Een kijkje achter de schermen bij… Roos & Tijn

Albertine Bruinier-Roos en Tijn Designerstore Bij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Albertine van Roos en Tijn.

Wil je iets over jezelf vertellen?
Ja natuurlijk, ik stel me graag even voor! Ik ben Albertine Bruinier, moeder van drie zoons (21, 18 en 13 jaar) en woonachtig in het Gooi. Een echte ‘Gooische Vrouw’ dus maar dan zonder alle poeha ;).

Hoe is je webshop ontstaan?
Ik ben van huis uit jurist en heb jarenlang als advocaat gewerkt. Maar door verhuizing en familieomstandigheden moest ik hiermee stoppen.Toen ik zwanger was van nummer drie, zoon Tijn, wilde ik na zijn geboorte zorgeloos kunnen genieten van zijn babytijd. Dat heb ik bij mijn andere twee kids wegens mijn drukke baan toch wel grotendeels gemist.

Maar toen Tijn 4 was, en naar de basisschool ging, begon er toch weer wat te kriebelen. Ik wilde echter geen drukke, stressvolle baan meer, en het liefste iets van huis uit doen.

Bij toeval kon ik toen een partij kinderkleding van een winkel opkopen en de keuze was toen al snel gemaakt. In 2005 ben ik als Tees & Toys gestart op Ebay. Inmiddels is dat uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met showroom en magazijn in Huizen (N-H) waar je naar hartenlust kunnen komen shoppen.

Waar komt de naam vandaan?
De kinderkledingverkopen deed ik in het begin samen met een vriendin. Haar jongste dochter heet Roos en mijn jongste zoon is Tijn. In 2007 ging ik alleen verder, en vond ik  het tijd voor (ook) een webwinkel. Zo ontstond Roos & Tijn.

Wat geeft je energie in je werk?
Blije klanten! Het is altijd leuk als mensen de moeite nemen je te laten weten hoe blij ze zijn met hun aankopen, en dat je ze goed geholpen hebt. Ik vind het belangrijk om mee te denken, een goede service staat zeer hoog in het vaandel. Ik stel me altijd voor hoe ik het zelf zou vinden als klant in mijn eigen winkel. Ik ben pas tevreden als de klant dat is! Van mooie nieuwe collecties word ik ook altijd vrolijk.

Waar werk je?
Ik huur een ruimte aan de rand van het dorp Huizen, waar ik een showroom heb ingericht. Tevens is daar mijn opslag. Ik rijd er iedere dag heen om de bestellingen gereed te maken voor verzending en ik ontvang er ook klanten. Mensen die in de buurt wonen komen vaak gezellig even met de kids langs, dan wordt er uitgebreid gewinkeld en gepast. Klanten die de showroom bezoeken krijgen ook altijd 10 % korting op alle nieuwe collecties. Ik heb thuis uiteraard ook een werkplek. Achter een bureau in een hoekje van de woonkamer, waar mijn pc staat. Ik werk vaak tot ’s avonds laat door, en dan vind ik het fijn om op de achtergrond toch nog het nieuws te kunnen horen. Ik hoor mijn kids vaak zeggen: “Mijn moeder kijkt tv achterstevoren!”.

Roos en Tijn showroom in Huizen 1

Hoe kies jij je producten uit?
Ik surf vaak het internet af op zoek naar nieuwe ideeën en trends , en volg de collecties van de diverse merken. Ook in het buitenland. Ieder land heeft toch een eigen “stempel” wat kindermode betreft, en dat is soms heel verrassend. Die merken hoop ik dan te vinden op de Kleine Fabriek, dé vakbeurs op dit kindermodegebied. Die bezoek ik steevast twee keer per jaar. Ik houd erg kleur en van mode die je niet overal ziet, maar dat is uit commercieel oogpunt niet altijd een goede zet. Daarom moet je toch een keuze maken en je assortiment zo samenstellen dat het én bij je past, én goed verkoopbaar is. Veel merken die wij op dit moment voeren (bijvoorbeeld Molo, Kidz-Art, Funky XS ) zijn vooral kleurrijk en hip, en sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen. Voor wie daar niet zo van houdt, hebben we Petrol Industries, Levi’s of Cars Jeans, ook stoere merken, maar minder uitgesproken. Zo probeer ik een balans te vinden zodat je altijd wel bij ons kunt slagen.

Waar vinden we je op de social media?
Je vindt ons op Twitter, Facebook, Pinterest, Youtube, Google+ en LinkedIn.

Hoe zorg jij dat je je onderscheidt van andere webwinkels?

  • Diversiteit van aanbod. Of je nu houdt van stoer, lief, gek of hip, je vindt het bij ons allemaal.
  • Full service : ruilen –zonder- huilen en altijd niet-goed-geld-terug- garantie
  • Altijd persoonlijke service en aandacht.
  • Scherpe prijzen en regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen

Wat is het grootste compliment dat iemand je gegeven heeft?
Een klant omschreef haar winkelervaring bij Roos & Tijn:  “Alsof ik bij een vriendin aan het winkelen ben. Zo’n prettig en  persoonlijke contact en niets is te dol: alles opmeten, alle vragen beantwoorden….waar vind nog zoveel service tegenwoordig?”.

Waarmee ontspan je?
Ik kan ontzettend genieten van een heerlijke caffè latte in de ochtend met een krantje. Verder loop ik graag met de hond, lekker het bos in en je hoofd leegmaken. Heerlijk!

Welke vijf producten wil je onze lezers zeker laten zien?

  • Voor meisjes: De Ibiza sandaaltjes van Little Pieces. Van leer, mooi bewerkt met kraaltjes.
  • Voor de meisjes: Molo jurkjes. Altijd een groot succes onder de kleine dametjes en de prints zijn fantastisch!
  • Voor de jongens: Molo shirts. De kwaliteit is geweldig en ook de grafische prints zijn altijd om te smullen. Ik kan zelf nooit kiezen, ik vind ze bijna allemaal even leuk.
  • Voor jongens: de jogg-jeans bermuda van Cars Jeans. De jogg-jeans was van de winter niet aan te slepen, en ook de bermuda mag echt niet in de kast ontbreken. Super stretch en het zachte comfort van een joggingbroek, eenmaal aan willen de meesten hem niet meer uitdoen.
  • Voor meisjes: het zomerjasje van Funky XS, helemaal in de trend van nu met tropische print en in vrolijke kleuren. Van zachte stretch katoen, dus ook als vest te dragen. Praktisch en je kunt het jasje het hele jaar door dragen.

Roos en Tijn showroom in Huizen 2

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #21
Volgend artikelApps die de creativiteit van je kinderen stimuleren
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in