Foto weekoverzicht Judith #280

werkmodus aan mei 2020Het was een mooie, zonnige week. Wij brachten ‘m gedeeltelijk door in de buurt van Deventer, waar we een huisje hadden gehuurd om even een andere omgeving te hebben. Dat bleek een goed idee, we hebben 3 heerlijke dagen gehad. In het weekend waren we weer thuis, toen werd het weer ook minder.

Maandag

We waren laat wakker maandag. Yuren lag tussen ons in toen we onze ogen open deden. Hij was bang geweest in de nacht. Kennelijk had hij een eng filmpje op de iPad gekeken (stiekem) en daar aan liggen denken. Ik had eigenlijk vroeg willen gaan hardlopen, maar dat was niet meer haalbaar. Ik moest namelijk om kwart over 9 achter de laptop zitten voor een online vergadering met mijn werk. Daarna wat telefoontjes gedaan en om kwart over 11 mijn hardloopkleren aangetrokken om 7 km te gaan hardlopen. Ik hoopte dat het om dat tijdstip nog meeviel met de hitte, maar helaas was het toch al behoorlijk heet. Het was maar 16 graden, maar het voelde alsof het 25 graden was in de zon. Ik vond het dan ook best een zware loop, maar heb het wel volgehouden. Daarna snel douchen en weer achter de computer. Lenthe werkte deze dag bij een vriendinnetje. Dat was wel lekker rustig. Nu de scholen weer begonnen zijn heb ik best wel wat afspraken, dus ik zat veel te videobellen. In de middag heb ik nog even buiten gezeten en ‘s avonds wandelde ik met Niky een rondje.

Dinsdag

Een collega van mij voelde zich niet zo lekker, maar had wel haar functioneringsgesprek. Ze belde mij of ik wilde ruilen, ik had de mijne eigenlijk pas 9 juni. Dat wilde ik best. Ik fietste naar kantoor, voor het eerst in 9 weken ofzo. Heel raar. Ook om er rond te lopen, zo stil overal. Het gesprek verliep prima. Daarna bleef ik nog heel even hangen om met collega’s te kletsen. Toch leuk om weer wat mensen te zien en spreken zonder beeldscherm ertussen. Toen ik thuiskwam moest Maik werkdingen doen en ging ik dus met de kinderen buiten zitten. Er stond een harde wind en een felle zon. Het was te koud om buiten te eten, dus dat deden we dan ook maar niet.

kantoor tijdens coronatijd

Woensdag

Na nog een ochtendje werken, een klein rondje hardlopen, en voor de kinderen thuisles, was het tijd om naar de Veluwe te vertrekken. We hadden geboekt bij Landal de Vlinderhoeve. De reis ging voorspoedig, we hadden geen files. Het was wel jammer dat hoe meer we naar het Oosten reden, hoe bewolkter het werd. Onderweg stopten we nog even bij de Loenense Watervallen. Daar moet je je geen groot spektakel van verwachten, maar het is wel een prachtige plek. Je kunt er mooie wandelingen door het bos maken en bij mooi weer kunnen de kinderen heerlijk spelen in de waterval. Daarna reden we door naar het huisje. Het park is vrij nieuw en er zijn ook nog geen faciliteiten. Die kun je momenteel toch niet gebruiken, dus dat vonden wij geen probleem. Bovendien is het daardoor een heerlijk rustig park. Het huisje heeft uitzicht op het water en is leuk ingericht. Ik had thuis al focaccia en soep gemaakt, dus dat was zo opgewarmd. Er stond een wijntje klaar voor ons en om 19.00 uur kwam er zelfs weer zon, dus hebben we heerlijk buiten gezeten met uitzicht.

op naar landal mei 2020

op naar landal mei 2020

Donderdag

Iedereen sliep uit, heerlijk. Rond half 9 kwam er een beetje leven in de tent. Ik ben gaan douchen en heb wentelteefjes gebakken van oud brood wat ik van thuis mee had genomen. Zonde om weg te gooien, en de kinderen zijn er gek op. Na een kop thee in de zon trokken we de wandelschoenen aan en gingen we op pad. Als eerste stond de Canadese begraafplaats in Holten op het programma. We zijn jaren geleden ook eens in Holten geweest, maar toen hadden we hier geen tijd meer voor. Nu snappen de kinderen ook beter waarom dat daar is, dus wilden we daar graag langs. Het was heel indrukwekkend en prachtig onderhouden. Na een half uurtje rondlopen gingen we door naar het Speelbos in Nijverdal. Een tip die ik van iemand via Instagram kreeg, maar erg leuk was voor de kinderen. Je loopt een route en ondertussen kom je klimtoestellen tegen voor de kinderen. Vervolgens gingen we terug naar het huisje voor de lunch.

Lenthe ontbijt landal vlinderhoeveFee eet wentelteefje met aardbei landal vlinderhoeve

monument candese begraafplaats holtenYuren en Fee samen lief

Candase begraafplaats holtenJuut canadese begraafplaats onder kamperfoelie

gezin canadese begraafplaats

Kootwijkerzand

Na de lunch gingen we naar, zoals de kinderen het noemen, de woestijn. De Kootwijkerzand verstuiving. We wilden de uitkijktoren op, maar die was helaas vanwege Corona afgesloten, dus deden we de wandeling van 3 km over het zand en door het bos. Het was nogal een uitputtingsslag door de hitte en de kinderen wilden om de haverklap stoppen wegens zand in de schoenen, maar de wandeling zelf was heel mooi. We zagen ook letterlijk een zandverstuiving, zo bizar om te zien. Toen we bij de auto waren reden we eerst naar IJs Co voor het lekkerste ijs van de Veluwe. Dat was het ook oprecht! Daarna gingen we door naar Radio Kootwijk. Dit is het eerste zendstation van Nederland, een gebouw van gewapend beton. Je kunt er een app downloaden die vervolgens al wandelend vanalles verteld over hoe het vroeger was bij Radio Kootwijk. Leuk en informatief. De kinderen herkenden de omgeving, bleek later dat de Grote Slijmfilm hier is opgenomen. Leuk detail.

Kids kootwijkerzand verstuiving

kootwijk zandverstuiving

kootwijkerzand

overzicht kootwijkerzand

uitkijktoren kootwijkerzand

radio kootwijk

ijsje eten ijs co veluwe

Loetje

We wilden eigenlijk pizza bij de supermarkt halen, maar omdat we ook nog een avondprogramma hadden en niet meer zo ruim in de tijd zaten, werd het biefstuk en friet van Loetje. Dit restaurant heeft een afhaal en terwijl we in de autorij stonden kregen we allemaal 2 bitterballen om de tijd te doden. Goed geregeld! De biefstuk was inderdaad geweldig lekker. De kinderen hadden trouwens ook nog een hamburger, die was eveneens erg goed. Na het eten nog even relaxen met een wijntje in de avondzon, en toen weer de auto in voor het avondprogramma.

ontbijt landal de vlinderhoeve

wijntje landal de vlinderhoeve

Wild spotten bij de Veluwse Zoom

We wilden namelijk met de kinderen wild gaan spotten op de Veluwe. We reden naar het bezoekerscentrum bij de Veluwse Zoom. Daar parkeerden we de auto en gingen de Veluwe op. Het was wat onduidelijk hoe lang de verschillende routes waren, dat was wel jammer. We wilden namelijk niet te ver lopen met de kinderen, ze hadden al zoveel gelopen en bovendien wilden we niet in het bos zijn als het echt donker was. Uiteindelijk kozen we op goed geluk de bruine route, die we hier en daar een beetje hebben ingekort. We liepen uiteindelijk 4,5 km over velden en door het bos. We zagen al meteen konijnen, hazen en een vosje. Later ook een heleboel herten. Eentje die zo over het pad liep, vlakbij ons. (als je goed kijkt op de staande foto’s hieronder kun je ze zien) En ook een paar groepen die door het bos renden. Tot slot zagen we wat wilde paarden, die heel dichtbij stonden te grazen. Het was spannend om zo in de schemer door het bos te lopen. De kinderen waren muisstil, zodat we de dieren niet zouden opschrikken. Een groot avontuur! Echt leuk om te doen met het hele gezin. Lenthe en Sterre hadden allebei een camera bij zich om foto’s te maken. Ik maakte ze gewoon met mijn telefoon. Uiteindelijk waren we om kwart over 10 weer terug bij de auto. Eenmaal terug in het huisje was iedereen bekaf en lagen ze zo te slapen. Inclusief wijzelf eigenlijk 🙂 Niet zo gek, want we hadden over de hele dag 18.500 stappen gezet en 11,5 km gelopen!

wild spotten op de veluwe

wandelen in de avond veluwse zoom

paard veluwse zoom

hertje veluwse zoomhert veluwse zoom

bos veluwse zoom

mooie avondlucht veluwse zoom

veld veluwse zoom

Vrijdag

Ik was vroeg wakker, mede doordat Fee tussen ons in lag. Midden in de nacht was ze ineens gaan huilen en superdwars, ze kon niet zeggen wat er was. Uiteindelijk heb ik haar maar meegenomen naar ons bed, waar ze zo weer insliep. Ik ben vroeg gaan douchen. Daarna in alle rust thee gedronken en foto’s uitgezocht. De rest sliep nog. Het was helaas niet zo zonnig, maar wel warm. Toen iedereen wakker was en ontbeten had, hebben we de spullen gepakt en zijn we gaan uitchecken. We hadden maar 2 nachten geboekt, omdat we zagen dat het weer minder werd en Sterre volgende week toetsweek heeft. Ze moest het weekend daarvoor leren. Gelukkig hadden we nog een hele dag, die we begonnen bij het blotevoetenpad Twello. Hier waren we al eens geweest, maar toen was Fee er nog niet. Iedereen had er zin in. Op de muggen na was het een superleuke ochtend. Met je blote voeten zo’n wandeling maken ervaar ik altijd wel als ultiem geluk. Het weer was ook prima, niet te warm, maar lekker genoeg voor de kinderen om onderweg nog even in een natuurlijke zwembadje te poedelen. Na het blotevoetenpad hebben we gepicknickt en daarna reden we door naar Deventer om te winkelen. Verzoek van de meiden. Uiteindelijk heeft iedereen wel iets gekocht, ze waren superblij met hun kleren. Moe, maar voldaan kwamen we rond 18.00 uur weer in Rijswijk aan. Daar borrelden we nog wat en daarna gingen we vroeg naar bed.

Lees ook: Blotevoetenpaden, de allerleukste!

blotevoeten mei 2020

blote voeten pad lopen in twello 2020

blotevoetenpad twello mei 2020

Blotenvoetenpad twello waterplas

borrelen thuis mei 2020fee spijkerrokje zwart

Zaterdag

Ik had een goede nacht gemaakt, toen ik opstond ben ik meteen gaan hardlopen. Dat had ik de afgelopen 2 dagen niet gedaan. Het viel niet tegen, al stond er wel een harde wind. Na een snelle douche ben ik maar eens aan de was begonnen. Je hebt toch altijd weer een hoop troep van zo’n paar dagen weg. De koffers had ik gelukkig de dag ervoor al uitgepakt. Verder maakte ik kaascrackers en gewone zadencrackers. Er kwam een vriendinnetje van Fee spelen en Lenthe ging zelf bij een vriendinnetje spelen. Gewoon een relaxte thuisdag, niet zoveel bijzonders gedaan dus. Maik en ik kookten samen en toen zat de zaterdag er alweer op.

relaxen op de banksamen koken meii 2020

Zondag

Het zwembad is weer open! Ze doen banenzwemmen in shifts van 20 mensen per keer. Je moet vooraf reserveren via de website en dan heb je 3 kwartier. Ik had meteen gereserveerd voor deze zondagochtend 7 uur. Vroeg opstaan dus, maar dan kan ik wel weer gewoon wekelijks zwemmen. Beetje afwisseling is welkom. Ik vond het echt heerlijk dat ik weer even iets anders kon doen dan hardlopen. Het was allemaal goed geregeld, alleen wel wat kort. Na 40 minuten moesten we het water al uit, om ruimte te maken voor de volgende ploeg. Ik vind zelf 20 mensen ook wel wat veel, we waren nu met z’n elven en dat vond ik eigenlijk wel genoeg. Ik was om 8 uur weer thuis en heb toen in alle rust ontbeten (pannenkoeken van amandelmeel en kokosmeel). Daarna ben ik begonnen in een boek “Ons kasteel aan zee“. Het is eigenlijk een boek voor Sterre, maar zij was er nog niet aan toe gekomen. Het leek mij leuk om te lezen en ik heb het in 1 ruk uitgelezen. Het verhaal speelt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog en het rare is, dat ik in het begin van het boek me aardig kon inleven in hoe allerlei dingen in het normale leven langzaam anders worden, omdat we dat zelf met de pandemie net hebben meegemaakt. Maik had lasagna gemaakt, dus koken hoefde ik niet. Een enorm relaxte zondag was het dus. Het komt niet vaak voor dat ik een hele dag kan lezen.

ons kasteel aan zee

Vorig artikelEen tweede badkamer met kinderen, superhandig!
Volgend artikelVerzorgingsproducten, probeer eens iets nieuws!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in