Wasbare luiers, handig of niet?

Lenthe bamboozle Lenthe is al een hele poos overdag zindelijk, maar ‘s nachts wilde het nog niet echt lukken. Dus wij bleven pampers kopen. Eigenlijk best een dure grap, als je het gaat uitrekenen. Voor dat ene plasje ‘s nachts wat nog mis ging. En dus besloot ik me eens in de wasbare luiers te verdiepen.

Kaatje Katoen

Ik kwam, via google, terecht bij dè expert op dit gebied: Kaatje Katoen. Na wat heen en weer mailen was ik al snel overtuigd dat het de moeite waard was dit eens uit te proberen. Ik kreeg goed advies over welk soort luier en welke maat en ik ging aan de slag. Met 2 luiers, want dat vond ik voorlopig wel even genoeg. Het advies van Kaatje Katoen is snel, accuraat en vriendelijk.

Bamboozle Stretch

Het werd de Bamboozle stretch. Een voorgevormde bamboe luier met waterdicht overbroekje. Daarnaast ontving ik ook het boekje “Zindelijk, nu al?” met allerlei achtergrond informatie over het proces van zindelijk worden. Wel handig, ook voor Yuren, die pas rond 4,5 overdag zindelijk werd. Dit boekje bevat echt praktische kennis en tips, waar je iets aan hebt. Echt een aanrader!

Review luiers

Oké, wij gingen dus aan de slag met de luiers. Ik werd eerst nog een beetje afgeschrikt, want je mag geen vloeibaar wasmiddel gebruiken de ze kunnen ook niet in de droger. Dan zijn 2 luiers best weinig. Maar, eenmaal in gebruik bleek het mee te vallen. Lenthe werd al snel wakker van het plassen in deze luiers, waardoor redelijk vlot wakker ging worden om te plassen. Zo hadden we niet iedere nacht meer een natte luier, alleen nog af en toe. De luiers zijn na het wassen in ongeveer 24 uur droog en weer te gebruiken. Doorlekken is hier niet gebeurd, dat ging steeds goed. De luiers voelen zacht aan en Lenthe vond ze lekker zitten. Ik hoorde haar in ieder geval niet klagen. Groot voordeel is dat ze bij deze wasbare luier heel goed voelen dat ze nat zijn, en dus waarschijnlijk sneller zindelijk zullen worden.

Wel of niet?

Ik heb ze uiteindelijk (nog) niet voor Fee aangeschaft. Hoofdzakelijk toch vanwege het gemak van de wegwerpluier, maar ergens wringt het ook bij me, omdat ik weet dat het veel beter is voor het milieu. Als ik nu zwanger was van de 1e, dan had ik waarschijnlijk een heleboel wasbare luiers aangeschaft. Nu vind ik het toch best kostbaar. Maar wellicht bedenk ik me binnenkort en ga ik alsnog over op wasbaar voor Fee. Als je eenmaal weet hoe het werkt, is het prima te doen.

Ik ben wèl heel enthousiast voor de luiers voor Lenthe! Ik denk dat de wasbare luier een prima luier is voor de overgang naar zindelijk worden. Qua aanschaf even een investering, maar vervolgens spaar je een hoop pakken luiers uit.

Het boekje “Zindelijk, nu al?” kan ik echt iedereen aanraden met kinderen die zindelijk gaan worden. Heel goed om vooraf goed door te nemen, zodat je snapt hoe dat proces werkt en je dit als vader of moeder goed kunt begeleiden!

Hoe denk jij over wasbare luiers? Waarom kies je er wel, of niet voor?

Lenthe wasbare luier

Vorig artikelApps die de woordenschat van kinderen verbeteren
Volgend artikelActiviteiten voor kinderen rondom bevrijdingsdag 2015
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

2 REACTIES

  1. Ooh het idee om later als Zoë bezig is met zindelijk worden ga ik (proberen te) onthouden. Dan lijken ze mij wel handig!

  2. Het is een hele aanschaf, maar je zou 2de hands kunnen overwegen. Mocht je dan toch kiezen voor nieuwe luiers, kan je ze weer verkopen! Er is hier een goede markt voor!
    Ik zou zeggen DOEN!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in