Binnenkijken bij… Anuschka Odau

woonkamer hipaholicIn het iPad magazine waren de binnenkijkers altijd goed gelezen artikelen. Daarom was ik steeds op zoek naar iemand die dit kon oppakken, want zelf heb ik er helaas geen tijd voor. Die iemand vond ik dichterbij dan gedacht: Anuschka Odau van de Hipaholic is een stadgenoot en zij gaat de komende periode de binnenkijkers voor Hip & Hot maken. Daar ben ik heel erg blij mee, want als iemand feeling heeft voor styling en interieur is dat Anuschka wel! In de eerste binnenkijker laat ze haar eigen huis zien, in Den Haag. Zo leren we Anuschka alvast een beetje kennen!

Naam: Anuschka Odau
Werk: Stylist en eigenaar van Hipaholic
Locatie: Den Haag 
Grootte: ca. 60 m appartement, 2 slaapkamers
Woont er sinds: 2006
lijstjes hipaholic
Een gezellig herfst tafereeltje met gevonden spullen van de kringloopwinkel

” Mijn appartement is licht en zonnig. Het heeft een speels en kleurrijk interieur met vintage elementen en verrassende hoekjes. Het appartement heeft een spectaculair uitzicht waar ik echt van kan genieten. Ik neem vaak foto’s van de mooie zonsondergangen die er voor mijn neus plaatsvinden. Ik houd van vintage spullen en ik ben regelmatig in de kringloopwinkel te vinden om te speuren naar leuke spullen voor mijn foto’s. Ze geven persoonlijkheid aan de foto’s.”

De stijl van Anuschka is een kleurrijke mix van vintage en eclectisch. Zij haalt haar inspiratie uit haar reizen. Souvenirs zijn overal te vinden in haar huis. Zij leest en bekijkt ook veel  blogs. De blog van stylist Justina Blakeney is een van haar favorieten. Ze heeft een boheemse stijl die Anuschka aanspreekt.

blauwe stoelen
De eettafel waar ik ook aan werk
De oude toonbank in het midden van mijn woonkamer is haar favoriete object in huis. “Ik vond het een aantal jaren geleden in een kringloopwinkel. Ik kan er mooie spullen in kwijt. Vrienden vragen vaak of ze de toonbank mogen overnemen, maar doe het nooit weg!
Ook ben ik gehecht aan de droogkap lamp in de woonkamer die ik ooit vond op Marktplaats voor een prikkie.”
woonkamer hipaholic
De zonnige woonkamer met mijn favoriete objecten: de droogkaplamp en het toonbankje
Anouschka’s vrienden vinden het is een verrassend en gezellig huis! Ze vinden vooral de kleine hoekjes leuk met de verzamelingen van spullen.
Een minpunt is dat de 2e slaapkamer is een rommelkamer geworden. Anuschka zou er graag een keer een werkkamer van willen maken. Ze werkt nu aan de eettafel.
Anuschka:”Ooit deed ik een bijzondere make-over” Ik had 4 stoelen gescoord bij de kringloop die ik heb geschilderd in mijn favoriete blauwe kleur. Ik ben er nog steeds niet op uitgekeken.”
diy dennenappels hipaholic
Deze neon dennenappels maak je makkelijk zelf! Klik op de foto voor de beschrijving!
De favoriete plek van Anuschka in huis is de bank. “Ik hou ervan om er in te duiken na een dag hard werken. De bank is zeer comfortabel met veel kussens. In de lente/zomer is mijn balkon mijn favoriete plek. Ik vind het heerlijk om te lunchen op mijn balkon in de zon.”
slaapkamer hipaholic
de kleurrijke slaapkamer. De muren zijn geverfd met krijtverf voor een eerdere productie. Ik vond het zo mooi dat ik het er op heb laten zitten.
Anuschka’s beste advies is: “Wees niet bang om dingen te kopen bij de kringloop. Het is leuk en verrassend om verschillende stijlen te mixen en te matchen. Ook is het mooi om spullen een 2e leven te geven.”
tafeltje holic
Mijn kleine maar fijne keuken met balkon
Tot slot deelt Anuschka haar favoriete winkels/markten met ons: Sissy Boy Homeland, Wauw in Den Haag, vlooienmarkten en kringloopwinkels.
muur hipaholic
Detail van de slaapkamer. De muur verander ik regelmatig met andere kaarten en schilderijtjes. Op de fles zie je mijn collectie kettingen.
Vorig artikelHet ideale kindercadeau voor sint of kerst
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #43
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in