8 x DIY voor moederdag

Moederdag komt er aan. De meeste kinderen knutselen iets op school voor moederdag. Maar misschien gaat jouw kind niet naar school? Of was het net ziek toen er iets gemaakt werd? Of wil je gewoon nog iets extra’s maken?

Met deze eenvoudige tips kom je zeker met iets leuks voor de dag.

1. Hartjesketting. Maak van brooddeeg een hartje en laat je kind er een vingerafdruk op zetten. Zorg ook voor een gaatje (met een satéprikker) waar straks het lintje doorheen kan. Je kind kan het na afloop nog verven (zilver is mooi!) en je maakt het met een gekleurd lintje als ketting helemaal af.

hartjesketting moederdag

2. Potje vol hartjeskoekjes. Met een koekjesvorm van een hart kun je eenvoudig zelf koekjes bakken, maar zelfs als dat teveel werk is, kun je ze ook prima uit een stroopwafel stansen. Vul een leeg glazen potje met de hartjes en laat een kind op papier zelf een etiket tekenen. Dat plak je er later op.

3. Boekenlegger. De meeste mama’s houden van lezen. Print een foto van je kind uit. Lamineer de foto, maak er met een perforator een gaatje in aan de bovenzijde. Maak van borduurgaren of wol een kwastje en hang dit aan de foto. Even inpakken en desnoods geven met een mooi boek.

4. Teken op een dubbelgevouwen papier een theekop, knip het uit, laat je kind het versieren en plak  aan de binnenkant een theezakje.

5. Koop een reep chocola. Haal de wikkel er af en maak van papier een nieuwe wikkel. Laat je kind dit versieren en hoppa, klaar is je moederdagcadeau.

chocolade reep moederdag

6. De meeste mama’s drinken graag thee. Daarom nog een leuk thee-idee. Print een foto van je kind klein uit, ter grootte van het vierkantje wat normaal aan het theezakje hangt. Plak de foto op dat vierkantje bij een theezakje en serveer het ‘s morgens op bed. Mama zal ontroerd zijn!

7. Zoek een paar mooie takken in het bos. Verf ze wit. Week van een leeg glazen potje het etiket af en laat je kind dit met maskingtape versieren. Maak van vloeipapier bloemen en bind ze aan de stokken. Zet de stokken in het potje. Pak in met cellofaan.

bloemen moederdag

8. Koop een potje crème, bijvoorbeeld van Olaz, en laat je kind een etiket maken. Plak het er op. Pak het leuk in en voilà!

olaz moederdag

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here