Foto weekoverzicht Judith #151

Nou, het zijn niet de beste weken in huize hipenhot. Momenteel vallen we van het ene virus in het andere. Tot nu toe ben ik de dans nog ontsprongen, maar ik ben benieuwd voor hoe lang… Bovendien: met zieke kinderen loopt mijn hele dagelijkse routine ook in de war. Ik slaap slecht (want de kinderen slapen slecht doordat ze ziek zijn), ik moet op mijn werkdagen vanalles regelen om te zorgen dat er iemand bij het zieke kind is, zodat ik toch naar mijn afspraken kan en de gewone dagelijkse dingen van het huishouden schieten er vaak bij in. Ik kan best genieten van de kou en de kaarsjes aan, maar die virussen vind ik toch echt één van de mindere dingen in de winter.

Maandag

Ik begon de dag met een vergadering op mijn werk. Daarna had ik een afspraak die werd afgezegd, dus ben ik naar huis gegaan om daar in alle rust te werken. Best fijn even wat minder drukte na de hectische beginweken in het schooljaar. De rust was helaas voor kort, want al snel werd ik gebeld met allerlei crisissen waar ik iets mee moest en zo was ik toch de hele middag weer druk. ‘s Avonds ben ik wel naar de sportschool gegaan.

Dinsdag

Dit was werktechnisch gezien een hele drukke dag. Ik begon om half 9 met de eerste lange vergadering en ging om 2 uur de volgende lange vergadering in, met eigenlijk maar heel korte lunchtijd er tussen. Ik was blij dat ik ‘s avonds niet meer weg hoefde, en ben behoorlijk vroeg naar bed gegaan. Ik was zo moe!

Woensdag

In de ochtend zou ik een soort van functioneringsgesprek hebben, maar mijn teammanager had lekkage en belde af. Onverwacht dus een ochtend vrij, die ik wederom goed heb benut door wat administratie af te werken. En fijn, want er werd een nieuw jurkje bezorgd van Loavies wat ik nu in ontvangst kon nemen.

‘s Middags had ik nog 2 gesprekken op mijn werk en uiteindelijk werd het dan toch nog laat. Gelukkig hoefde ik niet te koken: Maik en de kinderen aten macaroni uit de vriezer en ik ging uit eten met Laura bij Aan de Zweth. Dat was, zoals altijd, weer heel lekker en gezellig. We hadden elkaar een poos niet gezien, tenminste, niet zonder kinderen, dus we hadden genoeg bij te praten.

Jullie kochten trouwens ook massaal het boek Sinterklaas-Kapoentje in de webwinkel. Ik heb er nog wat extra besteld, dus vind je het leuk om zo’n echt ouderwets prentenboek op rijm in huis te hebben, dan weten jullie dat ik weer nieuwe voorraad heb. Ik vind ‘m zelf zo leuk!

Donderdag

Mijn vrije dag, dus ik begon maar eens met de was opvouwen en schoonmaken 😉 Dat was in het weekend blijven liggen. Feetje speelde ondertussen in haar kamertje en rommelde af en toe wat bij mij met de was. Ze hielp me (van de wal in de sloot, maar dat mag de pret niet drukken) ‘s Middags kwam een vriendinnetje van Lenthe bij ons spelen. Dat was al 2 weken afgesproken, maar de eerste week was Lenthe ziek en vorige week hadden we onverwacht die crematie. Nu ging het dan eindelijk echt door. Ik was lopend naar school gegaan op mijn nieuwe Skechers, die zitten zo lekker! De meiden hadden het hartstikke leuk samen. We bakten lekker kruidnootjes en versierden een zakje om ze in te doen. Om 3 uur gingen we allemaal opgevouwen in de koekblikauto naar de school van Sterre om haar op te halen. Onze auto staat namelijk nog steeds bij de garage. Ze kunnen maar niet vinden wat het probleem is, en dus hadden we een veel te kleine leenauto. Naja, het is allemaal gelukt, maar ideaal is het niet.

Vrijdag

De eerste dag dat we de adventskaarsjes aanstaken. Vorig jaar kon ik de Grimms Adventsspiraal nergens vinden in de verhuisdozen, evenals het adventskastje, dus ik was blij dat ik ‘m nu weer zo voor de pak had.

Er kwam wederom een vriendinnetje met Lenthe mee uit school en om 3 uur werd ik gebeld dat er bij de garage een iets grotere auto beschikbaar was, dus ben ik die nog gaan omruilen. Daarna reden we door naar Noordwijk, waar ik was uitgenodigd om met de kinderen te komen schaatsen en kaasfonduen bij Winter Wonderland. Ik heb er al een uitgebreid blogje over geschreven, want het is echt ontzettend leuk (tip!) om naartoe te gaan met de kinderen.

Zaterdag

We hadden gelukkig niet zo’n druk weekend. Maik was niet helemaal fit, maar besloot toch naar de kapper te gaan. Ik bleef thuis met de kinderen. Terwijl zij hutten bouwden, voerde ik nieuwe kaarten in de webwinkel in. Ook maakte ik een handigere indeling, zodat je de kaarten op thema kunt vinden. Dus zoek je nog mooie kaarten voor de Sinterklaas, Kerst of winter? Dan kun je die nu eenvoudig opzoeken.

Van de Albert Heijn had ik een voorproefje van de Allerhande kerstbox ontvangen. Ik besloot het voorgerechtje als lunch te maken. Helaas werd de ricotta na vermengen met de waterkers een beetje dun, waardoor mijn zalmbonbon uiteindelijk leeg liep. Desondanks was het wel heel lekker en vullend. Volgende week vrijdag ga ik ook naar het Allerhande Kerstfestival. Lijkt me leuk! En die Kerstbox is trouwens heel handig als je iets origineels wilt serveren, maar geen tijd of zin hebt om uren in de keuken te staan. Dit was supereasy en snel te maken.

Ook bakte ik samen met Yuren en Fee gevuld speculaas. Was goed gelukt!

Zondag

De kinderen hadden hun schoen gezet, dus de ochtend begon vroeg 🙂

Sterre had een clinic van de hockey, dus Maik en zij waren al vroeg op pad. Ik ontbeet met de kinderen en daarna deden we spelletjes sinterklaasmemory. Ik ben die sint wel een beetje zat, maar wij vieren pas dinsdag pakjesavond, dus moet ik het nog even volhouden. Om half 12 kwamen Nelleke en Johan op bezoek. De kinderen gingen gelijk spelen, en wij dronken koffie aan de tafel. Zoals altijd wanneer het gezellig is, vergat ik foto’s te maken. Stom!

Feetje maakte deze dag haar eerste tekening die ook echt iets voorstelde (vond ze zelf haha) Ik heb er meteen een foto van gemaakt.

Nadat ze naar hun volgende afspraak waren, hebben wij met z’n allen monopoly gespeeld. Daarna was ik moe, want Fee is verkouden en al een paar nachten aan het spoken. Ik ben dus even op bed gaan liggen, terwijl Maik lasagna maakte. Na het eten gingen alle kinderen naar bed, maar niet voor lang. Lenthe had al nauwelijks gegeten, en die kreeg dus vlak daarna buikgriep. Ook Fee en Maik waren niet lekker. De nacht was dus dramatisch, we hebben nauwelijks geslapen. Dat beloofd wat voor de komende week….

Zijn ze bij jullie ook allemaal af en aan ziek momenteel? Of fietsen jullie de winter tot nu toe goed door?

Vorig artikelDuurzame decembercadeaus
Volgend artikelDe twaalf dagen met kerstmis
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in