Een kijkje achter de schermen bij Pakhuis Dutch-Kie

werkplek 1Bij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Brenda van Pakhuis Dutch-kie.

Vertel eens iets over jezelf!
Mijn naam is Brenda en ik woon samen met mijn vriend Ronnie, dochtertje Kiki en poes Lieselotje in een apartement in ’s-Hertogenbosch. We zitten op de begane grond en hebben twee verdiepingen. De beneden verdieping zit gedeeltelijk onder de grond en daar is ook mijn kantoor. Het woongedeelte is boven.

Hoe is je webshop ontstaan?
In 2001 ben ik gestart met mijn Ontwerpbureau Art-i-shock. Vele jaren heb ik mooie en leuke dingen mogen ontwerpen die uitgebracht werden door andere partijen. In 2011 besloot ik zelf mijn eigen producten te verkopen via mijn eigen webshop. In het begin maakte ik alles zelf, vaak met de hand, later zijn er andere producten bij gekomen zoals bijvoorbeeld de lunchboxen en bekers van Mepal met mijn eigen ontwerp erop en de Bento spulletjes. Een gezonde lunch voor kinderen vind ik heel belangrijk en met deze Bento spullen maak je van de lunch één groot feest!

lunchboxset

Waar komt de naam vandaan?
Tijdens mijn bezoek van twee weken bij mijn beste vriendin in Amerika heb ik vele shopping malls gezien. Toen ben ik begonnen met het tekenen van 7 dierenvriendjes die samen een shopping mall hebben. Elk diertje heeft een eigen winkeltje. Voor die tijd werden veel van mijn producten buiten Nederland gemaakt. Het leek mij juist leuk om zoveel mogelijk in Nederland te laten maken of handgemaakt. In het begin had ik alleen producten met De Biekie’s erop. De shopping mall werd een Nederlands pakhuis en omdat het ontstaan was in Amerika heb ik er Pakhuis Dutch-kie van gemaakt. Alle namen van de diertjes eindigen op kie, dus zo ook Dutch-kie.

Waar ben je echt trots op?
Trost ben ik als iemand helemaal happy is met wat ik voor ze heb mogen ontwerpen en er jaren later nog blij mee is.

Hoe ziet je werkplek er uit?
Eerst mijn meisje naar school brengen en rond 9.00 uur loop ik in de woonkamer de trap af naar mijn kantoor. Een grote ruimte met een eigen keuken, wc en ingang voor als er mensen op kantoor komen. Er is zelfs genoeg ruimte om alle voorraad van de webshop neer te zetten. Een heerlijke plek om te werken!

werkplek 2

Waar vinden we je op het www?
Op Facebook, Twitter en Pinterest.

Vooral Pinterest is erg leuk, zeker als iemand een product van je repinned of liked.

Wat is het grootste compliment dat iemand je gegeven heeft?

“Dit is precies wat ik altijd al graag wilde hebben!”

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Leuke dingen doen met mijn gezinnetje. Ik geef Bodybalance les en dans zelf twee keer in de week (modern ballet en streetjazz). En als ik er tijd voor heb een spannende triller lezen.

werkplek 3

Welke vijf producten wil je onze lezers tippen?

  1. Bento eivorm konijn. Super leuk om een ei in de vorm van een konijn in je lunchbox te vinden!
  2. Drinkfles van Mepal met een Pakhuis Dutch-kie ontwerp erop. Deze worden in een hele kleine oplage gemaakt, dus niet iedereen heeft dezelfde drinkfles. Er kan een halve liter water in, lekt niet en drink heel fijn.
  3. Lunchbox van Mepal met een Pakhuis Dutch-kie ontwerp erop. Ook deze worden in een hele kleine oplage gemaakt, dus niet iedereen heeft dezelfde lunchbox. Koop je de lunchbox & drinkfles, krijg je korting!
  4. Poster appel. Leuke poster om bijvoorbeeld in de keuken op te hangen en/of gecombineerd met andere posters of foto’s.
  5. ABC boekje. Vrolijk kijk- en leesboekje, leuk om zelf te hebben of om cadeau te geven. Ook deze is in een kleine oplage gemaakt. Een uniek cadeau!

poster appelabcboek

Vorig artikelLiefdespost
Volgend artikel8 x leuke free printables voor Valentijnsdag
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in