Adventsperiode met de kindjes: Kerst met Linus en meer!

adventsperiode met kindjes pop up adventskalenderHet is weer adventsperiode. Van 1 december tot 24 december tellen we af naar kerst. Kijken jullie ook Kerst met Linus? En misschien heb je wel een leuke adventskalender gekocht? Of zelfgemaakt? Wij hebben een ladenkastje dat ik ooit kocht bij PSikhouvanjou (helaas niet meer verkrijgbaar daar). Dit jaar vullen we dat met een mooie winterpuzzel. Elke dag een paar stukjes, zodat ze steeds een beetje van de puzzel kunnen neerleggen. Zo vieren we de adventsperiode met kindjes!

Lees ook: Kerst met Linus, kijk de afleveringen

Adventsspiraal van Grimms

Inmiddels hebben wij deze leuke  adventsspiraal van Grimms. Ik heb ‘m in naturel, al had ik liever een witte gewild. Helaas heb ik die nog niet gevonden. Leuk om elke dag een kaarsje aan te steken met de kindjes ‘s avonds, als het donker is. De verstilling is heel prettig na de drukke sinterklaastijd. De adventsperiode met de kindjes om je zo heel rustig door.

Adventsperiode met de kindjes

Kerst met Linus

Vaste prik is natuurlijk ook “Kerst met Linus” kijken met de kinderen.  Zo komen we de adentsperiode heel prettig door. We hebben de dvd, twee jaar geleden aangeschaft, maar Z@ppelin zendt het ook iedere dag uit (om 7.40 uur) en ook via uitzending gemist zijn alle afleveringen te bekijken (helaas dit jaar niet meer). Heerlijk, die Scandinavische sfeer. Sneeuw, lichtjes, kerstbomen. Susan Spekschoor, die voor ons elke maand een leuke selectie kinderapps maakt, heeft op haar website kleurplaten, behorend bij de uitzendingen. Leuk om na afloop met je kinderen in te kleuren. Kerst met Linus vind je ook op Facebook. En heel grappig: zò zien ze er nu uit! Kleine Linusjes worden groot!

kerst met linus

Vrolijke Kerst

De VPRO had ook een hele leuke familieserie. Het heet Vrolijke Kerst en gaat over een gezin met kerst in crisistijd. Heel leerzaam leuk èn leerzaam voor de kinderen en leuk om met z’n allen te kijken. Misschien wordt die ook wel weer herhaald? Vanaf 14 december start trouwens ook Kerst op Wonder School, wat eveneens heel leuk schijnt te zijn! Om 16.00 uur bij RTL Telekids. Daarover vertel ik later nog meer, maar je kunt het alvast in je agenda zetten. Helaas zijn deze uitzendingen niet meer te bekijken, maar ieder jaar komt er een nieuwe kerstserie voor de kinderen. Ook leuk om de adventsperiode met de kindjes te vieren.

vrolijke kerst vpro

Vorig artikelColumn Syl: Goedgelovig
Volgend artikelZo droomt je kleintje veilig weg in zijn of haar kamertje
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in