Foto weekoverzicht Judith #147

Gelukkig was de afgelopen week wat minder druk dan de weken ervoor. Wel was het troosteloos weer in het weekend, jammer! We hadden ook nog een zieke èn er zijn weer wat huis-goals bereikt. Zoals nieuwe nachtkastjes 🙂 Daar waren we nog maar een half jaar naar op zoek. En waar vonden we ze uiteindelijk? Dichterbij huis dan ik dacht.

Maandag

De school van Yuren en Lenthe had een studiedag, evenals de opvang, dus reed ik in alle vroegte naar mijn schoonouders om daar 3 kinderen af te leveren. Daarna snel door om Sterre naar school te brengen. Wonder boven wonder was ik nog op tijd op mijn werk. Maik zat intussen nog thuis, want onze nieuwe eettafel werd die ochtend gebracht. Ik hield dus mijn telefoon nauwlettend in de gaten tijdens de vergadering, want ik vond het spannend. Toen ik uiteindelijk het verlossende fotootje van Maik kreeg dacht ik: jemig, wat groot! We gingen van 1.80 m ineens naar 3 m lang en 1 m breed. Ik moest echt even wennen.

Toen ik na mijn afspraken Sterre ophaalde en naar huis ging, was ik dan ook erg benieuwd hoe ik het in het echt zou vinden. Uhm, nou ja, groot dus 🙂 En wennen. Ik kreeg het idee dat ie kon worden afgehuurd als vergadertafel. Ik vond ‘m wel heel mooi. Strak, prachtig hout, whitewash. En superfijn met 10 stoelen! Iedereen kan zitten, en de aanhang zelfs ook. Er passen zelfs 12 stoelen aan. Hier nog een fotootje van ‘s avonds…

Dinsdag

Toen ik ‘s morgens naar beneden ging zag ik natuurlijk meteen de tafel weer en ik merkte dat ik er aan gewend raakte. De ruimte kan zo’n grote tafel prima hebben en hij is gewoon heel mooi. Blij mee dus! Veel tijd om er van te genieten had ik niet, want dinsdag was een hele drukke dag met veel afspraken. Sterre moest dan ook naar de opvang, ik had een dagje kunnen ruilen (normaal gaat ze niet op dinsdag). ‘s Avonds moest de motivatie echt uit mijn tenen komen, maar ik ben toch gaan sporten. Het ging niet zo heel lekker overigens, maar volhouden is belangrijk!

Woensdag

Wederom een hectische dag, waardoor er ook nog iets mis ging. Ik begon met een afspraak op een school, en daarna nog eentje. Vanaf 2 uur had ik geen afspraken meer, dus haalde ik Sterre op en gingen we naar huis. Ik had wel veel werk te doen, dus zaten we samen aan de nieuwe tafel te werken. Dat was eigenlijk best gezellig en ook ruim genoeg. Sterre had huiswerk, dus kopje thee erbij en in alle rust lekker doorwerken. Ik heb die middag veel gedaan, zo fijn altijd om je to do list lekker te kunnen afstrepen.

Om 4 uur moest ik Lenthe ophalen van een heksenfeestje bij een vriendinnetje. Ze had een prachtige heksenbezem gemaakt en een heus heksendiploma gekregen. Ze had zelfs een prachtig doosje met een echte schat erin. Superblij was ze ermee. Ik vooral ook met de bezem: er werd thuis druk schoongemaakt en ‘s avonds kon ik alle losse takjes van de vloer gaan stofzuigen 🙂 Hij staat nu op haar kamer en ik denk dat ze ‘s nachts als ik slaap rondjes door de wijk vliegt….

Doordat ik Lenthe moest ophalen van het feestje, vergat ik helemaal om Sterre naar de hockey te brengen: oeps. Die hebben we dus maar een keertje overgeslagen.

Donderdag

Mijn vrije dag, ik was daar best wel aan toe. Lenthe was ontzettend moe en huilerig, dus die mocht weer een dagje thuis blijven. Ze is nog geen zes, dus dat mag af en toe nog (ik schreef daar ook een blogje over van de week). Ik deed spelletjes met haar en Fee, ze speelden met de houten diertjes, we knutselden wat.

Vrijdag

Lenthe ging naar school, Yuren bleef thuis. Hij was ook moe en hangerig, vermoedelijk vanwege de spanning van het afzwemmen. Yuren is een binnenvetter, zegt niet wat er is, maar je merkt het wel aan alles. Best lastig vind ik dat soms. Hoe dan ook, hij was heel gezellig samen met Fee en de ochtend vloog voorbij. Ik was stiekem blij dat er een keer geen kinderen mee naar huis gingen, want dat is vaak zo op vrijdag. Heel gezellig, maar ook extra druk. Dus aten we samen een boterham, speelden wat en gingen toen Sterre alweer halen. Daarna hebben we nog even met z’n allen aan tafel geknutseld. Iedereen wat anders, maar wel heel leuk. ‘s Middags was zoals altijd weer hectisch met hockey, zwemmen en dan ook nog zorgen dat je het eten op tijd op tafel hebt. Maar het is weer gelukt.

Zaterdag

De nacht was niet best, want Lenthe kreeg buikgriep. Na weinig slaap ging de wekker ook nog eens vroeg voor de hockeywedstrijd van Sterre. Lenthe moest eigenlijk naar een kinderfeestje, dus nam hij Yuren en Fee mee naar de hockey, zodat ik nog wat kon schoonmaken als Lenthe naar het feestje was. Maar ja, Lenthe ging niet naar het feestje. Ze wilde wel heel graag, maar was er echt niet toe in staat. Ze is nog wel naar bed gegaan, waardoor ik de bovenverdieping kon poetsen. Ook nam ik nog even de tijd voor een heerlijk kopje winterthee met sinaasappel, citroen, kruidnagel, gember en kaneel.

‘s Middags moesten we naar het diplomazwemmen van Yuren. Sterre en Lenthe lieten we thuis, Lenthe was inmiddels wel iets fitter, maar moe en hangerig. Fee ging wel mee. Yuren was heel zenuwachtig, maar heeft het supergoed gedaan en was apetrots op zijn A diploma! En papa en mama natuurlijk ook. Hij mocht na afloop met papa mee om iets van lego uit te kiezen, dat hadden we beloofd. Daar heeft hij vervolgens de rest van de dag mee gespeeld.

Ik ben vroeg naar bed gegaan, want ik was doodop van de nacht met Lenthe. Ik sliep dan ook zo.

Zondag

Om 5 uur werd ik al wakker, dat was jammer. Maar ja, als je om 21.00 uur in slaap valt ook weer niet zo heel gek. Na het ontbijt ben ik meteen gaan sporten. Voor het eerst deze week dat ik daar echt even de tijd voor had. Meestal kan ik pas ‘s avonds en dan wil ik niet te lang gaan. Na het sporten heb ik wat spelletjes gedaan met Lenthe en Fee. De buren namen voor ons nachtkastjes mee van Ikea, die we na lang wikken en wegen hebben gekocht. Eigenlijk wilde ik iets originelers, maar ik kon gewoon niet vinden wat ik zocht. En ik was die troep op de grond bij Maik wel beu. De buren waren toevallig net onderweg naar de Ikea, dus ze wilden de nachtkastjes wel voor ons meenemen. Ik ben er blij mee! Ze zijn vrij simpel, maar wel heel praktisch. De snoeren kunnen langs achteren weg, dus liggen de opladers niet meer in het zicht. Ideaal. Ik at een lekkere herfstsalade als lunch.

De rest van de middag heb ik nog wat zitten werken. Het wordt al snel donker nu, dus gingen de kaarsjes aan en dat vond ik best een gezellig sfeertje. Het huis wordt echt steeds leuker. Alleen nog even een keer inplannen wanneer we dat plafond gaan laten doen 🙂

 

Vorig artikelKruidige herfstthee
Volgend artikelVerrassend leuke trucs met een kopje koffie
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in