Zelf meubels maken van pallets

Zelf meubels maken van pallets bank makenHet maken van meubels van een pallet is al jaren een leuke trend en bijzonder populair. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel maken van pallets. Banken, tafels en zelfs wanddecoratie. Zo kun je een complete loungeset maken voor in de tuin, een leuke opbergkist of een bed voor je zoon of dochter. Met een foto en wat creativiteit kun je soms heel eenvoudig zelf al aan de slag gaan. Het enige wat je nog nodig hebt zijn wat goede tools zoals een zaag en je kunt aan de slag.

Lees ook: Project tuin en tuinbank

Zelf meubels maken van pallets

Pallets vind je bij bouwbedrijven, bouwmarkten, handelaren of op het internet. Je kunt ze soms helemaal gratis afhalen omdat ze ergens ongebruikt liggen en meestal worden weggegooid. In de pallets kunnen nog wel spijkers of schroeven zitten. Controleer dit even en wees voorzichtig zodat je jezelf niet bezeert. Pallets hebben over het algemeen een formaat van 120 x 80 cm en de dikte is ongeveer 14.4 cm. Houd er bij het maken van meubels rekening mee dat een pallet toch wel 25 kg weegt.

pallets

Let op de kwaliteit!

Hoe beter de pallets zijn, hoe mooier je meubels er natuurlijk uit zullen zien. Let daarom goed op de kwaliteit en of ze stevig genoeg zijn. Als ze lang buiten hebben gestaan, kan het zijn dat ze niet meer geschikt zijn om te gebruiken. In principe hoef je de pallets niet te verven. Het kan echter wat meer sfeer brengen als je ze voorziet van een lik verf.

Tuinbank met loungekussens

Voordat je begint met het maken van je palletmeubels moet je bedenken wat je wilt maken. Voor het maken van een tuinbank stapel je een paar pallets op een aangename zithoogte en schroef je deze aan elkaar vast. Aan de achterkant en eventueel aan de zijkant plaats je nog een pallet rechtop en klaar is Kees. Leg er een paar leuke loungekussens op en maak het compleet met wat gezellige sierkussens. Je kunt ook twee banken naast elkaar zetten, zodat je een echte loungebank hebt. Om de bank makkelijker te kunnen verplaatsen, kun je er nog wat wielen onder zetten. Maak nog een leuke bijzettafel of een plantenbak, want dat maakt je terras helemaal af.

Zelf meubels maken van pallets salontafel

Stappenplan

Ben je niet zo creatief? Dan heb je misschien iets aan een stappenplan om zelf meubels van pallets te maken. Met zo’n stappenplan kun je dan stap voor stap volgen hoe je een salontafel, bank, tv-meubel, e.d. kunt maken. Het geeft je bovendien nog wat leuke ideeën voor het maken van palletmeubels of decoraties waar je zelf misschien niet aan denkt.

Zelf meubels maken van pallets bank met kussen

Vorig artikelCadeautips voor jongens van 8 jaar
Volgend artikelBlogbox feestdagen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Wij hebben vorige week ook kunststof pallets afgehaald. Helaas kan ik ze niet zagen, maar er is vast een ontwerp dat past bij de afmetingen die ik heb. Een tafel maken staat op onze to-do lijst. Misschien gaan we ook nog wel voor een bijpassende bank in de toekomst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in