8 x DIY voor moederdag

Moederdag komt er aan. De meeste kinderen knutselen iets op school voor moederdag. Maar misschien gaat jouw kind niet naar school? Of was het net ziek toen er iets gemaakt werd? Of wil je gewoon nog iets extra’s maken? Met deze eenvoudige tips kom je zeker met iets leuks voor de dag. Daarom in deze blog: 8 x DIY voor moederdag!

8 x DIY voor moederdag

1. Hartjesketting. Maak van brooddeeg een hartje en laat je kind er een vingerafdruk op zetten. Zorg ook voor een gaatje (met een satéprikker) waar straks het lintje doorheen kan. Je kind kan het na afloop nog verven (zilver is mooi!) en je maakt het met een gekleurd lintje als ketting helemaal af.

8 x DIY voor moederdag hartjesketting moederdag

2. Potje vol hartjeskoekjes. Met een koekjesvorm van een hart kun je eenvoudig zelf koekjes bakken, maar zelfs als dat teveel werk is, kun je ze ook prima uit een stroopwafel stansen. Vul een leeg glazen potje met de hartjes en laat een kind op papier zelf een etiket tekenen. Dat plak je er later op.

3. Boekenlegger. De meeste mama’s houden van lezen. Print een foto van je kind uit. Lamineer de foto, maak er met een perforator een gaatje in aan de bovenzijde. Maak van borduurgaren of wol een kwastje en hang dit aan de foto. Even inpakken en desnoods geven met een mooi boek.

4. Papieren theekop. Teken op een dubbelgevouwen papier een theekop, knip het uit, laat je kind het versieren en plak  aan de binnenkant een theezakje.

5. Chocolade wikkel zelfmaken. Koop een reep chocola. Haal de wikkel er af en maak van papier een nieuwe wikkel. Laat je kind dit versieren en hoppa, klaar is je moederdagcadeau.

8 x DIY voor moederdag chocolade reep moederdag

6. Persoonlijk theezakje. De meeste mama’s drinken graag thee. Daarom nog een leuk thee-idee. Print een foto van je kind klein uit, ter grootte van het vierkantje wat normaal aan het theezakje hangt. Plak de foto op dat vierkantje bij een theezakje en serveer het ‘s morgens op bed. Mama zal ontroerd zijn!

7. Zelfgemaakte bos bloemen. Zoek een paar mooie takken in het bos. Verf ze wit. Week van een leeg glazen potje het etiket af en laat je kind dit met maskingtape versieren. Maak van vloeipapier bloemen en bind ze aan de stokken. Zet de stokken in het potje. Pak in met cellofaan.

8 x DIY voor moederdag bloemen moederdag

8. Potje creme met eigen etiket. Koop een potje crème, bijvoorbeeld van Olaz, en laat je kind een etiket maken. Plak het er op. Pak het leuk in en voilà!

Dit waren dus 8 x DIY ideetjes voor moederdag. Heb jij nog meer ideeën? Laat gerust een bericht achter. Meer leuke moederdagtips vind je op Pinterest.

8 x DIY voor moederdag olaz moederdag

Vorig artikelEen hele fijne babydeken
Volgend artikelVier een bijzondere Moederdag in het museum
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in