kies alleen voor hoogwaardige materialen die een luxe uitstraling hebben. Hotel Chique ademt immers luxe, dat moet in alles doorsijpelen! 

Inrichten van je kamer

Heb je de juiste spullen aangeschaft, dan komt het leukste gedeelte. Je kent het vast, als je wel eens zo’n woonprogramma kijkt. Alles begint met het maken van een plan, het shoppen en maken van keuzes, het klussen/verven en ten slotte het inrichten van je slaapkamer. Hotel chique bruist in huis en dat gevoel wordt nu werkelijkheid. Alles wat in je hoofd zat komt tot uiting bij de inrichting. Begin bij de meubels, dan de verlichting en ga daarna aan de slag met de stoffen: raambekleding, dekbedovertrek, kleden op de vloer. De volgende stap is het ophangen van schilderijen en het neerzetten van vaasjes, kaarsen en verse bloemen. Slaap lekker!
 
Hotel chique stijl bruist in huis
 
Vorig artikelZo ontwerp je een hippe keuken voor jouw nieuwe woning
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #440
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in