Foto weekoverzicht Judith #164

Een heerlijke vakantieweek, waarin het helaas wel erg koud was. Te koud om echt even lang naar buiten te gaan. Ik kreeg de kinderen nauwelijks gemotiveerd voor het speeltuintje. Gelukkig schijnt het volgende week weer een stuk warmer te worden. Hopelijk was dit de laatste vriesperiode, want ik ben er wel klaar mee. Zeker nu ik in Athene even van echt lenteweer mocht genieten.

Maandag

Ons laatste dagje in Athene, en wat voor één. In de ochtend was het nog bewolkt en spetterde het, maar na het ontbijt zagen we het opentrekken. We reden eerst naar Pireas, een havenstadje onder Athene. Hier reden we langs de boulevard. Er zijn meerdere haventjes waar je met uitzicht wat kunt eten en drinken, maar we besloten door te rijden naar Lake Vougliameni. Een geheim paradijsje onder Athene. We zijn zo blij met onze huurauto van Sunny Cars, want hierdoor zijn we enorm flexibel en hebben we de vrijheid om naast Athene ook al het moois wat de kust te bieden heeft te bekijken.

Lake Vouliagmeni

Lake Vouligameni is een natuurlijk zwembad met brak water, slechts op 50 meter van de zee. Het is een medicinaal bad, want het zit vol mineralen en van die knabbelvisjes. We waren er rond 12 uur en moesten er wel 12 euro entree betalen. Maik ging niet zwemmen, dus voor hem was het gratis. Hij was zijn zwembroek vergeten 🙂 We dronken eerst een kopje koffie op het terras en toen trok ik mijn bikini aan. De watertemperatuur was 23 graden, maar ik vond het in eerste instantie nog best koud! Toen ik eenmaal door was, vond ik het heerlijk. Buiten 15 graden en zon, in het water lekker warm en ik heb een heleboel keer het meer op en neer gezwommen. Lang leve 3 keer in de week sporten: ik heb echt een supergoede conditie en ik ben ook zoveel sterker dan een jaar geleden! Echt fijn omdat zo te kunnen. En ook nodig, want al die etentjes doen mijn shape geen goed 🙂

Temple of Poseidon

Na een paar uur bij het Lake te hebben gezwommen en gezeten, besloten we naar Kaap Sounio te rijden. Hier staat de Temple of Poseidon. Een mooie Griekste Tempel met uitzicht over de zee. Nadat we hier wat fotootjes gemaakt hadden en ik via Instagram nog wat contact had met de vrouw die we de eerste avond hadden ontmoet in Athene over een goed restaurantje, besloten we door de rijden naar Lavrio. Daar kozen we een restaurant uit aan de haven, waar we de laatste uren nog lekker konden genieten van de zon. We aten er wat, dronken een wijntje en toen was het helaas tijd om naar het vliegveld te rijden. Met een beetje een dubbel gevoel: zoveel zin om de kindjes weer te zien, maar ook jammer om het mooie weer achter ons te laten.

Terug naar huis

Eerst leverden we de auto in bij het vliegveld en toen liepen we de luchthaven in. Inchecken hadden we al online gedaan, we hoefden dus alleen maar langs de douane. Maik lette extra op zijn Apple Watch en we waren er zo doorheen. We hadden nog ruim de tijd, dus dronken we nog maar weer een bakje koffie en keken wat tv via Maiks iPhone. Na een vlucht van minder dan 3 uur stonden we weer in Eindhoven, waar we bibberend van de kou snel naar de auto liepen en aan de rit naar huis begonnen. Al met al was het echt een heerlijke weekend. We waren zo ontspannen, hebben leuke mensen ontmoet en het is enorm fijn om even 4 dagen alleen rekening te houden met je eigen behoeftes in plaats van die van je kinderen 🙂 Hier kunnen we wel weer even op teren.

Dinsdag

De kinderen waren natuurlijk blij om ons te zien na die dagen, dus in de ochtend kregen we heel veel knuffels. Ik had maar weinig geslapen: 3 uur viel ik in slaap en om half 7 ging de wekker. Ik bracht mijn moeder naar het station, Lenthe en Fee naar de opvang (Yuren was een beetje ziek) en ging sporten. Na het sporten stortte ik me op allerlei sollicitatiebrieven, want er is een vacature op mijn werk en ik zit in de sollicitatiecommissie. Toen ik daarmee klaar was deed ik een potje monopoly met Yuren en Sterre en toen was het alweer tijd voor het avondeten. Ik voelde me daarna ontzettend moe en lag om half 9 op bed. In eerste instantie wilde ik tv kijken, maar ik besloot al snel dat ik beter het licht uit kon doen. Ik was zo vertrokken en heb ruim 10 uur geslapen. Blijkbaar had ik het nodig.

Woensdag

Maik bracht de kinderen naar de opvang, ik ging sporten. Daarna ruimde ik de woonkamer een beetje op, maakte een kopje thee met de qooker en dook achter de laptop om de achtergebleven mail eens te beantwoorden. Ondertussen zag ik dat het buiten sneeuwde! Wat een contrast met de temperaturen in Athene. De hele dag heb ik eigenlijk gewerkt. Tussendoor nog even geluncht met Sterre, die de hele dag aan het lezen was. Ze had een boek over kinderarbeid in India en dook daarna meteen haar kast in om te vertellen dat ik allemaal kleren had gekocht die in India gemaakt zijn. Die wil ze nu niet meer dragen, want de situaties in de fabrieken daar is heel erg zei ze….

Donderdag

De wekker ging alweer vroeg, toch jammer dat Maik niet ook gewoon vrij is als ik dat ben hoor. Fee was helaas ook al wakker, dus uitslapen zat er voor mij niet in. Ik zat dan ook al vroeg beneden. Maik appte me vanuit de trein dat het echt extreem koud was en dat ik beter binnen kon blijven. Toch moest ik nog even de deur uit om wat bestellingen weg te brengen. Leuk zo’n webwinkel 🙂 De kinderen speelden loco en met de Ostheimer diertjes en na de lunch mochten ze even televisie kijken. Ik besloot zelf na het wegbrengen van de pakketjes toch nog maar even langs de sportschool te rijden voor een korte training. Ondanks dat ik moe was, het koud had en er helemaal geen zin in had…

Vrijdag

Mijn moeder werd 65 en dus zaten we al vroeg in de auto richting Zeeland. We waren daar ongeveer rond 11 uur. Om eerlijk te zijn waren de kinderen overdag behoorlijk vervelend aan het doen. Steeds ruzie over wie waar op de bank zat, hangerig, niet willen spelen. Ik voelde me echt de hele dag een politieagentje. Gelukkig werden ze wat gezelliger toen de visite kwam, maar nog steeds moest ik regelmatig ingrijpen. Rond 6 uur begon het ineens te sneeuwen en te ijzelen, dus ik besloot maar naar huis te gaan rijden. Dat was nog best een gedoe: zelfs op de snelweg lag een dik pak sneeuw en er was slecht gestrooid. Het was enorm glad dus het eerste stuk kon ik maar hooguit 50 km per uur rijden. Levensgevaarlijk! Over ene rit van normaal 1,5 uur, deed ik nu 3 uur. Maar we kwamen veilig aan en aten nog wat pizza. Daarna gingen we allemaal naar bed, want het was al best laat.

Zaterdag

Ik was helaas al om 6 uur wakker. Nu had ik van de week, toen ik dat meer in de buurt van Athene overzwom, al bedacht dat ik wel eens kon gaan zwemmen. Gewoon baantjes trekken. Het zwembad zit bij ons om de hoek, zwemmen is ontzettend goed voor je lijf en je verbrandt er ook nog eens een heleboel calorieën mee. Tijdens het overzwemmen van dat meer merkte ik dat ik echt een goeie conditie heb en sterke armen. Dus toen ik zo vroeg wakker was, bekeek ik eens de website van het zwembad en ontdekte dat er van 7-8 uur baantjes zwemmen was. Impulsief besloot ik dat ik dat die ochtend ging doen. Ik was tenslotte toch al wakker en Maik hoefde pas om 9 uur met Yuren naar schaatsles. Dus ik ging. En het was heerlijk. Ik zwom 50 baantjes (van 25 meter) in 3 kwartier. Ik had er nog makkelijk meer gekund, maar om 8 uur begon het kinderzwemmen en moesten we het bad uit. Maar erg fijn om zo de dag te beginnen!

Kinderfeestje Sterre

Rond 1 uur kwamen de kinderen voor het feestje van Sterre. Na de cadeautjes en taart wilde Sterre heel graag haar nieuwe school laten zien. Daarna reden we naar Halfweg, waar we hadden gereserveerd bij Silverstone. Hier gingen de meiden karten, bowlen en frietjes eten. Dat was natuurlijk reuze gezellig. En zo grappig dat Maik en ik gewoon lekker achterover konden leunen. Die grote meiden vermaken zichzelf wel, dat hoef je niet meer zo te begeleiden.

Zondag

Het was niet zo’n beste nacht: Fee werd half 3 wakker en wilde per se mama en Yuren kroop om 4 uur tussen ons in. Daarna kon ik niet goed meer slapen helaas. Ik probeerde vanmorgen nog wat te slapen, maar om 10 uur ging ik er toch uit en reed ik naar de sportschool voor een training. Toen ik terug kwam deed ik nog een spelletje met Yuren en daarna gingen we naar Maiks moeder, die jarig was. Daar aten we ook ‘s avonds en rond 20.00 uur waren we thuis en legden we de kinderen op bed, zodat wij de Luizenmoeder nog even konden kijken.

En nu zit de vakantie er alweer op! Ik heb best zin om weer te gaan werken, eigenlijk. En Sterre gaat op haar nieuwe school starten. Op naar meer rust!

Vorig artikelZo kun je extra inkomsten genereren
Volgend artikelVeilig op rondreis door Amerika
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in