Origineel: maak een adventsdoos voor een ander

adventsdoos-pakpapier-ikea Ik kwam recent op een leuk idee om deze maand te doen. Het maken van een adventsdoos voor een ander. Dit mooie initiatief kun je uitvoeren voor iemand die je waardeert, die het niet breed heeft of die je gewoon iets bijzonders gunt. Heel origineel: maak een adventsdoos voor een ander.

Maak een adventsdoos voor een ander

Wat is het idee? Je versiert een doos met mooi papier, zodat het er leuk uit ziet. Elke dag doe je in de doos een artikel. Dat kan vanalles zijn. Een mooie kaart, een stuk chocola, een blik wildragout, een tijdschrift, een mooi potlood. Je begint er mee op 1 december. Elke dag van de adventsperiode stop je iets in de doos. Op 24 december is je doos klaar en geef je ‘m aan iemand die je graag wilt verrassen. Eigenlijk is het een soort kerstpakket, maar dan anders.

Hoe kies je de spullen?

Iedereen komt dagelijks wel iets tegen wat hij niet nodig heeft. Soms krijg je iets gratis bij het boodschappen doen, of een cadeau waar je eigenlijk niet zoveel aan hebt. Misschien heb je wel eens iets dubbel gekregen of koop je iets in de aanbieding wat je eigenlijk niet nodig hebt. Een tijdschrift wat je al uit hebt is ook leuk. Of een mooie kaart. Een boek wat je gelezen hebt en waar je afstand van kunt doen. Denk ook eens aan eetbare traktaties, zoals Tony Chocolonely of een blik soep. Of een mooie kaars, voor wat licht in de duisternis. Het is zo leuk om een ander een plezier te doen!

adventsdoos-leeg

Opruimen

Groot voordeel is dat je huis hier ook meteen een stuk leger van wordt. Je ruimt lekker op, waardoor je woonruimte er netter uit gaat zien. Dat geeft ook meteen weer ruimte in je hoofd. In plaats van weggooien, verzamel je het nu voor iemand anders die daar straks heel blij mee is. Er zijn zoveel mensen die het minder goed hebben dan jij.

Vast tijdstip

Het handigste is om een vast tijdstip te kiezen om iets in de adventsdoos te doen. Zet de doos op een goed zichtbare plek, bijvoorbeeld in de keuken. Dan denk je er iedere dag aan en vergeet je niet om iets apart te leggen. Als de doos vol is, kun je ‘m inpakken met cellofaan, er een mooie strik op doen en geef je ‘m de dag voor kerst weg.

Adventsperiode

Ben je benieuwd naar de achtergrond van de adventsperiode? Lees dan deze blog, daar vertel ik precies waar het vandaan komt en hoe je er nog meer aandacht aan kunt besteden.

adventsdoos-gevuld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here