Free printable spel Oud & Nieuw

Door het grote succes van ons Free printable sinterklaasspel, wat ieder jaar zo’n 30.000 keer gedownload wordt, hebben Nelleke en ik zitten broeden op een leuk spel voor Oud & Nieuw. Veel gezinnen willen dan een leuk spel doen, maar wat? Daarom bedachten we bijna 50 inspirerende vragen om het jaar mee af te sluiten. Vragen over het voorgaande jaar, èn vragen over het komende jaar! Download dit free printable spel voor oud & nieuw en leg het klaar voor oudejaarsavond!

Wat heb je nodig?

Het beste print je de kaartjes uit op wat steviger papier, maar op gewoon printpapier kan natuurlijk ook. Daarna knip je de kaartjes uit en leg je ze op tafel. Zorg ook dat je een mooie pot hebt staan. Die kun je eventueel al versieren met de kinderen ‘s middags. Het is de bedoeling dat je de pot bewaard voor volgend jaar. Sorteer de kaartjes in vragen over het oude jaar en vragen over het nieuwe jaar. Print eventueel voor elke persoon alle pagina’s uit, zodat je de kaartjes dubbel hebt en iedereen alle vragen kan beantwoorden. Vind je dat teveel, dan kun je ook een selectie maken per persoon. Leg ook pennen of potloden klaar.

 

Hoe werkt het?

Je kunt zelf kiezen of je met het oude jaar begint of het nieuwe jaar. Wij beginnen met het oude jaar. Pak om beurten een kaartje en lees de vraag op. Beantwoord de vraag hardop. Je kunt het antwoord ook achterop het kaartje invullen. Net wat je zelf wilt. Als alle kaartjes over het afgelopen jaar op zijn, pak je de stapel met de nieuwe kaartjes. Hiermee doe je het zelfde: bekijk de vraag, geef antwoord en schrijf het op. Je kunt met de nieuwe kaartjes ook alleen het antwoord opschrijven, zonder het hardop te zeggen. Daarna stop je het kaartje in de pot. Deze pot bewaar je tot volgend jaar Oud & Nieuw. Dan kun je de kaartjes met je voorspellingen er weer bij pakken en voorlezen. Kijken of alles is uitgekomen wat je van plan was of wat je hoopte.

Free printable spel Oud & Nieuw

Het spel download je via deze link, waarbij je een pdf opent die je kunt uitprinten. Het spel is in kleur, maar als je het liever in zwartwit uitprint, let dan op dat je dat even verandert in je printinstellingen. Dan nog even de kaartjes uitknippen en aan de slag. Veel speelplezier!

Instagram

Ik ben heel benieuwd wie het spel allemaal gaat spelen. Ik zou het ontzettend leuk vinden als je op Instagram een foto post met de hashtags #hipenhotfreeprintable en mij eventueel tagged @hipenhot.

 

Vorig artikelRecept voor (gezondere) oliebollen
Volgend artikelAlles wat je moet weten over de Nieuwjaarsduik
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in