Zò maak je een uitnodigend Sinterklaashuis voor je kinderen

Zò maak je een uitnodigend Sinterklaashuis voor je kinderenAanstaande dinsdag begint het Sinterklaasjournaal weer. Meestal het startsein voor de Sinterklaas-gekte. Zaterdag komt hij aan. Natuurlijk staat ons gezin ook weer aan de kade. Het blijft zo’n leuk feest voor de kinderen. Ze kijken er echt naar uit. Om hier op in te spelen, maak ik altijd in de woonkamer een Sinterklaashuis. Dat lijkt een werk, maar valt reuze mee. En het is zò inspirerend voor het spel van de kinderen. In de loop der jaren heb ik al een heleboel spullen verzameld. Hier mijn tips om in een handomdraai je huis om te toveren in een Sint- en Pietenhuis!

Lees ook: Spelletjes met pepernoten, de allerleukste!

Zò maak je een uitnodigend Sinterklaashuis voor je kinderen

  • Onze speelgoedkist wordt een inpaktafel. Met wat lege verpakkingsdoosjes, sinterklaaspakpapier, wat kinderschaartjes en plakband ziet het er al heel leuk uit. Ik leg er ook altijd wat sinterklaas-stempels bij, lintjes, stempelkussentjes, stickers enz.
  • Bij de Xenos kocht ik ooit een spotgoedkoop kledingrek. De Hema en Albert Heijn hebben vaak wel leuke verkleedkleren van Sinterklaas en Zwarte Piet. Een paar gouden oorringen erbij, wat zwarte schmink. Alles aan het kledingrek en hoppa: de verkleedkleren hangen er ook uitnodigend bij.
  • Mooie prentenboeken mogen natuurlijk niet ontbreken in deze feestelijke sinterklaastijd. Zoals het prachtige boek van Charlotte Dematons bijvoorbeeld. En de Spiekpietjes. Ik zet ze allemaal in een plastic bak voor de kinderen bij het kledingrek, maar als je de ruimte hebt is het nog leuker om een speciaal leeshoekje met kussens te maken.
  • De platen van het boek van Charlotte Dematons kun je ook groot kopiëren en overal in huis ophangen. Zo heb je in een handomdraai prachtige sinterklaasversiering!
  • Het keukentje van Ikea doet dienst als pepernotenfabriek. Wat knuffelpoppen van Zwarte Piet, een paar pakken pepernoten mix, bakjes, een garde, schaaltjes met echte pepernoten en klaar ben je.
  • Ook de zak van Sinterklaas mag natuurlijk niet ontbreken. Die hebben de Pieten en Sint nodig om de pakjes rond te brengen. Van een stevige kartonnendoos maak je een schoorsteen, waar ze de pakjes echt in kunnen gooien.
  • Tot slot zijn er uiteraard nog veel meer leuke spullen in dit thema te vinden. Denk aan puzzels, spelletjes, kleurplaten enz. Ook kun je zelf fanalen knutselen, zoals bijvoorbeeld Sinterklaas-lichtjes van vloeipapier en sinterklaasplaatjes. Daarover later meer…Zò maak je een uitnodigend Sinterklaashuis voor je kinderen details

Je zult zien dat je kinderen meteen aan de slag gaan met deze spullen. Het nodigt zo uit tot spel, ze zijn er het hele weekend mee zoet. Let maar op!

Heb jij nog aanvullingen? Laat ze achter in de reacties. Wij zullen deze blog er dan mee aanvullen, zo krijgen we steeds meer ideeën bij elkaar.

zwarte pietjes

Vorig artikelDé 10 herfst musthaves van 2014
Volgend artikelVerwelkom Sinterklaas in stijl
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

5 REACTIES

  1. Dat kledingrek vind ik een HEEL leuk idee! Hier liggen de verkleedkleren altijd in een doos of plastic zak…. nu nog even een kledingrek scoren. Bedankt voor het delen!

  2. Wat een ontzettend leuke ideeën. Hier zijn ze voor de meeste nog te jong, maar ben van plan komende week een soort sinterklaas decoratie blogje te schrijven en zal dan ook zeker verwijzen naar jouw blog!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in