De leukste kleurplaten voor Kerst

Het is weer kersttijd en wat is er nou leuker voor de kinderen om een kleurplaat te maken? Hier zijn kleurplaten altijd in trek. Als ik niet oplet, printen ze er zo twintig uit. Ook nu kerstmis eraan komt, gaan mijn kinderen helemaal los op kleurplaten van de kerstman, kerstballen, kerstbomen en kerststallen. Ik leg tegenwoordig vaak een kleurplaat voor kerst neer als ze uit school komen. Die leg ik dan klaar op de schilderplank, samen met mooie kleurpotloden of viltstiften. Dit voorkomt een hoop onrust, want ze hebben meteen iets te doen. Ook in het weekend werkt het goed om een kleurplaat neer te leggen zodra ze zich gaan vervelen. Daarom een blogje over de leukste kleurplaten voor Kerst!

Lees ook: kleurplaat kerststal
Lees ook: de leukste kleurplaten voor oud & nieuw
Lees ook: de leukste kleurplaten voor de winter
Lees ook: de leukste kleurplaten met het thema Pasen

De leukste kleurplaten voor Kerst

Er zijn op internet verschillende websites waar je kleurplaten kunt downloaden. Ik heb hieronder 10 websites waar je mooie kleurplaten kunt downloaden met een kerstthema. Wil je liever een kleurboek voor kerst kopen? Dat kan natuurlijk ook! Hier vind je mooie kleurboeken voor kerst

kleurplaten-kerstbomen

Kerstbomen

Kerstbomen zijn het ultieme kerstsymbool. Zonder kerstboom geen kerst, zou ik bijna zeggen. Kinderen vinden het heel leuk om kerstbomen te kleuren. Voor de kleintjes moet je een niet te moeilijk kleurplaat kiezen. Zij kunnen nog niet zo gedetailleerd kleuren en raken dus snel gefrustreerd als het hele kleine vakjes zijn die ze moeten inkleuren. Houd het dus simpel en kies voor deze kerstboom kleurplaat. Wat oudere kinderen, vanaf ongeveer 7 jaar, kunnen al wat meer details aan. Deze kleurplaat met ballen, slingers en snoep is bijvoorbeeld geschikt. Voor kinderen vanaf een jaar of 9 kun je deze kleurplaat met kabouters die een boom optuigen kiezen. Zij hebben al meer geduld, een langere spanningsboog en zijn in staat om kleine vakjes zonder uitschieten te kunnen inkleuren.

kleurplaten-kerstman

De kerstman

De kerstman hoort er natuurlijk ook helemaal bij. Ho Ho Ho roepend, rijdend in zijn arrenslee of met een zak cadeautjes. Ook hier hebben we weer een eenvoudige versie voor de kleuters, een wat moeilijkere voor de onderbouw en een gedetailleerde voor de bovenbouwkinderen.

kleurplaat-kerstballen

Kerstballen

Kerstballen en kerstbellen vinden kinderen ook erg leuk om in te kleuren. Als het kan met glitters erbij, want dat hoort natuurlijk bij de kerst. De makkelijkste vond ik hier, een wat moeilijkere is deze en tot slot voor de tieners een bijzondere kleurplaat met meerdere kerstballen.

kleurplaten-kerststal

Kerststallen

Zeker voor wie het kerstverhaal vertelt is het leuk om een kleurplaat van een kerststal in te kleuren. Ook deze zijn er in verschillende moeilijkheidsgraad. Ik begin met een simpele versie voor de kleintjes. Een wat moeilijkere versie is deze, die wat klassieker oogt en tot slot een zeer gedetailleerde voor de grote kinderen, van een levende kerststal in de stad.

Ik ben benieuwd welke jullie gaan uitprinten!

Vorig artikelWaarom iedereen een schilderplank in huis moet hebben
Volgend artikelFoute kersttrui blijft hip
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in