5 leuke scheurkalenders voor kinderen

Kalender 1 Onze taalNa jarenlang een ietwat suffig karakter te hebben gehad is de scheurkalender weer terug van weggeweest. Honderden komen er jaarlijks op de markt. Helaas is de keuze voor kinderen niet zo groot. Daar moet toch echt verandering in komen! Daarom in deze blog 5 leuke scheurkalenders voor kinderen! Neem jij er ook eentje voor ze?

Lees ook: scheurkalenders voor kinderen
Tip: leuke scheurkalenders voor volwassenen

5 leuke scheurkalenders voor kinderen: Kindertaalkalender

Als taalfanaat pur sang ben ik helemaal in mijn nopjes met deze twee taalkalenders. Mijn kinderen zijn er jammer genoeg nog te klein voor. De vrolijke, grappige én leerzame Kindertaalkalender 2015 van Onze Taal en Kidsweek is gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar oud. Iedere dag van de week heeft een eigen onderwerp: er zijn moppen en puzzeltjes, raadsels, uitleg over spreekwoorden, en taalkronkels. Bekijk hier alvast een paar pagina’s. Bestellen kan via de site van Onze Taal.

Van Dale Junior Taalscheurkalender

De tweede taalkalender is de Van Dale Junior taalscheurkalender 2015. Deze staat boordevol weetjes, quizvragen, uitleg over herkomst van woorden en meer. De teksten zijn gehaald uit kindergedichten, boeken, films en liedjes. Deze kalender is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Bestellen kan via de Van Dale-webwinkel.

5 leuke scheurkalenders voor kinderen Kalender 2 Van Dale

Jabbertje

Jabbertje, het meisje met het ovale gezichtje, drie haartjes links, drie haartjes rechts, een brede glimlach en een groot hart heeft nu ook een eigen Jabbertje scheurkalender 2015. Illustrator en auteur Rene Speelman creëerde het karakter Jabbertje in eerste instantie voor de verhaaltjes die hij voor het slapen vertelde aan zijn dochters. Op jabbertje.nl is de kalender al uitverkocht, maar ik kon hem nog krijgen via Bruna.

5 leuke scheurkalenders voor kinderen Kalender 3 Jabbertje

Donald Duck Scheurkalender

De kalender voor jong én oud is natuurlijk de Donald Duck Scheurkalender 2015. Veel generaties zijn opgegroeid met de vrolijke gekke eend en zijn vriendjes. 365 dagen lang lachen om leuke mopjes, gekke raadsels en leuke weetjes. In veel winkels is hij verkrijgbaar maar ook online via de Duckstadshop.

Kalender 4 Donald duck

Rom Pom Pom scheurkalender

De Rom Pom Pom-scheurkalender is niet speciaal voor 2015. Deze kalender loopt van het begin van het schooljaar tot de zomer van het volgend jaar. De spelletjes sluiten precies aan bij wat kleuters op school leren. De kleuters kunnen de opdrachten helemaal zelf doen en is dus herbruikbaar.

Op dit moment is hij niet meer te bestellen bij uitgeverij Zwijsen. Maar nog wel te krijgen via KG & Rolf.

Kalender 5 Rom pom pom

Do it yourself
Zit er niets van jouw smaak tussen? Dan maak je er toch zelf een! Koop wat stevig papier in een paar leuke kleuren. Met een goede schaar of snijmachine snijd je deze in kleine rechthoeken van hetzelfde formaat. Zorg voor 366 kantjes, 365 dagen en de voorkant. Maak in elk kaartje een gaatje op dezelfde hoogte met een perforator. Maak een leuke voorkant en beschrijf vervolgens de voor én achterkant van elk kaartje (een leuke foto, een raadsel, een spreuk, etc.). Rijg de kaartjes bijeen met een leuk touwtje of lintje. Halverwege het jaar dan draai je de kalender om. Wil je er een echte SCHEURkalender van maken, dan kan dat dus alleen met 366 kaartjes..

Vorig artikelBriljante stiften om te kleuren zonder knoeien
Volgend artikelHappy New Year 2015!
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in