Zorghulpmiddelen voor jong en oud

Zorghulpmiddelen voor jong en oudDe laatste tijd is de zorg veel in het nieuws. Een ondergewaardeerd beroep, als je het mij vraagt. In de wereld draait veel om geld en macht. Soms wordt vergeten hoe hard sociale beroepen nodig zijn! Uiteindelijk is het allerbelangrijkste toch wel je gezondheid. Gezondheid is nergens te koop, wie gezond is heeft eigenijk veel geluk. Sta jij er wel eens bij stil dat er mensen zijn die dit geluk niet hebben? Daarom in deze blog: zorghulpmiddelen voor jong en oud.

Als je lijf je in de steek laat…

Hoe ouder je wordt, hoe vaker je geconfronteerd wordt met mensen die problemen krijgen met hun gezondheid. Dat is een natuurlijk proces, maar het drukt mij ook met de neus op de feiten. Ik ben enorm dankbaar dat ik mijzelf op dit moment gezond mag noemen. Dit jaar zag ik om mij heen verschillende bekenden worstelen met een lijf wat ze in de steek liet. Zo kreeg iemand die ik ken vorig jaar maart Corona, zij worstelt nog dagelijks met de gevolgen hiervan. Ook volg ik al lange tijd iemand op Instagram die een spierziekte kreeg en plots haar leven compleet anders moest gaan inrichten. Een toekomstbeeld dat nooit uit ging komen. Naast de fysieke beperkingen die ze ervaart, heeft dit ook mentale gevolgen. Zie er maar eens mee om te gaan als je er ineens voor komt te staan. Daarnaast kregen in mijn omgeving ook mensen kanker. Gelukkig leven ze allemaal nog en zijn de prognoses goed, maar ik zie wel van dichtbij wat de behandeling met je gezondheid en je leven doet. Ook oudere mensen kampen vaak met gezondheidsproblemen. Eenvoudige hulpmiddelen, zoals een sta-op-stoel, kunnen het leven vaak een stuk aangenamer maken. 

Zorghulpmiddelen voor jong en oud

Gelukkig zijn er wel hulpmiddelen te koop of te huur als je lijf je even in de steek laat. De eerste keer dat ik met Vegro.nl in aanraking kwam, was toen ik mijn knie brak en krukken nodig had. Krukken zijn best prijzig. Als ik had geweten dat ik ze vanaf toen vaker nodig zou hebben, had ik ze wel gekocht, maar destijds was ik blij dat ik ze kon huren. Scheelde toch weer in de kosten. Ook een rolstoel was best handig toen, maar om zo’n ding nou aan te schaffen voor een tijdelijk probleem vond ik een beetje overdreven. Dus huren, zodat uitstapjes mogelijk waren. 

Zwangerschap

Wie zwanger is of net bevallen is heeft ook veel aan een winkel met borghulpmiddelen. Tijdens de zwangerschap kun je voor verschillende problemen komen te staan. Ik had zelf bijvoorbeeld flink last van bekkeninstabiliteit. Ik waggelde als een eend en had veel pijn. Een bekkenband is dan een fantastisch hulpmiddel, het scheelde echt. Natuurlijk moest het bed op pootjes, ook dat kon ik regelen door van die bedverhogers te huren. Na de bevalling had ik een kolf nodig om de borstvoeding af te kunnen kolven. Uiteindelijk heb ik zo’n kolf zelf gekocht, maar als je niet weet of het voeden gaat lukken, is het best een grote uitgave. Daarom is het fijn als je dat eerst kunt uitproberen. 

Hulpmiddelen voor baby en kind

Fee had wat moeite met zindelijk worden. Vooral ‘s nachts werd ze niet wakker als ze moest plassen. Tenslotte is het gelukt, al gaat het nog steeds wel 1 keer per maand mis. Daarom heb ik al eens naar een plaswekker gekeken. Ook die kun je bij Vegro kopen. Ze hebben zelfs een oplossing voor kinderen die doof of slechthorend zijn bij zo’n plaswekker: een trilkussen. Fijn dat het bestaat! Als jij nu zwanger bent, of net een kindje hebt, raad ik je zeker aan om eens te kijken wat er allemaal mogelijk is. Je zult verstelt staan van de mogelijkheden en ook altijd vragen stellen als er iets onduidelijk is, daar zijn ze voor!

Oudere mensen

Toen mijn oma wat ouder werd en vaker hulp nodig had, regelden we een rollator en een vergrootglas, omdat ze slecht zicht kreeg. Dat klinkt supersuf, maar voor haar was het een uitkomst. Als je jong bent denk je er niet aan, maar ooit komt het moment dat je blij bent dat het er is. Wanneer je ouders hulpbehoevend worden, of je zelf op een leeftijd komt dat niet alles meer soepel gaat. Als zorghulpmiddelen aanschaffen betekent dat je nog lang van je vrijheid kunt genieten en zelfstandig kunt blijven wonen, waarom zou je er dan geen gebruik van maken? 

Zorghulpmiddelen voor jong en oud medela dubbele kolf

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #325
Volgend artikelCorona test voor kinderen
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in