De meerwaarde van een fijne oppas

kinderen bij de preikestolenIk kan je vertellen, als mama van vier kinderen is het heel belangrijk om een goede oppas te hebben. Het is heerlijk om in alle drukte en hectiek, af en toe een avondje samen weg te kunnen. Een avondje uit eten, naar de bioscoop, een dagje samen winkelen, het zijn allemaal dingen die onze relatie goed doen en ons doen opladen. Het is alleen wel belangrijk, om de kinderen bij een lieve en betrouwbare oppas achter te laten. Vooral gezien onze eerdere ervaringen hiermee. De meerwaarde van een fijne oppas kan in ieder geval groot zijn. Hoe je zo’n oppas vindt, vertel ik in deze blog.

De meerwaarde van een fijne oppas

Als je eenmaal een oppas gevonden hebt die regelmatig beschikbaar is, lief is voor de kinderen en die je kunt vertrouwen, dan kun je regelmatig een avondje of dagje samen inplannen. Niets zo belangrijk om op regelmatige basis eens wat andere gesprekken te voeren dan over de kinderen of mèt de kinderen. Zeker nu Sterre als puber langer opblijft en dus overal met haar lange neus bij zit, is het fijn om regelmatig een avond samen in te plannen. Bovendien is het ook gewoon lekker om de kleintjes niet zelf op bed te hoeven leggen of iedere keer het gezeur aan te moeten horen over het vieze (gezonde) eten dat ik maak.

kinderen beekse bergen

Waar vind je een fijne oppas?

Er zijn allerlei mogelijkheden om aan een fijne oppas te komen. Wij hebben bijvoorbeeld een nichtje die af en toe bij ons oppast. Zij eet dan met de kinderen en legt ze op bed. Sterre en Yuren kunnen natuurlijk al zelf, en Sterre kan meestal wel meehelpen om de kleintjes op bed te leggen. Daardoor is het wel te doen. Familie voelt meestal wel prettig, omdat je over het algemeen zeker weet dat zo iemand goed voor je kinderen zorgt en ook te vertrouwen is. Online kun je ook goed een oppas vinden. Niet iedereen heeft namelijk zijn familie in de buurt wonen, dus dan kun je niet anders dan iemand zoeken waar je vertrouwen in hebt.

lake jasna ijsje eten

Online zoeken naar een oppas

Een fijne en betrouwbare oppas kun je ook online vinden. Er zijn diverse websites met een database vol mensen die zich aanbieden voor oppaswerk. Aangezien je kunt zoeken op locatie, woont er misschien bij jou in de wijk wel een hele fijne student, oma of andere moeder die graag op jouw kind of kinderen wil passen af en toe? Een van dit soort sites is bijvoorbeeld Sitly. Hier kun je je gratis aanmelden en een geschikte oppas zoeken. Wil je iemand een mail sturen, dan moet je lid worden. Dat hoeft soms maar voor 1 maand, want misschien vind je heel snel een geschikte oppas. Je kunt eerst mailen, vervolgens afspreken en eventueel referenties opvragen.

kids foto

Vrijheid!

Denk je eens in wat een vrijheiden je erbij krijgt als je een goede oppas hebt gevonden. Je kunt dan bijvoorbeeld elke week of elke maand een avond samen weg inplannen. Spreek met elkaar af om omstebeurt de avond te organiseren. Zo verras je elkaar ook nog eens. Bovendien heb je steeds iets om naar uit te kijken. Belangrijke gesprekken kunnen dan makkelijker wachten tot dat ene moment. En wie weet kun je zelfs een keer een heel weekend samen weg? Dat is echt de meerwaarde van een fijne oppas. Hoe hebben jullie de oppas geregeld?

wandeling preikestolen voeten in meer

Vorig artikel8 hippe eettentjes in Den Haag die je misschien nog niet kende
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #247
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in