Zo bereid je kinderen voor op de tandarts

tandenkoffertjeVoor de eerste keer naar de tandarts, dat is soms best spannend. Wij moeten binnenkort weer, en Lenthe stelt er allerlei vragen over. Ze was eerder mee, maar dat kan ze zich niet meer herinneren. Nu is ze zich bewust van het feit dat ze meegaat, en weet ze ook wat de tandarts is. En dat is heel wat!

Tandartskoffertje

Op High Teeth verkoop ik daarom sinds kort dit leuke koffertje met houten tandarts spullen. In ieder blikken koffertje zit een houten gebit, een houten tandenborstel, een haakje, een spiegeltje, een tube tandpasta, een stoffen mondkapje en een stoffen muts. Kinderen kunnen zo zelf oefenen wat de tandarts allemaal doet. Zo maak je het bezoekje aan de tandarts laagdrempelig. Kinderen zullen er minder tegenop zien, omdat ze weten welke instrumenten de tandarts gebruikt. Ook na het bezoek aan de tandarts zullen ze er mee spelen, zo kunnen ze het bezoekje verwerken of nog eens naspelen.

tandartsje spelen

Door er bijvoorbeeld nog een bak met stickers aan toe te voegen, en een witte doktersjas, wordt het nog echter. Zet een stoel neer, een kastje met de tandartsspullen er op en ze zijn klaar voor een hele middag speelplezier.

Wisselen

Dit koffertje, en alle andere producten op High Teeth, zoals de button “hoera mijn tand is er uit!” of het deurtje van de tandenfee ( en check ook de gratis downloads!) zijn natuurlijk heel leuk voor kinderen in de wisselleeftijd!

Is jouw kindje al aan het wisselen?

lenthe is de tandarts

Vorig artikelGezond eten zonder nadenken
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij… Anouk van Post & Papier
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in