De vrolijke vier seizoenen

Het is kinderboekenweek! Gisteren reed ik dan ook met de bakfiets volgeladen met kindjes, een boekenbon en een dikke portemonnee richting boekwinkel in de stad. Wij kopen ieder jaar tijdens de kinderboekenweek een kinderboek voor allebei de kindjes. Een traditie die ooit in het leven is geroepen door mijn ouders en die ik graag in ere houd. Lezen is immers goed voor kinderen, net als voorlezen. Ik ben gezegend met 2 kindjes die er ook het geduld voor hebben, zelfs als ze nog maar 5 maanden zijn. Yuren zit elke avond op schoot als ik Sterre voorlees en kijkt aandachtig mee. In de boekwinkel viel de blik van Sterre meteen op “De vrolijke vier seizoenen van Rotraut Susanne Berner. Deze zomer kreeg ze het lente deel (Leve de Lente!). Dat was een groot succes. Maar nu is er een boek uit waar alle 4 de delen in zitten en die moest en zou mee. Ik ben gezwicht. Het interactieve karakter aan deze boeken, ze zoekspelletjes, het leuke doorlopende verhaal en de tekeningen waarin je steeds weer iets nieuws ontdekt hadden bij al overtuigd van urenlang leesplezier. Maar daarnaast ook van gezellig samenzijn met je kindje. Het grote boek ging dus mee. En vervolgens hebben we de hele middag lekker op de bank zitten lezen.

Ben je benieuwd naar het boek? Het is een absolute aanrader. Het boek waarin alle 4 de delen zitten heb ik bij bol.com niet kunnen vinden, maar de losse delen wel. Die zijn minstens zo leuk en bovendien heel betaalbaar. Wie graag een boek koopt tijdens de kinderboekenweek en nog twijfelt welk boek geschikt is moet zeker aan deze serie denken. De vrolijke vier seizoenen is eigenlijk een boek dat niet in de kinderboekenkast mag ontbreken!

PS Helaas is dit boek met alle 4 de seizoenen voorlopig niet meer beschikbaar. De delen zijn nog wel los te krijgen via oa bol.com en ook dat is zeker de moeite waard!

Vorig artikelPositiekleding: LOVE2WAIT
Volgend artikelBijt ie in je bil: cd & muurstickers!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Jaaaa! Die zijn zooo leuk! Wij hebben ook alle seizoenen en ze worden hier werkelijk helemaal stukgelezen. Favoriet is hier nu de papegaai zoeken in het Herfstboek, ook wel het papegaaienboek genoemd 🙂 Van de zomer was het de truuk om overal de aardbeien en de baby te zoeken. Deze boeken lijken niet zo makkelijk voor te lezen omdat er geen tekst is, maar niets is minder waar, je kunt er juist elke dag een nieuw verhaal in vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in