Een kijkje achter de schermen bij… Anouk van Post & Papier

Nouk&co Bij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Anouk van de webwinkel Post & Papier.

Wil je iets over jezelf vertellen?

Hoi! Ik ben Anouk Hempenius, 23 jaar jong en ik ben momenteel aan het afstuderen aan de opleiding Pedagogiek. In mijn vrije tijd run ik mijn eigen bedrijf, bestaande uit webdesign, webwinkel en weblog. Ik hoop dit te kunnen blijven combineren met een part-time baan straks, want ik doe beiden met evenveel plezier en liefde. Ik woon samen met mijn lieve vriend in het waterachtige Friesland en we hebben twee katten en een hond.

Hoe is je webshop ontstaan?

Ik ben al jaren aan het vormgeven, zowel qua illustratie als coderen. Daarbij heb ik altijd een liefde gehad voor kaarten en later ook andere papierwaren, dus ik het wilde het combineren. Eerst alleen met een eigen collectie, maar intussen is het meer: ik heb ook andere producten in mijn shop staan. De shop heeft ook al meerdere namen gehad, maar ik ben nu enorm tevreden zoals het nu is. Nouk & co was de naam voor het Post & Papier heette, maar bestaat nu alleen nog als mijn eigen collectie en groothandel website.

Waar komt de naam vandaan?

Van post en papier! Natuurlijk zijn de postartikelen ook van papier, maar ik bedoel hiermee dat er ook andere papierwaren, stationery en doe-het-zelf artikelen te koop zijn. Eigenlijk verbaasde ik me erover dat de naam nog niet bezet was met de vele papierwaar webwinkels die al bestaan!

Wat geeft je energie in je werk?

Iedere keer als er een bestelling binnen komt! Ik denk dan: “Yes, de producten spreken mensen aan en daar ben ik erg blij mee omdat ik ze echt zorgvuldig uit zoek”. Maar ook het zoeken naar producten vind ik erg leuk, omdat ik een voorliefde voor papierwaren heb.

Hoe ziet je werkplek er uit?

Gewoon lekker thuis, hoewel ik wel droom van een externe plek. Ik heb het geluk gehad dat mijn vriend al op zichzelf woonde in een eengezinswoning. We hebben in totaal drie slaapkamers, dus daarvan kon ik één inrichten als mijn werkkamer. Het bureau staat tegen de muur aan. Daarnaast staat een witte kast, maar daar staan alleen leesboeken in. De voorraad van de webwinkel ligt in de ingebouwde kast die er al was toen ik er kwam. Hij is erg diep en breed genoeg om alles in kwijt te kunnen. Verder liggen, op de enveloppen en doosjes na, de verzendspullen en ander materiaal in de laden en planken van het bureau. Het is niet heel spectaculair, maar vooral erg praktisch. Aan de andere kant van de kamer staan namelijk kattenspullen, een vintage schooltafel voor sfeerfoto’s en nog een fietstrainer.

2015-02-23 13.11.39

Wat is je favoriete werkdrankje en werklunch?

Oh jee, da’s lastig… ik heb niet echt iets wat speciaal voor het werk is, eigenlijk. Ik houd van cola, maar dat drink ik wel vaker. Of smoothies, lekker gezond! Qua eten fruit of kauwgom. Verder gewoon normaal ontbijt, lunch en diner.Studio Stationery - Bureaublok Ft ElmaHoe kies je de producten uit?

Mijn gevoel hierbij moet gewoon goed zijn. Ik moet het product zien en denken: dit hoort in het assortiment van Post & Papier. Ik wil echt bij post en papier blijven en daarmee dicht bij mezelf. Daarnaast ontwerp en koop ik momenteel alleen geïllustreerde producten in, hoe mooi foto’s soms ook zijn.

Waar vinden we je op de social media?
Op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest. Leuk als jullie me volgen!

Wat is het grootste compliment dat iemand je gegeven heeft?

Dat de webwinkel er mooi en overzichtelijk uit ziet, want daar ging ik voor! En door een grote order te plaatsen, want dan vallen de producten in de smaak.

Nouk & co - Stickerset Holland

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Studeren! Zoals ik al noemde: ik ben nu aan het afstuderen, dus ik ben enorm druk met een onderzoek en een visiestuk en ga twee dagen per week naar school. Daarnaast loop ik twee dagen per week stage op een basisschool, plus ik heb een baan op mijn eigen hogeschool: ik begeleid eerstejaars studenten in hun stage. Dus ja, mijn schema staat wel vol, maar ik doe het allemaal met veel plezier!

Winkel van Papier - Labiketmalset

Waarmee ontspan je?

Lezen en films/series kijken. Gewoon even uit de werkelijkheid en mijn hoofd leeg maken. Ik denk dat ik hierdoor de drukte van school en bedrijf ook aan kan, door er niet constant mee bezig te zijn.

Welke vijf producten mogen onze lezers echt niet missen?

  1. Bureaublok Studio Stationery: want het is alles in één! Planner, notities e.d. Ik vind hem erg praktisch!
  2. Notitieboek A6 Love, Sam: gewoon omdat ik het design enorm mooi vind en het is een handig formaat om mee te nemen!
  3. Labiketmal set: omdat het leuk is om creatief aan de slag te gaan en dit is een mooi formaat voor labels en etiketten.
  4. Stickerset Holland: omdat het leuke kleine stickertjes zijn met vrolijke ontwerpen en omdat het mijn eigen ontwerpen zijn waar ik best trots op ben!
  5. Ansichtkaart Zon & Maan: omdat ik kattenliefde heb en het design gewoon enorm schattig is!

Nouk-san - Ansichtkaart Zon & Maan (voorkant)

Vorig artikelZo bereid je kinderen voor op de tandarts
Volgend artikelDe Blond Amsterdam babylijn, bij Roos & Tijn!
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in