Vier een bijzondere Moederdag in het museum

Tassenmuseum HendrikjeZoonlief zeurt er al tijden om: wanneer gaan we weer eens naar het Archeon? Dankzij diverse abonnementen hebben we dit themapark in Alphen aan den Rijn over het leven in de prehistorie, middeleeuwen en Romeinse tijd al tientallen keren gezien maar het blijft een spektakelstuk voor hem. En dus offer ik me wel weer op, in de wetenschap dat ik er dan aanstaande zondag een overheerlijke Moederdagbrunch bij krijg!

Archeon

Nu worden er wel in meer musea brunches georganiseerd, blijkbaar is dat een echt Moederdag-ding. Zo kun je ook heerlijk gaan eten in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam of het Kröller-Müller Museum op de Hoge Veluwe, vlakbij Arnhem, dat helemaal aan Vincent van Gogh is gewijd.

Melkmeisje

Maar ook zonder brunch zijn er genoeg leuke activiteiten in de musea op Moederdag. Zo organiseert het Rijksmuseum in Amsterdam een speciale Rijksmoedertour langs alle moeders die het museum in haar collectie rijk is. Ook het melkmeisje hoort daarbij, waarvan ik laatst in de museumwinkel al de speelgoedversie heb gekocht. Met een vader die melkman was, kon ik die toch echt niet laten liggen.

Museum Het Valkhof

En ook museum Het Valkhof in Nijmegen, dat een expo gewijd heeft aan godinnen, besteed extra aandacht aan Moederdag. Saillant detail: in dezelfde plaats wordt De Dag van het Levenslied gehouden. En wie wordt daarin het meest bezongen? Precies!

De Dag van het Levenslied

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here