Alles dubbel

Het zal je maar gebeuren. Je ligt in de stoel bij de verloskundige of gynaecoloog voor je eerste echo en dan wordt er gezegd: het zijn er twee! Voor mensen die zwanger worden via IVF/ICSI is dit iets waar meestal wel rekening mee gehouden wordt. Toch kan ik me voorstellen dat het zelfs dan nog een shock kan zijn. Het is ons nooit overkomen, hoewel tweelingen echt veel in de familie van mijn man voorkomen. Recent heeft een van zijn nichten nog een tweeling gekregen. Maar ook de broers van zijn opa was een tweeling, heeft hij 2 neven die een tweeling zijn en is er nog een nicht die het overkwam. Gewoon spontaan. Anyway, je leven staat dus op z’n kop. Dat overkwam ook Denise Hilhorst, schrijfster van het boek Open Zenuw, over vruchtbaarheidsproblemen en je omgeving. Zij kreeg na een lange weg een tweeling. Het bracht haar op het idee om er een boek over te schrijven: Alles Dubbel, een survivalgids voor startende tweelingmama’s. Want er komt vanalles op je af, al vanaf het moment dat je hoort dat er 2 kindjes in je buik groeien. Denise interviewde 32 tweelingmama’s over hun ervaringen over de zwangerschap, bevalling en de eerste tijd met hun tweeling. Dit openhartige boek is geschreven met de nodige dosis humor, geeft praktische tips voor de newborn tweelingmama, maar laat ook andere ouders zien hoe pittig het is om 2 kindjes tegelijk op te voeden. Alles Dubbel is een leuk boek om cadeau te doen aan iemand die zwanger is van een tweeling, of die al een tweeling heeft. Maar het is ook nuttig en leuk om te lezen als je geen tweeling hebt!

Vanaf vandaag bestel je Alles Dubbel via deze website. Als je alvast een voorproefje wilt, kun je het boek gedurende 2 maanden gratis downloaden! Natuurlijk mag Hip & Hot ook een ECHT exemplaar weggeven. Laat ons weten waarom jij dat boek zou willen winnen en geef het door via dit formulier. Wie weet kun je zelf gaan survivallen, of iemand anders er heel blij mee maken! Deze actie loopt tot 23 april 2010.

Vorig artikelWeleda verwenweken voor mama & baby
Volgend artikelChaos-and-Order
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in