Van Halloween naar Sint Maarten

Sint Maarten 1“Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten…” Nu het ‘s avonds knus vroeg donker wordt, zit dit liedje ineens ín mijn hoofd. Je zou het bijna vergeten door alle rumoer rondom Halloween, maar op 11 november wordt Sint Maarten gevierd. Terwijl dit feest juist zo leuk is voor de kids! Ook dan mogen ze de deuren langs voor snoep of fruit, nu met lampion en lieve liedjes. In Utrecht is er van 7 t/m 11 november zelfs een heel evenement rondom Sint Maarten, onder het motto: feest van het delen. Sint Maarten was immers een Romeinse soldaat die zijn cape in tweeën sneed om een bedelaar van de bevriezingsdood te redden.

Sint Maarten 2-AnnavanKooij

Op zaterdagavond 8 november is er een grote parade in de binnenstad. Vanaf 18.00 uur kan iedereen vanaf het Domplein meelopen met een bonte muzikale stoet vol lampions, beelden en het feeëriek verlichte paard met Sint Maarten erop. Op zondag 9 november is er op heel veel plaatsen in de binnenstad van alles te doen, ook voor de kids. Bijvoorbeeld een Sint Maartenskermis waarop te zien is hoe kinderen vroeger Sint Maarten vierden en waar je kunt griezelen bij zijn botjes. In de Domkerk kunnen kinderen lampions maken en luisteren naar het Sint Maartensverhaal. En lekker en leuk zijn de workshops waarbij je een chocoladezegel kunt maken met de afbeelding van Sint Maarten erop!

Sint Maarten 3-AnnavanKooij

De viering van Sint Maarten markeert tevens het begin van Winter Utrecht, een heel scala aan evenementen in de Utrechtse binnenstad rond Sinterklaas en Kerst. Met het Huis van Sinterklaas, meer dan tien Kerstmarkten, Disney on Ice en de spetterende Nieuwjaarsduik zijn er de komende maanden meer dan genoeg redenen om weer eens naar Utrecht te gaan!

 

Vorig artikelEen kijkje achter de schermen bij: Winkel van Papier
Volgend artikelDé 10 herfst musthaves van 2014
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in