Zonder rommel binnen spelen met zand doe je zo

supersand-blogMijn zoon is gek op zand en met ‘gek op’ bedoel ik niet dat hij het ‘leuk’ vindt. Nee, hij vindt het ge-wel-dig! Deze tijd van het jaar zijn echter de zandbakken nog modderbakken en ik moet eerlijk bekennen dat ik zandbakken maar vies vind. De openbare zandbakken en de zandbakken bij school zijn namelijk begaanbaar voor katten en honden. Ik ben zowel een katten- als hondenliefhebber, daar ligt het niet aan. Het is meer wat ze achterlaten waar ik de rillingen van krijg. Maar goed, mijn zoon en ik sprongen allebei dan ook een gat in de lucht toen ik hem vertelde dat hij samen met mij het Super Sand van Goliath Games mocht testen. De Super Sand Creativity Suitcase om precies te zijn met 450 gram Super Sand en 4 kleine vormpjes.

Toen ik de koffer opende keek hij me een beetje verbaasd aan. “Wat is dat?”, vroeg hij. Maar toen hij het plaatje van het zandkasteel zag op de verpakking werd hij wel enthousiast. Dat was dus het zand waar mama het over had! Toen ik de verpakking opende viel de hoeveelheid zand een beetje tegen. Maar eenmaal uit de verpakking blijkt meer in te zitten dan in eerste instantie leek. Mijn zoon ging direct aan de slag met de vormpjes en vermaakte zich uitstekend.

Super Sand Creativity bouwen

Superleuk

Dit is superleuk speelgoed, waar ook mama en papa blij van worden. Het is een briljant alternatief bij slecht weer. Super Sand voelt heerlijk zacht en luchtig aan, kan ook grote vormen aan en blijft stevig. Het ‘plakt’ wat aan elkaar, anders dan gewoon zand. Doordat het niet uit korreltjes bestaat kan het bijvoorbeeld niet door een zeef. Ondanks dat het aan elkaar plakt, plakt het niet aan je handen. Ook geeft het geen stof en droogt het niet uit.

Schoon en veilig

Na het spelen is het zo opgeruimd. Geeft het rommel? Bij mij niet. Maar tja… er zijn natuurlijk kinderen die het overal in de kamer rondstrooien. Maar dat zouden ze dan met gewoon zand waarschijnlijk ook doen. Ik denk dat je het een beetje moet zien als klei, daar ga je ook niet mee strooien en klei geeft in mijn ogen echt veel meer troep. Bovendien plakt het niet, gaat het niet onder de nagels zitten en dat vind ik een groot nadeel van klei. Er blijft hoogstens een beetje poederachtig spul achter op de handen en dat klop je er zo vanaf. Bij mijn zoon van 4 jaar is toezicht een klein beetje nodig, maar bij oudere kinderen zal dit waarschijnlijk niet zo zijn.

Groot voordeel voor mij is ook het materiaalgebruik (natuurlijke materialen, antibacterieel en glutenvrij), niet chemisch zoals dat andere zand. Het Super Sand is niet goedkoop, maar deze test heeft mij er van overtuigd dat het de prijs waard is. Ik kan natuurlijk nog niet beoordelen in welke staat het zand over pakweg een half jaar is, maar ik verwacht een goede kwaliteit van dit merk. Een terechte winnaar van de titel Speelgoed van het Jaar 2014.

Super Sand is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, van een kleine emmer tot grote bakken met veel zand, diverse vormen, rollers en spatels.

Bekijk hier een filmpje van Goliath Games Super Sand

Super Sand Creativity koffer

Vorig artikelDit is de allerbeste kwaliteit babyverzorging
Volgend artikelMarshmallows eten op doktersadvies
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in