Tikitik tandenpoetsklok

tandenborstelhouder-koeIedereen die jonge kinderen heeft weet het: tandenpoetsen is een crime! Maar het moet toch. Zegt het consultatiebureau. Zodra het eerste tandje in zicht is, kun je aan de slag met Teletubbie tandpasta en een tegenstribbelende baby. Had ik even geluk dat mijn dochter pas met 10 maanden een klein, wit, blinkend puntje liet zien. Daarna begon het ge-emmer alsnog. We probeerden vanalles: lief zijn, boos worden, voor de spiegel, liedjes zingen, prachtige tandenborstels kopen, de hele trucen-doos ging open. Alles had slechts voor even effect. Gelukkig vond ik uiteindelijk een oplossing.

Lees ook: Zo krijg je kinderen aan het tandenpoetsen

De Tikitik tandenpoetsklok

De Tikitik tandenpoetsklok bleek de oplossing. Lekker kitscherig en hysterisch met lichtjes en muziekjes. Precies wat kleine kinderen fantastisch vinden. En dus wordt tandenpoetsen een feest! Helaas bestaat Tikitik niet meer, maar er zijn nog enkele webwinkels die er eentje op voorraad hebben. Zoals bijvoorbeeld deze webwinkel. Ook bij Lumage kun je ze nog inkopen. 

Tandenpoets apps

Vind je zo’n ding teveel gedoe, maar herken je wel het probleem dat jonge kinderen niet willen tandenpoetsen? Er zijn tegenwoordig ook apps die je daarvoor kunt downloaden, vele zijn zelfs gratis. Ze hebben soms wel in-app aankopen. Tips voor tandenpoetsapps zijn bijvoorbeeld: Tandenland, Disney Magic Timer van Oral-B, Pokemon Smile (Voor de Pokemon fans) en Brush Up. Toets de namen in via de App Store en je vindt de apps (en misschien nog wel meer, want er zijn er zoveel op de markt). Je kan kijken welke app je kindje het meeste aanspreekt en ermee aan de slag. Het zal het tandenpoetsprobleem een stuk eenvoudiger maken! 

Lees ook: De dag van de tandenfee

tikitik-tandenpoets-klok

Vorig artikelDe baby plankalender
Volgend artikelBeschilderde houten poppetjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Hallo hip en hot!!

    Ik ben op zoek naar de tikitik tandenpoets klok,de website is momenteel niet online.
    Hebben jullie misschien nog een adres zodat ik met Anita de Klerk in contact kan komen??

    Met vriendelijke groet Jacqueline Looijmans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in