Zo houd je muggen weg bij kinderen

sq3-squitos-meisjeVanaf dit voorjaar zijn muggenbulten bij kinderen verleden tijd. Squitos is hét nieuwe mug werende product voor kinderen. Met de vrolijke dierenstickers die op bijvoorbeeld kleding, bedje of buggy geplakt kunnen worden, zijn kinderen tot 72 uur beschermd tegen muggen. De stickertjes zijn 100% natuurlijk want ze zijn gedrenkt in eucalyptus en citronella en bevatten geen Deet. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor de allerkleinsten (0+), voor wie er tot nu toe nog geen écht goed product werd aangeboden.

 

Beschermdiertjes

De 24 stickers zitten in een handig blikje met een boekje waarin de zes verschillende dieren in een rijmpje vertellen hoe ze je – ieder op hun eigen manier – beschermen tegen die vervelende muggen. Billy de beer, Leo de leeuw, Olly de olifant, Ralph de wasbeer, Fritz de vos en Coco de kat maken het leuker, makkelijker en veiliger om de muggen op afstand te houden. De geurcombinatie van eucalyptus en citronella in de stickers zorgt ervoor dat de muggen rechtsomkeert maken. Squitos is hét alternatief voor producten die voor kinderen schadelijke giftige stoffen als Deet bevatten.

sq2-squitos-banner

Muggenfeitjes

Aangezien ik altijd een gewild hapje ben voor muggen, schreef ik al vaker over muggentips en weetjes over muggen. Zoals deze blog met 8 tips om muggenbulten te voorkomen.

Wist je dat…
…alleen de vrouwtjesmuggen mensen prikken? Mannetjesmuggen steken alleen planten. De vrouwtjes hebben het bloed nodig voor de ontwikkeling van eieren
…muggen niet steken maar bijten? Ze bijten met een soort apparaat dat op een broodmes lijkt. Hiermee kunnen ze door de huid prikken. Het bloed wordt vervolgens opgezogen door een buisje
…muggen hun neus gebruiken en afgaan op uitgeademde koolmonoxide? Vanaf 40 tot 70 meter afstand weten ze al dat je er bent
…muggen niet van citroen- en eucalyptusgeur houden?
(Bron: gezondheidsnet)

Mijn ervaring

Ik heb de muggenstickers uitgetest bij de kinderen. Bij Fee, Lenthe en Yuren werkte het vrij goed. Al moet ik eerlijk bekennen dat Yuren sowieso weinig gestoken wordt. Bij Sterre werkte het minder goed, zij was toch af en toe de klos. Of het dus helemaal 100% werkt durf ik dan ook niet te zeggen. Maar ik geloof zeker dat het iets doet, want Lenthe wordt normaal ook vaak geprikt.

Waar te koop?

Squitos worden inmiddels verkocht aan boord van verschillende internationale airlines (Eurowings, Corendon, AirBerlin) en cruises en is onlangs toegevoegd aan het assortiment van verschillende drogisterijen (Vitaminstore, DA drogist, DIO drogist en Alphega en Boots apotheken). De verkoopadviesprijs is €7,95.

sq1-squitos-folder

Vorig artikelDe invloed van huisdieren op de ontwikkeling van kinderen
Volgend artikelDraadloze oortelefoontjes van Sudio Sweden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in