Tandendoosje

maileg -tandendoosjesWe kennen ze allemaal wel, de tandendoosjes. Populaire cadeaus voor een kraamvisite. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en er zitten best heel leuke bij. Die hartjes vind ik bijvoorbeeld echt enorm schattig. Maar ook de doosjes waar je tanden in de vorm van je gebit worden geplaatst. In deze blog alles over tandendoosjes. 

Lees ook: Boeken over tanden wisselen

Een tandendoosje in de vorm van een gebit

Maar uiteindelijk is het allemaal een beetje meer van hetzelfde. Dacht ik. Tot ik de tandendoosjes van Firsty vond. Die zijn namelijk echt anders dan anders. Het is een plastic doosje met daarin een speciale kunstof die jarenlang zacht blijft. Hierin kun je de tandjes drukken en deze corresponderen met de plek van het echte gebit. In het midden is er ruimte om een foto van je kind en een haarlokje te stoppen. De tandjes worden beschermd door een doorzichtig deksel. Als het doosje vol is, kun je het rechtop zetten of aan de wand bevestigen.

Wanneer geef je een tandendoosje?

Van oudsher worden in Nederland tandendoosjes cadeau gedaan als een kindje geboren wordt. Dan zijn er nog helemaal geen tanden, dus eigenlijk is dat best een gek moment. Toch weet je dat er een moment komt dat de melktandjes gaan uitvallen. Het is wel heel leuk als een kind dan een tandendoosje heeft. Naast dat het een geschikt kraamcadeau is, vind ik het ook altijd een heel leuk cadeau als een kind 4 of 5 jaar wordt. Het is wel handig om vooraf bij de ouders te checken of een kind misschien al iets heeft. Maar anders is 4 of jaar vaak wel de leeftijd waarbij de eerste tand zal uitvallen. Het wisselt uiteraard per kind, mijn eigen dochter was pas 6 toen ze voor het eerst begon met wisselen! 

Veel verschillende tandendoosjes

Naast deze van Firsty zijn er nog heel veel verschillende tandendoosjes hoor. Wat je leuk vindt is heel persoonlijk. Ik ben uiteindelijk toch voor de hartjes doosjes gegaan, al heeft mijn oudste er dus eentje van Fisty. Daar is ze nog steeds blij mee. Hier vind je heel veel verschillende tandendoosjes

 

tandendoosje

Vorig artikelLily-Balou draagdoeken
Volgend artikelTrendyspeelgoed
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in