Wie, wat, waar op Instagram: Somethingswedish

Van Amsterdam naar Helsingborg in Zweden verhuizen is natuurlijk niet niks. Anna, moeder van 2 meiden, deed het en legt het vast op Instagram. Prachtige foto’s van haar 2 dochters komen voorbij, maar ook prachtige plaatjes van het mooie Zweden.

Bekijk ook zeker eens haar hashtag #olikavarjedagiederedaganders. Vanaf haar huis heeft ze een prachtig uitzicht over de zee. De foto’s zijn steeds op haar balkon genomen, maar door de verschillende luchten zijn het steeds andere foto’s. Somethingswedish is dus zeker het volgen waard!

Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?

Ik ben bijna 1,5 jaar geleden begonnen met Instagram, eigenlijk vanaf het moment dat we naar Zweden verhuisden. Ik denk dat het wonen in een ander land mij meer bewust maakte van mijn omgeving. Omdat alles (een beetje) anders is hier in Zweden begon ik opeens de hele dag foto’s te maken.

Later ontdekte ik dat je ook andere mensen kunt volgen. In het begin volgde ik met name andere moeders die ook in het buitenland wonen. Het gaf me soms een gevoel van saamhorigheid, een minder eenzaam gevoel als ik zag dat zij tegen dezelfde dingen aanliepen als ik. Nu volg ik juist heel veel verschillende mensen!

Welke foto die je zelf gemaakt hebt vind je het mooiste?

Ik vind heel moeilijk om een mooiste foto uitzoeken. Niet omdat ik ze allemaal nou zo ontzettend prachtig vind hoor, maar ieder foto vind ik weer anders. Ik vind de foto ‘a smoothy stealer and a bored ballerina op mijn aanrecht’ een mooie foto, omdat dit zo’n dagelijks tafereel is waar ik 2 jaar geleden niet snel een foto van zou hebben gemaakt. Nu ben ik heel blij dat ik later niet alleen maar vakantie- en verjaardagsfotos heb, maar juist ook van dit soort alledaagse dingen die je met een 3-en 4-jarige meemaakt.

Somethingswedish Instagram 2

Achter welke 2 foto’s schuilt het mooiste, leukste, grappigste of verdrietigste verhaal?

De foto van mijn dochters met visnetten bij een zwembad is mij dierbaar, omdat hij onze afgelopen vakantie thuis in Zweden mooi beschrijft. Mijn dochters hadden 10 weken vakantie en mijn man moest juist in deze periode heel hard werken waardoor hij nauwelijks thuis kon zijn. Aangezien al mijn Zweedse vrienden zelf op vakantie waren zag ik best op tegen deze, vermoedelijk, eenzame maanden. Hoe gezellig het ook is met mijn meisjes, het is toch ook altijd fijn om een volwassenen te spreken op een dag!

Somethingswedish Instagram 3

Achteraf heb ik erg goede herinneringen aan afgelopen zomer. Het was bijzonder om zo’n lange tijd echt alleen met zijn drietjes door te brengen. We zijn bijna iedere dag op avontuur in Zweden gegaan en op een gegeven moment waren we echt een team, zo met zijn drietjes. Ik denk dat ik deze zomer voor de rest van mijn leven zal koesteren.

Deze foto, van mijn jongste dochter die voor het eerst een naaktslak ziet, vind ik zo mooi omdat je echt die pure verbazing en nieuwsgierigheid ziet. Kinderen zijn eigenlijk gewoon een real-life mindfulness cursus. Soms.

Somethingswedish Instagram 4

Welke Instagrammers volg je zelf heel graag en waarom?

Ik volg @hennablossom en @annahmark heel graag, omdat ze zulke mooie fotos maken en zo grappig, open en eerlijk zijn.
@pippeloen en @sasvanweert zijn ook twee Instagrammers waar ik echt ‘contact’ mee heb gemaakt. Ik verwacht nog steeds dat ze opeens zomaar hier  op de stoep staan, haha! En ze maken ook heel mooie fotos.
@finchandagnes en @lafete_nl volg ik ook heel graag. Ik krijg altijd energie van moeders/mensen die eigen bedrijf opzetten en zelf dingen maken. Zo stoer (en jaloers-makend )!

De vraag van degene voor je,  @aflamingoaday, wat heeft Instagram, jou gebracht?

De liefde voor fotografie. Ik ben zelfs nu met een cursus fotografie begonnen omdat ik het fotograferen echt zo ontzettend leuk vind en nog beter wil leren. Daarnaast heeft Instagram mij in contact gebracht met zoveel aardige, grappige, lieve, inspirerende mensen. Echt bijzonder, vind ik.

Wat zou jij aan de volgende Instagrammer willen vragen?

Ik zou willen vragen hoe zij omgaat met het posten van foto’s van haar kinderen? Ik vind het zelf nog steeds moeilijk soms. En hoewel ik een aantal regels voor mijzelf heb gemaakt heb ik ook nog vaak mijn twijfels. Benieuwd wat visie van iemand anders hierop is!

Somethingswedish Instagram 1

 

 

 

Vorig artikelPompoensoep, een echte herfstsoep
Volgend artikelDe Portugese Concept Store Amàlia in Den Haag
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in