Foto weekoverzicht Judith #208

Vandaag is een bijzondere dag. Het is 7 januari 2018 en dat betekent dat Maik en ik vandaag 12,5 jaar getrouwd zijn. Onze koperen bruiloft dus (en tevens de sterfdag van mijn oma, gek genoeg). Of we nog iets gaan doen is een verrassing. Toen ik met Maik besprak of we er iets aan zouden doen zei hij dat ik moest afwachten. Het stomme is, dat ik zelf ook al wat probeerde te regelen, maar het lukte me niet om oppas te vinden. Wat misschien ook wel beter is, anders hadden we straks 2 dingen gehad. Dat krijg je als je allebei de ander graag verrast 🙂 Hoe wij ons 12,5 jarig huwelijk dus gevierd hebben lees je volgende week, nu eerst alles over de afgelopen week.

Maandag

Oudjaar. Maik moest nog wat werken. Ik ging sporten en nog wat werken. Ook maakte ik glühwein. Fee was deze dag heel erg moeilijk. Waarschijnlijk gewoon doodmoe en overprikkeld van de kerstdagen. Tegen vijven hebben we de barbecue aangestoken voor onze winterbarbecue. Het was gelukkig niet zo koud en nat als vorig jaar. Kacheltje aan, kaarsjes aan, spareribs en sateetjes erop en natuurlijk nog wat salade. Het was heel gezellig. Ondertussen werd er al aardig wat vuurwerk afgestoken, wat de kinderen heel leuk vonden. Na de barbecue hebben we sterretjes afgestoken en de kinderen op bed gelegd. Alleen Sterre niet, die bleef op. We keken Guido Weijers en dronken champagne. Om middernacht wensten we elkaar gelukkig nieuwjaar, gingen nog even naar buiten en rond 1 uur lekker naar bed.

Dinsdag

Maik was thuis en heeft onze hal behangen. Daar was nog steeds een muurtje waar iets mee moest, dus ik ben er heel blij mee dat dat nu af is.We konden een beetje uitslapen, daarna ging ik hardlopen. Eind van de middag gingen we naar de ouders van Maik. Daar gaan we eigenlijk altijd Chinees eten met nieuwjaar. Helaas duurde het allemaal heel erg lang bij de Chinees en aten we nogal laat. Niet heel handig voor de kinderen, die moesten de volgende dag vroeg op, omdat ze naar de opvang gingen.

Woensdag

Vroeg op, de kinderen naar de opvang, Maik naar zijn werk en ik naar de sportschool. Verder heb ik veel gewerkt deze dag. Heerlijk in een leeg huis. Ik maakte ook nog oliebollenpudding van de overgebleven oliebollen en oliebollen wentelteefjes voor Sterre als ontbijt. (dat was pas rond lunchtijd, want pubers slapen uit).

Donderdag

Op donderdag had ik de kinderen thuis. We deden spelletjes (het Kezenspel oa), Yuren speelde met zijn knikkerbaan, er werd nog met de buurkinderen gespeeld en uiteindelijk mochten ze ook nog even op de iPad. Ik maakte goulash en nog een keer oliebollenpudding (want die was erg in de smaak gevallen bij iedereen en we hadden nog meer oliebollen over) en ik probeerde wat was op te vouwen. Na het avondeten haalde Maik een kastje bij de Ikea en ging ik hardlopen. Ik had totaal geen zin, maar ja, als ik de 10 km wil lopen in maart bij de CPC moet ik het opbouwprogramma wel volhouden. Uiteindelijk duurde het maar een half uurtje, dus ik was zo weer thuis en blij dat ik gegaan was.

Vrijdag

Ik had een superslechte nacht gehad. Yuren maakte ons om 3 uur wakker, omdat hij niet kon slapen. Helaas was ik toen klaarwakker en kon ik ook niet meer slapen. Ik had dus niet veel puf om iets te gaan doen. In de ochtend heb ik een beetje met de laptop op de bank gehangen, terwijl de kinderen boven speelden. Dat ging wonderwel zonder ruzie. Sterre was ondertussen met een vriendinnetje naar het zwembad en zou daarna naar een slaapfeestje gaan.

Zaterdag

Het was geen beste nacht, want Yuren stond om 3 uur naast me dat hij niet kon slapen. Daarna kon ik dus niet meer slapen. Uiteindelijk viel ik tegen zessen in slaap en daardoor werd ik te laat wakker voor het zwembad. Dan maar naar de sportschool. Toen ik daarvan terug kwam was er inmiddels een vriendinnetje van Lenthe gebracht die bij ons zou logeren.

IJssculpuren

We gingen met z’n allen even naar Scheveningen. Daar is een IJssculputeren tentoonstelling (naast de Pier) en ze waren tevens bezig met een demonstratie om te laten zien hoe je die beelden maakt. Het was ijskoud, maar wel prachtig gemaakt allemaal. Voor de kinderen was er een speurtocht, waarbij ze hazen moesten zoeken en tellen en tijden moesten opschrijven. Na afloop dronken we warme chocolademelk en toen gingen we weer naar huis.

30 Seconds

Terwijl ik ging kopen, deed Maik wat bitterballen in de oven (hadden we nog over van Oudjaar), schonk hij voor de kinderen limonade in en voor ons champagne. We deden ondertussen een spelletje 30 seconds en het Kezenspel. Allebei erg leuk en we zaten er zo in, dat we besloten maar door te gaan toen het eten klaar was. Heel gezellig! Na het eten hebben we iedereen op bed gelegd en zij wij zelf ook naar bed gegaan, in de hoop wat te kunnen bijslapen. Natuurlijk hebben we nog wel Wie is de Mol gekeken…

Zondag

Wat.een.nacht. Eerst kwam Fee eruit, daarna Yuren. Iets met bang in het donker, niet meer kunnen slapen enz. Daarna kon ik zelf niet meer slapen, en aangezien het de derde nacht op rij was met bezoek rond 3 uur, was ik doodop. Ik was wel op tijd om te gaan zwemmen, dus dat ging ik van 8-9 maar even doen, en daarna ben ik met een kopje thee op de bank tijdschriften gaan lezen op de iPad. Ik had echt nergens puf voor. Rond 4 uur besloot ik te gaan koken en toen ik daar eenmaal mee bezig was ging ik toch ook maar even de woonkamer opruimen en schoonmaken. Hoewel de vakantie fijn was, ben ik ook erg blij dat de kinderen weer naar school gaan. Regelmaat, niet de hele dag speelgoed overal en weer op tijd naar bed en op tijd er uit.

Vorig artikelIJsland, de Golden Circle en Zuid-IJsland
Volgend artikelHelp; mijn puber wil zijn/haar scootercertificaat halen!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in