Origineel: maak een adventsdoos voor een ander

adventsdoos-pakpapier-ikea Ik kwam recent op een leuk idee om deze maand te doen. Het maken van een adventsdoos voor een ander. Dit mooie initiatief kun je uitvoeren voor iemand die je waardeert, die het niet breed heeft of die je gewoon iets bijzonders gunt. Heel origineel: maak een adventsdoos voor een ander.

Lees ook: Ken jij de traditie van het Wichtelen?

Maak een adventsdoos voor een ander

Wat is het idee? Je versiert een doos met mooi papier, zodat het er leuk uit ziet. Elke dag doe je in de doos een artikel. Dat kan vanalles zijn. Een mooie kaart, een stuk chocola, een blik wildragout, een tijdschrift, een mooi potlood, een proefmonstertje van een beautyproduct, een lekkere thee, je kunt vanalles verzinnen. Je begint er mee op 1 december. Elke dag van de adventsperiode stop je iets in de adventsdoos. Op 24 december is je doos klaar en geef je ‘m aan iemand die je graag wilt verrassen. Eigenlijk is een adventsdoos een soort kerstpakket, maar dan anders.

Hoe kies je de spullen?

Iedereen komt dagelijks wel iets tegen wat hij niet nodig heeft. Soms krijg je iets gratis bij het boodschappen doen, of een cadeau waar je eigenlijk niet zoveel aan hebt. Misschien heb je wel eens iets dubbel gekregen of koop je iets in de aanbieding wat je eigenlijk niet nodig hebt. Een tijdschrift wat je al uit hebt is ook leuk. Of een mooie kaart. Een boek wat je gelezen hebt en waar je afstand van kunt doen. Denk ook eens aan eetbare traktaties, zoals Tony Chocolonely of een blik soep. Of een mooie kaars, voor wat licht in de duisternis. Eigenlijk kan alles wel in een adventsdoos. Een zelfgemaakt potje jam is bijvoorbeeld ook perfect. Het is zo leuk om een ander een plezier te doen!

adventsdoos-leeg

Opruimen

Groot voordeel is dat je huis hier ook meteen een stuk leger wordt als jij een adventsdoos maakt voor een ander. Je ruimt lekker op, waardoor je woonruimte er netter uit gaat zien. Dat geeft ook meteen weer ruimte in je hoofd. In plaats van weggooien, verzamel je het nu voor iemand anders die daar straks heel blij mee is. Er zijn zoveel mensen die het minder goed hebben dan jij. Bovendien ben je op deze manier heel duurzaam bezig. Je recycled spullen in plaats van dat je ze weggooit of dat ze bij jou thuis liggen te verstoffen.

Vast tijdstip

Het handigste is om een vast tijdstip te kiezen om iets in de adventsdoos te doen. Zet de doos op een goed zichtbare plek, bijvoorbeeld in de keuken. Dan denk je er iedere dag aan en vergeet je niet om iets apart te leggen. Als de doos vol is, kun je ‘m inpakken met cellofaan, er een mooie strik op doen en geef je ‘m de dag voor kerst weg. Je kunt de doos ook laten vullen door de kinderen. Die denken er vaak zelf wel aan. Zij kunnen ook af en toe een mooie tekening maken en in de adventsdoos stoppen.

Adventsperiode

Ben je benieuwd naar de achtergrond van de adventsperiode? Lees dan deze blog, daar vertel ik precies waar het vandaan komt en hoe je er nog meer aandacht aan kunt besteden.

adventsdoos gevuld

Vorig artikel5 items die deze winter niet in je kast kunnen ontbreken
Volgend artikel6 x kerststallen voor kinderen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in