Enkellaarzen, waar draag je die bij?

Ik heb een soort haat/liefde verhouding met enkellaarsjes. Ik vind ze ontzettend leuk, maar als ik ze aan heb, staat het op de een of andere manier toch net minder mooi dan wanneer ik hoge laarzen draag. Ik ben niet zo groot, en op de een of andere manier lijk ik met enkellaarzen soms net korter. Dat schijnt te komen, omdat je met enkellaarzen door de wijdte van de schacht een extra horizontale lijn creëert, die je korter doet lijken. Nu ben ik eens gaan experimenteren en kijken of ik dat kon oplossen. Dat lukte! Nu heb ik dus meer mogelijkheden om de enkellaarsjes te dragen.

Enkellaarzen dragen bij een broek met smalle pijp

Op de foto’s hieronder zie je twee manieren waarop je de enkellaarsjes kunt dragen. Je kunt er voor kiezen om je broek een beetje in de enkellaars te dragen. Mijn ervaring is, dat dit vaak niet goed blijft zitten en het er dus een beetje gefrommeld uit ziet. Een oplossing hiervoor is om je broek iets op te rollen. Zo zie je een klein randje huid en komt de focus op de laarsjes te liggen. Je kunt er ook voor kiezen om de broek gewoon zo kort te kopen, dat dit effect vanzelf ontstaat.

Enkellaarzen dragen onder een rok

De combinatie enkellaarzen en een rok is soms ook een uitdaging. Er zijn een aantal manieren waarop je de look zo kunt maken, dat het heel goed past. Als eerste is het belangrijk om het materiaal van de laars af te stemmen op de rok. Een leren rok bij een leren laars, een suède laars bij een suède rok. Dit maakt het één geheel.

Stem patronen af

Als je enkellaarzen draagt is het ook slim om naast de stof, ook de patronen af te stemmen. Als je een rok hebt met een drukke print, kies dan niet voor een laars met een drukke print, maar ga voor effen. Kijk ook naar de wijdte van de schacht: hoe mooier deze aansluit aan je enkel, hoe beter. Dan wordt het meer een geheel met je been en leidt dat minder af.

Roklengte

De lengte van de rok is ook van belang. Over het algemeen staat een enkellaars beter onder een wat langere rok, die over de knie valt, dan een korte rok. Bij een korte rok kun je beter voor een hoge laars kiezen. Dat maakt je benen optisch langer, bij een langere rok geldt dat juist omgekeerd. Dan staat een enkellaars juist mooier, omdat je benen optisch langer lijken door de langere rok en de kortere laars.

Panty’s dragen met enkellaarzen

In de regel zeggen we meestal: kleur laarzen moet hetzelfde zijn als de kleur panty, want dan loopt het mooi in elkaar over. Toch kan een contrasterende kleur soms ook goed werken. Zorg daarvoor wel dat de kleur panty dan terugkomt in de je kleding, zodat het alsnog in balans is.

Enkellaarzen combineren met een jurk

In feite gelden voor het combineren van een jurk met een enkellaars dezelfde tips als bij de rok. Het meest van belang vind is de lengte van de jurk. Hoe korter, hoe minder goed een enkellaars past. Draag dus vooral een jurk die net over de knie valt als je er een enkellaars bij wilt dragen. Bij een kortere jurk kies je beter voor hoge laarzen.

Vorig artikelWaar moet je aan denken als je kind op paardrijden wil
Volgend artikelEen gezellige lange autorit mét kinderen? Het kan!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in