BObles kip

Zeemeermin op kip boblesBObles ontwikkelt kindermeubels met creatief en eenvoudig design. Onder andere de Tumbling Animals zijn een geweldige vondst. In de loop der jaren hebben wij een aardige serie “tuimelende dieren” verzameld. En dat begrijpt niet iedereen. Die dingen zijn toch hartstikke duur? Tweedehands vind je ze niet. Dat klopt. Allebei. Ze zijn niet goedkoop, maar ze zijn elke cent waard. Echt. Daarom zie je ze ook niet op Marktplaats. Ze gaan een heel kinderleven mee, dus geen haar op je hoofd die er aan denkt om ze te verkopen. Naast het feit dat ze er leuk uit zien (waardoor ze heel aantrekkelijk zijn voor kinderen en zeker niet misstaan in je interieur) bieden de Tumbling Animals ook nog een heleboel motorische voordelen. Ze stimuleren kinderen om lichaamservaring op te doen. Hierdoor ontwikkelen ze zich. Neem bijvoorbeeld de kip. Dit is de goedkoopste uit de serie, maar heeft enorm veel mogelijkheden. Hij kan op het platte vlak worden gebruikt, waarmee het een stabiel opstapje wordt, maar hij kan ook op de rug geplaatst, wat een schommelfunctie geeft. Wat oudere kinderen (zoals mijn Yuren van 3 en Sterre van 6) oefenen hiermee hun balans en evenwicht. Heel nuttig! Maar ook Lenthe, als baby, heeft plezier met en leert van de kip. Soms probeert ze met haar handje de kip te laten schommelen. Of ze gaat er (met mijn hulp) op liggen en ik schommel haar heen en weer om de balans te oefenen. Prompt na deze oefening zette ze ineens haar eerste stapjes! Toeval? Geen idee! Het viel me wel op… Soms kruipt ze er gewoon overheen, als de andere 2 een hele baan van al hun Tumbling Animals hebben gebouwd. Dan wil ze meedoen. Wat ze er ook mee doen, Tumbling Animals stimuleren de fantasie en ontwikkelen de balans en spieren. Een ander voordeel is dat het materiaal zacht is, wat het zelfs aangenaam maakt om het met blote voeten te gebruiken. En worden ze vies, je haalt er een doekje over en ze zijn weer schoon.

kinderen kip bobles

Ik ben enorm fan van de Tumbling Animals. Voor jong en oud en ze gaan jaren mee. Elke verjaardag spelen alle aanwezige kinderen er mee! Meer lezen over alle motorische voordelen? Op de site van Diss Id is een fysiotherapeut aan het woord. En uiteraard kun je ze daar ook aanschaffen in de webshop. De kip heb je al voor €32,50.

Lenthe tumbling animal

Vorig artikelGeboortekaartjes & geboortestoelen
Volgend artikelZazou voor de vrolijkste kinderkleertjes!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in