Foto weekoverzicht Judith #118

Het was de afgelopen week een beetje rustig hier op de blog. De reden hiervan is gewoon heel simpel: drukte. En door de drukte ‘s avonds zo moe, dat ik mijn laptop niet meer heb opgestart. Gelukkig is het na deze week meivakantie. Ik hoop dan weer wat meer te kunnen doen, al zijn de kinderen natuurlijk ook 2 weken thuis en ga ik ook nog een weekend op persreis naar de Ardennen. Wat ik dan allemaal voor leuks deed deze week? Dat vertel ik hieronder.

Maandag

De week begon met een werkoverleg op mijn werk. Dat duurde de hele ochtend en een stukje van de middag. Daarna sprong ik in de auto richting Amsterdam, voor de jaarlijkse Culiperslunch. Helaas kwam ik in de file terecht, dus ik was een beetje laat. Gelukkig was dat niet zo erg. In een redelijke sneltreinvaart heb ik de standjes langsgelopen en toch hier en daar leuke gesprekken gehad en nieuwe dingen ontdekt, waar ik de komende week nog over zal schrijven. Ik heb onder andere even bijgepraat met Peter Lute, die dit keer een heel leuk kookboek over kruiden heeft uitgebracht. Ik heb ‘m hier thuis al in de keuken liggen, want in onze nieuwe tuin ga ik zeker kruiden planten, dus dan komt hij goed van pas.

Verder waren er natuurlijk lekkere hapjes en een goed gevulde goodiebag. Daar zat onder andere deze 2 persoons kaasfondue in, die ik meteen ‘s avonds maar klaar maakte. Hij was superlekker!

‘s Avonds ging ik met Niky wandelen. Ik had een website gevonden met allerlei leuke wandelingen in Delft en omstreken, en had er eentje uitgekozen van 7,33 km. Eerst moest ik nog zo’n 2 km naar Niky’s huis lopen en daarna nog naar het startpunt van de wandeling, dus uiteindelijk had ik wel zo’n 12 km in de benen. Niky vond het wat ver, mij ging het eigenlijk wel goed af. Ik loop best graag en ook wel redelijk vaak, dus ik ben wel aardig getraind. Tuurlijk voelde ik na afloop mijn voeten wel, maar ik herstelde vrij snel toen ik eenmaal thuis op de bank lag. Niky had meer last, dus volgende week wil ze maar 5 km lopen 🙂 Het was in elk geval wel gezellig en ook deels een mooie route door de natuur.

Dinsdag

Een werkdag weer, en ik heb dan ook niet meer gedaan dan dat. Maik ging ‘s avonds naar een informatie avond over zonnepanelen, want die moeten we ook nog op ons dak. Er is zoveel keus en er zijn zoveel mogelijkheden. Wat is nou het beste en welk aanbod is scherp? We werden weer een klein stukje wijzer, maar we zijn er nog niet uit.

Woensdag

Lenthe was op woensdag jarig! Ze werd 5 jaar en dat was natuurlijk een mijlpaal. Voordeel van zoveel broertjes en zusjes hebben is natuurlijk dat er bij de ontbijttafel al een heleboel cadeaus lagen. Ze kreeg een wolk met lichtjes voor haar kamer, een nieuwe spaarpot, lego friends, Pokemonkaarten (das nogal een hype hier in huis) en eenhoorn tattoo’s. Ze was er allemaal heel erg blij mee.

Verder ging ze natuurlijk trakteren op school. We hadden ballerina’s gemaakt met een marshmallow en dat vond ze geweldig. Ging eigenlijk een beetje tegen mijn principes in, want ik wil liever iets gezonds trakteren, maar ze wilde het zo graag…

De rest van de dag was ik aan het werk, ‘s avonds was er een ouderavond van school van Yuren, maar daar is Maik heen gegaan.

 

Donderdag

Ik had allerlei plannen, want het was best lekker weer. Ik wilde met Fee naar de kinderboerderij ofzo. Helaas ging dat niet door, want Dura Vermeer kwam een steiger opbouwen, omdat er iets van plastic loshangt bij de waterkering van de bovenste ramen. Ze moesten ook steeds binnen zijn, dus ik kon niet anders dan thuis blijven. Erg jammer, maar ja. Ik bakte dus maar met Fee samen een taart, ze wilde ook zelf mixen.

In de avond was er een overleg met alle nieuwe buren om een keuze te maken voor schuttingen. Volgens mij zijn we er wel uitgekomen. Nu nog spijkers met koppen slaan: het schijnt over een week of 3 al te kunnen.

Vrijdag

Op Goede Vrijdag werd ik ‘s morgens vroeg verrast met een appje van vriendinnetje Ilonka uit Zeeland. Ilonka en ik zijn al vriendinnen sinds we 1 jaar zijn, ze was destijds mijn overbuurmeisje. We hebben altijd contact gehouden. Hoewel we elkaar niet zo heel vaak zien, omdat zij nog in Zeeland woont en ik hier, is het altijd gezellig als we elkaar zien en is er genoeg te bespreken. Ilonka besloot naar mijn nieuwe huis te komen kijken, samen met haar jongste dochter, die van de leeftijd van Sterre is. Het was druk, maar gezellig. Tussendoor moest ik natuurlijk nog naar de zwemles met Lenthe en Yuren. Ilonka deed ondertussen spelletjes met de andere kinderen, ideaal 🙂

Ze bleef nasi eten en ging na het eten weer naar huis. Een onverwacht leuke dag dus! Zo leuk, dat ik helemaal ben vergeten om foto’s te maken. Goed teken 😉

Zaterdag

We vierden de verjaardag van Lenthe, maar eigenlijk belde iedereen af wegens druk of andere afspraken. Dat was wel heel sneu, want Lenthe was echt een beetje teleurgesteld. Gelukkig waren mijn ouders er wel en kwamen eind van de middag onze nieuwe buren met hun 4 kinderen. We gaan maar snel haar kinderfeestje organiseren.

Zondag

Eerste Paasdag in het nieuwe huis! Ik sliep een beetje uit, Maik regelde het ontbijt. Erg lief. Na het ontbijt ging ik met de kinderen knutselen. We bliezen eieren uit en verfden ze. Daarna werd er nog getekend. We deden ook spelletjes en ik verstopte eieren in de tuin die de kinderen mochten zoeken. Ondertussen belde Angeline, de buurvrouw, dat hun alarm was afgegaan. Toen ik ging kijken sloot ik mezelf per ongeluk buiten, want de deur waaide dicht en ik had geen sleutel bij me. Maik stond te behangen en hoorde de bel niet, evenals de kinderen die boven aan het spelen waren. Ik stond net bij de andere buren naar binnen te loeren om te kijken of ze thuis waren, zodat ik via hun achterdeur naar de tuin kon om daar Maiks aandacht te trekken, toen Maik me toch hoorde en naar beneden kwam rennen.

Maik heeft dus het kamertje van Fee behangen, iets wat ook nog op het lijstje stond. Daar was hij toch een groot deel van de dag mee bezig, maar het is wel weer mooi geworden. Nu moet alleen de kamer van Sterre en de overloop nog. De rest laten we allemaal nog stucen. Dat stucwerk vinden we voor de kinderen teveel gedoe, dan worden de kamers ook weer zo vochtig en het geeft zoveel onrust. Vandaar dat we voor die verdieping hebben gekozen voor behang. Doordat Maik bezig was in het kamertje van Fee, kon ze niet in haar eigen bedje slapen. Dus ging ik even met haar in het grote bed liggen, waar ze als een blok in slaap viel. Gezellig hoor.

 

‘s Avonds maakte ik nog een wandelingetje van een half uur met Sterre. Ze kan de laatste tijd moeilijk inslapen, dus ik wilde uitproberen of zo’n wandelingetje zou helpen. Dan ben je toch fysiek meer moe en lukt het misschien beter. Bovendien was het best leuk, even zo met z’n tweetjes in de wijk rondwandelen. Er valt nog genoeg te ontdekken.

Maik en ik gingen ook vroeg naar bed en keken natuurlijk Boer Zoekt Vrouw. Lekker dat we vandaag nog een dagje vrij zijn. Alleen een beetje jammer van het weer. Hopelijk klaart het nog een beetje op vandaag.

Vorig artikelEen energiezuinig huis, wie wil dat nou niet?
Volgend artikel5 x leuke jurkjes voor de zomer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in