Kerst met Linus; kijk de afleveringen en geniet van de adventstijd

Kerst met linus dvdOp 1 december begint de adventstijd. Traditioneel kijken veel kinderen dan Kerst met Linus. Aftellen naar kerst met deze heerlijke, Scandinavische visuele adventskalender. Het is een echte aanrader, want je haalt de èchte kerstsfeer in huis. Je weet wel, met sneeuw, kaarsjes, kerstbomen en dat alles in het kleine dorpje Svingen. In deze blog vertel ik alles over Kerst met Linus, kijk de afleveringen en geniet van de adventstijd met de kinderen!

Lees ook: Adventsperiode met kinderen

Waar is Kerst met Linus opgenomen?

Kerst met Linus speelt dus in het dorpje Svingen. In Noorwegen zijn twee dorpjes met de naam Svingen. Dit is overigens een fictief dorpje, want ik heb uit zeer betrouwbare bron (namelijk Linus himself) gehoord dat de serie is opgenomen in een buitenwijk van Oslo. Zo, nu weet je dus waar Kerst met Linus is opgenomen! Verrassend he?

De cast van de serie en hun namen

Ik vind het altijd grappig om te zien hoe mensen van vroeger er nu uit zien. Zo is het bijvoorbeeld leuk om te ontdekken hoe Pippi Langkous er na al die jaren uit ziet. Datzelfde geldt voor de cast van Kerst met Linus. Met een beetje speurwerk kwam ik er achter hoe ik Linus via Instagram kon bereiken om hem enkele vragen te stellen in een privé bericht. Hij gaf nog antwoord ook! Een foto van iedereen kun je via deze link zien en hieronder lees je de namen van de rest van de cast:

 • Jakob Borgen (Linus)
 • Ina Svenningdal (Åsa)
 • Erika Brigitta Krohn (Victoria)
 • Adrian Falch Karlsen (Børre)
 • Hassan Ali Iqbal (Atif)
 • Mia Daniels (Klara)
 • Henrik Jacob Schatvet (Morten)
 • Sebastian Warholm (Nure)
 • Yvonne Johnsrud (Akaya).

Kerst met Linus; kijk de afleveringen en geniet van de adventstijd

Tel samen met Linus af tot Kerstmis! Linus gaat in 24 afleveringen elke dag op avontuur met zijn vriendjes Nure, Akaya, Asa, Victoria, Morgen, Butte en zijn jongere zusjes Klara. Ook zijn vader Marvin speelt vaak mee, soms tot ergernis van zijn moeder. En houdt zijn vader zich wel altijd aan de regels? Het is bijna kerst en dat wordt gevierd door iedere dag een vakje van de kerstkalender open te maken. Linus en zijn vrienden kunnen bijna niet wachten tot alle vakjes open zijn. Maar Linus heeft een probleem: in zijn vakjes zit helemaal niks! Hoe komt dat? In de serie worden veel kerstliedjes gezongen en samen in de sneeuw gespeeld. Het echter kerstgevoel dus!

Online de afleveringen kijken?

De serie Kerst met Linus werd vroeger uitgezonden op de Nederlandse televisie. Helaas zijn ze hier sinds 2018 mee gestopt. Als je googled vind je ‘m nog wel op NPO start en Uitzending gemist, maar als je verder klikt zie je niet meer dan de trailer. Ook op Youtube of Netflix kun je de serie helaas niet meer vinden. Genoeg reden dus om de DVD van Kerst met Linus te kopen! Die is er gelukkig nog wel, in het Nederlands gesproken (nagesynchroniseerd). Hij bevat alle 24 afleveringen van de serie, bij elkaar 10 uur speelduur. Heb je geen DVD speler meer? Alleen voor Kerst met Linus al de moeite waard om een externe DVD speler aan te schaffen. Dit namelijk is nostalgie pur sang! En ze zijn helemaal niet duur.

Kleurplaten Kerst met Linus en andere tips

Wil jij je helemaal onderdompelen in deze Scandinavische serie? Het echte kerstgevoel beleven? Hier vind je spelletjes en kleurplaten die de moeite waard zijn om te downloaden. Heb je zelf nog leuke tips om deze blog compleet te maken? Laat het me weten, dan voeg ik het toe.

kerst met linus afleveringen kijken

Vorig artikelCadeautips voor TikTok fans
Volgend artikelCadeautips voor Harry Potter fans
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

 1. Hallo Judith,

  Dank voor je leuke berichtje over ‘Kerst met Linus’! Ook erg bijzonder, die persoonlijke reactie van Jakob Borgen.

  Zoals je misschien wel gemerkt hebt, is de serie dit jaar weer terug bij de NPO, op elke ochtend om 10 voor half 8, en verder ook terug te kijken op NPO Start, en later NPO Plus. Dat is dus voor de elfde keer, nadat de uitzendrechten voor 10 jaar, eerder in 2016 verlopen waren. Misschien wordt de traditie weer in ere hersteld? Er volgden meteen bijna 1000 enthousiaste reacties op Twitter en Facebook.

  De kleurplaten staan nog steeds online, zoals je schrijft, en de Noorse soundtrack van de serie is onder ‘Jul i Svingen’ te vinden op o.a. Spotify en iTunes.

  De spelletjessite van Linus bij de Noorse omroep NRK is volgens mij opgeheven. Die was nog in Adobe Flash, en dat wordt niet meer ondersteund.

  Met de hoop toch nog het beste van Kerstmis te maken dit jaar!!

  Richard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in