Back to the sportschool, 4 weken later

Op 1 september begon ik met sporten bij SportCity. Daar schreef ik al een blog over.  Inmiddels zijn we 4 weken verder en moet ik natuurlijk met de billen bloot. Figuurlijk dan hè. Want hoe staat het er nu voor, 4 weken later?

Sleutel

Ik kreeg bij de intake een programma en een sleutel. Op mijn iPhone en Apple Watch heb ik een app “mywellness”. Die correspondeert met de sleutel en houdt precies bij hoe vaak ik geweest ben en hoeveel “moves” ik heb gehaald. Voor elke activiteit ontvang je namelijk moves. Ik probeer elke week 2 keer te gaan, soms zelfs 3 keer. Zo zie je je moves stijgen. Je krijgt ook een weekoverzicht. Hier zie je een voorbeeld daarvan.

sportcity-weekoverzicht

Gemiddeld zit ik per week aan de 3150 moves. De afgelopen week was lastig, omdat ik ook nog 4 dagen weg was op persreis naar Lissabon. Ik ben, om toch in het sportritme te blijven, nog in de fitnessruimte van het hotel gaan sporten. Zodra ik terug was ben ik die avond ook meteen gegaan. Ik weet hoe belangrijk het is om te blijven gaan, want als je eenmaal weer op de bank blijft hangen, gaat het mis.

Fitter

Hoe voel ik me na 4 weken? Nou, eens stuk fitter! Ik heb een grotere conditie en ook mijn spieren worden sterker. Mijn vetpercentage is iets naar beneden (nog niet genoeg, vind ik) en mijn lijf strakker. Zie je bijvoorbeeld dat lijntje in mijn bovenbeen? Dat had ik nooit, maar door de ontwikkeling van de spieren in mijn bovenbenen zie je meer lijnen.

cascais-2016

Doordat ik me fitter voel, ben ik vanzelf minder lui. Ik heb meer energie en verzet dus bergen met werk. Dat je je fitter voelt is al een beloning op zich. Dat motiveert om zo door te gaan, tijd in sporten te investeren. Maar ook de weekoverzichten die je ontvangt van SportCity motiveren, evenals de meldingen dat je goed bezig bent tijdens de krachttrainingen. Als je bijvoorbeeld 15 herhalingen doet in plaats van de 12 die in je programma zijn, dan krijg je van het “apparaat” een compliment. Gek genoeg motiveert dat dan toch om de volgende oefening ook 15 herhalingen te doen. Tot slot krijg je ook bericht als je een record verbeterd hebt. Dan denk je toch: mmm, volgende week toch 5 minuutjes langer fietsen…

sportcity-records

Afvallen

Ik ben nog niet zoveel afgevallen. In kilo’s dan. Maar mensen vragen wel of ik ben afgevallen. Dus blijkbaar raak ik toch vet kwijt en wegen mijn spieren zwaarder. Bovendien merk ik dat ik meer kan eten, zonder dat ik aankom. Ik ben tijdens de paar dagen Lissabon elke dag uit eten geweest, maar er was vanmorgen op de weegschaal niets bij. Mijn stofwisseling gaat dus duidelijk ook omhoog.

Doorgaan

Ik blijf voorlopig nog even lekker doorgaan. Uiteindelijk wil ik heel graag nog zo’n 4 kilo kwijt. En nòg fitter worden, het is leuk om te zien hoe ik steeds meer weerstand kan kiezen bij de crosstrainer en de loopband en dat ik meer kilo’s bij de krachttraining kan instellen.

De sfeer bij SportCity is goed, het personeel is superaardig en behulpzaam. ‘s Avonds doe ik regelmatig mee aan de 10 minuten buikspiertraining en dan kan ik ècht merken dat ik wat gedaan heb de 2 dagen erna. Pfff! Maar zo goed!

sportcity

Wegen & meten

Over 4 weken ga ik weer wegen en meten. Ik hoop dat de resultaten dan ook op papier zichtbaar zijn! Uiteraard laat ik jullie dat dan weer weten.

Hoe gaat het bij jullie? Laat het weten via de hashtag #backtosportschool

Personal Fitplan SportCity

Vorig artikelReistrends voor moeders in 2025
Volgend artikelHerfst tijd, pyjama tijd
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in