Zò motiveer je kinderen om hun handen te wassen

zeeppompje inktvisMisschien heb jij van die ideale kinderen, die na het poepen en het plassen netjes steeds hun handen wassen. Ik helaas niet… Nou ja, niet allemaal. Sterre is inmiddels wel zo groot en verstandig dat ze haar handen wast. Lenthe doet het de ene keer wel (als ze er zin in heeft) en de andere keer niet. Yuren doet het alleen als ik in de buurt ben, wat ongeveer hetzelfde betekent als van de 10 keer plassen 2 keer handen wassen. Juist in een gezin met 4 kinderen is hygiëne belangrijk, want wordt er eentje ziek, dan krijgen ze het vaak allemaal. Je snapt, op griepvirussen zitten we in huize Hipenhot niet te wachten. Dus dat handen wassen vind ik toch erg belangrijk.

De oplossing!

Ik vond het dan ook ontzettend leuk dat ik de Squid Soap mocht uitproberen. Dit is eigenlijk gewoon een zeeppompje met een rubberen oranje of groen ding eroverheen, zodat het op een inktvis lijkt. Eerst dacht ik dan ook: uhh… hoe gaat dat ding er voor zorgen dat mijn kinderen hun handen willen wassen?

Yuren en de stempelzeep

Maar bij het gebruik ontdekte ik dat snel genoeg. Als een kind op het pompje drukt om zeep te pakken, komt er een ronde stempel op de hand van het kind. Hoe stom het ook klinkt, dat vinden ze geweldig. En nee, dat wordt geen kliederboel, want het is maar een klein stempeltje en ze wassen het er meteen weer af.

squid handzeep

Klein minpuntje?

Het enige nadeel aan dit leuke zeeppompje, is dat ze het hier thuis zò leuk vinden, dat ze soms wel 2 of 3 keer hun handen wassen. Het gaat dus wel een beetje snel op…. Te koop bij Etos en Ah.

Vorig artikelBroodtrommelkaartjes
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #59
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in