Foto weekoverzicht Judith #335

Yuren op hapskampHet was een prachtige week! Helaas had ik het wel druk met werkdingen, dus kon niet alsmaar in de zon zitten door de week. Wel af en toe even een theetje gedronken of mijn lunch in de tuin genuttigd. Gelukkig hadden we een heerlijk weekend weg, dat was echt dik genieten!

Maandag

Yuren ging al vroeg op kamp. Ik weet dat veel scholen kamp hebben afgeblazen, maar bij Yuren kon het doorgaan, omdat zijn kamp volledig buiten is. Het is een heel bijzonder kamp: HAPS kamp. Hierbij gaan de kinderen een tijdreis maken naar de Prehistorie en dus ook volledig leven zoals toen. Een mooie ervaring lijkt me. Geen bizarre uitjes dus, maar gewoon de dag vullen met schapen hoeden, dieren verzorgen, soep maken, hout hakken voor het vuur etc. Er mocht zelfs geen tandenborstel mee! ‘s Morgens om kwart voor 8 hebben we hem afgezet bij school. Als moeder vind ik dat toch altijd een klein beetje lastig, dat loslaten 🙂 Vast herkenbaar. Hij vond het zelf ook best spannend. Daarna heb ik de hele dag gewerkt. Ik ging van vergadering in vergadering en voor ik het wist was het tijd om te koken. Op maandag kook ik altijd met restjes, omdat de AH pas op dinsdagochtend onze boodschappen komt bezorgen. Het werd dit keer een koude komkommersoep met gerookte zalm en rode paprikasoep met focaccia

komkommersoep met focaccia

Dinsdag

Toen ik wakker werd was ik meteen benieuwd hoe Yuren geslapen had, maar ja, daar hoorde ik niks over. Voor wie zich afvraagt of je dat nou merkt, 4 of 3 kinderen: ja! Het is echt een stuk rustiger in huis. Plus dat er eentje minder is die je hoeft aan te sporen om door te eten, uit bed te komen, naar bed toe te gaan, zijn school lunch klaar te maken enzo. Na het ontbijt wilde ik gaan hardlopen, toen ik gebeld werd dat Lenthe haar gymtas vergeten was. Dus combineerde ik het brengen van die tas met het rondje hardlopen. Het was bloedheet al, 20 graden, dat vind ik niet fijn rennen. Toch was het een snel rondje. Daarna gauw douchen en aan de slag. Eind van de middag hoorde ik dat een vriendinnetje van Lenthe weer luizen had, dus ik deed meteen een snelle check. Vooralsnog leek ze niks te hebben gelukkig. Ik maakte moussaka, wat iedereen lekker vond en we aten buiten. Oh, en er kwam een heel schattig armbandje met de post…

armbandje brandfield

Woensdag

Ik startte de ochtend in de sportschool en ging daarna snel aan de slag voor mijn werk. Tussendoor dronk ik een kopje thee in de tuin, lunchte ik ook in de zon en ging ik vervolgens de hele middag in vergadering. Dat vond ik wel jammer, want Yuren kwam terug van kamp en ik kon dus niet mee om hem op te halen. Dat deed Maik. Om 2 uur ben ik even naar beneden gerend om hem te knuffelen, hij had het superleuk gehad. Voor onze agapornis Pip hadden we een aviator tuigje gekocht. Dat is een soort riempje wat je over zijn lijfje schuift, zodat hij niet kan wegvliegen. Hij is heel tam en in onze tuin blijft hij prima zitten, maar we willen ook wel eens met hem gaan wandelen. Veel vogel eigenaars doen dat, dus dat wilden we ook wel een proberen. Pip vond het maar een gek ding. In het begin zat hij er alleen maar aan te knagen en kijken hoe het uit kon, maar later vond hij het wel grappig. We hebben een beetje door de wijk gewandeld met hem. Na een uur hebben we het tuigje afgedaan en was hij heel moe van alle prikkels volgens mij. Het schijnt dat ze er na een keer of 4 wel aan gewend zijn en het heel leuk gaan vinden. Ik ben benieuwd! Eind van de dag stak Maik de barbecue aan en toen kwamen de verhalen los bij Yuren. Heel leuk om te horen allemaal!

pip met tuigjesoep hapskamp

Donderdag

Sterre was verkouden dus kon niet naar school, ze ging testen terwijl ik ging hardlopen. Heel vroeg, want daarna moest ik naar een cursus van mijn werk. Dat vond ik eigenlijk wel leuk. Sowieso om mijn collega’s weer te zien, maar ook het onderwerp spreekt me aan. Het gaat over dat wanneer er in de samenwerking verschillende visies zijn, er eigenlijk altijd een gezamenlijke wens is. In mijn geval is dat: het beste voor het kind. Maar wat dan het beste is, daarover kunnen school, ouders, ik en andere deskundigen wel eens van mening verschillen. Hoe ga je daar dan mee om en hoe zorg je dat je niet uit het oog verliest dat iedereen wel dezelfde wens heeft? Toen ik terug reed, deed de auto opeens raar. Hij viel ieder stoplicht uit. Dus ging Maik er direct mee naar de garage, want er stond een weekend weg gepland. Gelukkig kon de garage het wel direct maken (dat was eerst nog even de vraag) en viel onze vakantie niet in duigen. Eind van de middag hoorden we ook dat Sterre geen corona had (dacht ik al), maar ik vergat wel de pianoles van Lenthe. Oeps!

Fee en Lenthe schommelen twente

Vrijdag

De kinderen moesten nog de hele dag naar school. Althans, Yuren niet, want zijn juf zat in quarantaine. Ik begon op de sportschool en ging daarna op de fiets met Yuren naar Delft. Maandag heeft hij verkeersexamen en hij wilde de route een keer met mij fietsen. We combineerden het met een ijsje. Er waren meer klasgenoten van hem op dat idee gekomen, dus we zagen een hoop bekenden. Daarna ging hij bij een vriendje spelen, haalde ik Fee op, pakte spullen in, haalde Yuren en Lenthe op en toen Maik thuis was van zijn werk en Sterre van school konden we vertrekken richting Denekamp. Daar stond een fantastische glampingtent voor ons klaar op Country Resort Papillon. We aten in het restaurant en genoten van de zon, de speeltuin en het vakantiegevoel!

Oefenen fietsexamen yuren

glamping tent denekamp

Zaterdag

We werden wakker van kwetterende vogeltjes (en dat was niet onze Pip, die ook mee was).  Ik ging heel vroeg zwemmen in het zwembad. Helaas was het een beetje bewolkt in de ochtend. We ontbeten bij het restaurant van camping Papillon Country Resort binnen en gingen daarna een rondje camping doen. Het bleek een enorm terrein met heel veel Glamping tenten, toffe stacaravans, een visvijver, een strandje met meer, een sportplek, en heel veel speeltuinen. In de middag gingen we een fietstocht maken door Twente met een speurtocht. Dat was ook heel leuk. Maik en ik hadden allebei zo’n tandemfiets met Lenthe en Fee en Yuren en Sterre gingen op een eigen fiets. Uiteindelijk hebben we 21 km gefietst, best knap van de kinderen! Het was een prachtige route. ‘s Avonds aten we pasta en dronken een lekker wijntje op het terras; er was inmiddels volop zon. Heerlijke dag!

fietsen in Twente met het gezin

huisje met waterput twente

Zondag

Na opnieuw een goede nacht, begonnen we met de kachel aan, want het was wel wat kouder geweest dan de nacht ervoor. Gelukkig was het zo opgewarmd. Er werd rond half 9 een zeer goed gevulde ontbijtbox bezorgd. We hadden geen zon op ons terras, dus verhuisden we de stoelen van binnen naar buiten op onze plek waar we wel zon hadden. We hebben heerlijk in de zon ontbeten, Pip scharrelde een beetje rond. Ineens zei Yuren dat er een beestje op zijn schouder zat die er maar niet afging. Ik keek en zag het meteen: een teek. Gelukkig was er bij de receptie een tekenpen en konden we de teek vrij snel verwijderen. Nu dus maar even in de gaten houden of er geen kring gaat ontstaan. Daarna ging Maik met de kinderen zwemmen en ging ik 5 km hardlopen. Het was al behoorlijk warm, maar wel een mooie omgeving. Vervolgens was het alweer lunchtijd en bleven we op het terras hangen. Met een wijntje, een koffietje en ondertussen lagen de kinderen continue in het zwembad. Eigenlijk had ik nog iets willen gaan doen, maar niemand was er voor de porren. Het zwembad bleef lonken. Dus ik liet het maar, een dagje niksen is soms ook fijn. Rond 4 uur was het helaas wel tijd om naar huis te gaan, een rit die nog 2,5 uur duurde. Thuis aten we pizza, dronken rose om het weekend af te sluiten en keken we uiteraard voetbal. Nog rozig van het heerlijke weekend!

TIP! Ik kreeg via social media al veel vragen over de camping, dus hier de details (stel dat je nog een weekend in het voor- of naseizoen wil boeken, of nog iets zoekt voor de zomervakantie: het is echt een geweldig leuke camping! Met de code Judith10 krijg je bovendien 10% korting!

Camping Country Resort Papillon in Denekamp (bij de Duitse grens) Ik ga er later nog een uitgebreide blog over schrijven, maar dat weet je dit alvast. 

zwemmen denekamp

ontbijt in de zon country resort papillon

borrelplank country resort papillon

Vorig artikelReview “Maar hoe dan?” Seksuele voorlichting vanaf 5 jaar
Volgend artikelOefenen voor je theorie-examen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in