Een kijkje achter de schermen bij… Retroloekie!

Twitter_Retroloekie 111Bij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Annemarie van Retroloekie.

Vertel eens iets over jezelf
Ik ben Annemarie Poorter, getrouwd en moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 4 maanden tot 7 jaar. Naast het drukke moederschap heb ik een webwinkel en een interieurblog. Wij wonen in Groningen stad, in een jaren 30 appartement waar ik mij als interieur-liefhebber enorm op uitleef.

Hoe is je webshop ontstaan?
Toen ik zes jaar geleden beviel van mijn tweede kindje kwam ik tijdens mijn dagelijkse wandeling per toeval in de kringloopwinkel terecht. Het viel mij op dat er veel mooie jaren 70-spullen stonden voor hele kleine prijsjes. Ik bedacht me dat het wel eens interessant zou kunnen zijn om jaren 70-spulletjes te gaan verkopen. En zo ontstond Retroloekie! Na mijn verlof ben ik niet meer terug gegaan naar mijn vaste werk maar stopte ik al mijn energie in Retroloekie.

geborduurd rondje

Waar komt de naam vandaan?
Ik zocht een naam waar ‘retro’ in voor en mijn kat heette Loekie. In gedachten met “Look” en twee betekenissen vond ik het wel een grappige pakkende naam.

Wat geeft je energie in je werk?
Ik krijg energie van meerdere dingen in mijn werk. Als eerste het vinden van de artikelen in bijvoorbeeld de kringloopwinkel.  Ik weet inmiddels wat ik ongeveer goed kan verkopen, en als ik dit dan tegenkom krijg ik een heel blij gevoel wat mij energie geeft. Vervolgens kan ik niet wachten om er een mooie foto van te maken. En ook het maken van de juiste -zo aantrekkelijk mogelijke- foto is ook iets waar ik erg blij van wordt, en dus energie van krijg.

Wat is het mooiste dat je ooit vond?
Behalve de inhoud van mijn webwinkel, komt ook ons hele interieur bij de kringloopwinkel vandaan. Eigenlijk ben ik blij met alles wat ik inkoop, en zodra ik denk dat ik het mooiste ooit heb gevonden vind ik weer wat anders wat minstens zo mooi is. Ik word het meest blij van mooie schilderijen en prenten voor aan de muur. En ik heb een zwak voor theepotten.

werkplek retroloekie

Waar werk je?
Ik heb twee werkplekken. We hebben een opslagruimte vlakbij ons huis waar alle spullen staan in stellingen en waar ik de dozen voor verzending klaarmaak. Daarnaast heb ik thuis een werkplekje in de woonkamer waar mijn computer staat en waar ik de productfoto’s maak.

retro servies

Waar vinden we je online?
Ik ben te vinden op Facebook, Twitter, Instagram en op Pinterest. Mijn blogs vind je op onze interieurpagina.

Social media brengt mij enorm veel exposure. Mijn klanten zitten vooral op Facebook en volgen mij op de voet. Zodra er op Facebook nieuwe artikelen worden aangekondigd merk ik dit direct doordat er bestellingen binnenkomen. Zonder Social media zou ik zeker de helft minder verkopen. Ook brengt een medium als Twitter mij zeer regelmatig in contact met interessante mensen waar ik van kan leren of ik word benaderd voor leuke dingen in de media die mij weer reclame opleveren.

1 a  vintage naambordje letterbord 1

Waar vind je ontspanning?
Ik ontspan door lekker bezig te zijn in ons huis.  Daarmee bedoel ik veel veranderen in het interieur. En er daarna op Instagram en ons blog foto’s plaatsen en er over schrijven. Als de kinderen op bed liggen en het werk gedaan is mag ik ook graag foto’s van anderen op Instagram bekijken om ideeën op te doen.

Welke producten mogen onze lezers niet missen?

  1. Ik heb altijd wel typmachines in de webwinkel staan ik vind ze leuk om te gebruiken, en decoratief!
  2. Wij verkopen ook DIY naambordjes uit de jaren 70 ooit kunnen kopen als partijtje dus op=op leuk om in huis te gebruiken met een korte persoonlijke spreuk.
  3. Ik ben dol op vintage textiel, en dan vooral textiel met veel kleur en bloemen, wij hebben in de webwinkel een speciale categorie.
  4. Onze categorie serviesgoed is het grootste omdat ik daar dol op ben!

theedoeken retro

typmachine

 

 

 

 

 

 

 

De foto van Annemarie werd gemaakt door melelie.nl.

 

Vorig artikel5 leuke Sinterklaas-apps voor kinderen
Volgend artikelImagine, de iets andere kinderwinkel voor al je sinterklaascadeaus
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in