Speel strandbingo

strandbingoJe kent het wel, je wil in de herfst, de winter of het voorjaar met de kinderen naar het strand en ze hebben geen zin. Het is koud, het waait, ze zijn moe, ze verzinnen allerlei smoezen om maar niet mee te hoeven. Maar dan kom jij met de strandbingo aan en ineens hebben ze allemaal zin. Speel strandbingo met de kinderen!

Speel strandbingo

Veel Nederlanders wonen aan de kust en het is dan ook een geliefde bezigheid om in het weekend even met de kinderen naar het strand te gaan. Uitwaaien, een woeste zee bekijken, standjutten en warme chocomelk drinken. Wij doen het ook regelmatig. Helaas beginne ze daar nu en dan dus over te zeuren. Zeker als het koud is, blijven ze liever thuis om te knutselen of tv te kijken. Wij vinden de zeelucht echter gezond en lekker even bewegen en uitwaaien ook, dus onder luid gemopper nemen we ze dan mee. Sinds deze strandbingo is dat gelukkig nu verleden tijd.

Hoe werkt het?

Het is supersimpel: je print de strandbingo uit, 1 vel per kind. Neem potloden of pennen mee in je tas en deel de strandbingo uit zodra je op het strand bent. Dan begint de grote zoektocht. De kinderen moeten zoveel mogelijk afbeeldingen van de strandbingo in het echt vinden. Hebben ze een hond gezien? Zet er met potlood een kruis door. Hebben ze een veer gevonden? Hoppa, een kruis erdoor. Spreek van te voren af of het hele vel moet worden vol gemaakt (bij oudere kinderen wel aan te raden) of dat ze alleen een rij moeten hebben.

Spelletjes zijn fun!

Voor spelletjes zijn kinderen immers altijd in! Laat de kinderen alle voorwerpen op het strand dus zoeken: een meeuw, een golf, een lege fles, zeewier, enz. Je kunt ook afspreken dat ze een tas meenemen die ze vullen met wat ze vinden. Is de kaart vol? Dan moeten ze heel hard bingo roepen. Ze krijgen dan een verrassing! Lekkere warme chocomelk bij een strandtent of een stickervelletje bijvoorbeeld. Je verzint vast iets leuks. Je vindt de strandbingo hier.

Jojojanneke

Ik kan me haast niet voorstellen dat er nog lezers zijn die nooit van Jojojanneke hebben gehoord. Haar stijl is zo opvallend, en tegenwoordig zelfs bij Douwe Egberts te zien. Naast geboortekaartjes, ontwerpt ze tassen, sluitzegels, wenskaarten en zelfs een kinderservies. Allemaal even herkenbaar, vrolijk gekleurd en gewoon heel leuk. Ik ben dan ook erg trots dat Jojojanneke voor ons deze hele leuke strandbingo printable heeft gemaakt!

Hashtag #strandbingo

Heb jij strandbingo met je kinderen gespeeld en daar foto’s van op instagram gezet? Vergeet niet de hasthag #strandbingo te plaatsen, dan kunnen we alle leuke foto’s terug vinden. Veel plezier!

Nog meer strandactiviteiten doen op het strand? Laat je dan inspireren door het Strandboek.

 

bordje jojojanneke

Vorig artikelRoom Copenhagen
Volgend artikelVerstuur jij een kaartje?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in