Foto weekoverzicht Judith #31

Judith-weekoverzicht-31-2015Met het druilerige weer begin van deze week vond ik het meteen een stuk saaier dan de weken ervoor. Hadden jullie dat ook? Op zich was dat niet heel erg, want maandag, dinsdag en woensdag was onze gastouder er voor de kindjes en kon ik lekker werken. Dat heb ik dan ook gedaan. Bestellingen ingepakt, facturen gemaakt, blogjes voorbereid. Er staat aardig wat klaar voor de komende 2 weken. Fijn, want ik begin as maandag met mijn nieuwe baan en ik weet nog niet hoe het gaat lopen. Er komt vast veel op me af, en dan heb ik ‘s avonds misschien weinig zin om nog achter de laptop te zitten.

Fee is nu 5 maanden en dat begin ik te merken. Ze slaapt minder. Overdag blijft het nu beperkt tot 1 wat langer slaapje in de ochtend en ‘s middags een kort slaapje. De rest van de tijd wil ze overal bijzijn en alles meemaken. Niet altijd handig. Gelukkig heb ik een aardig assortiment draagdoeken en hang ik haar regelmatig op mijn rug nu, zodat ik mijn handen vrij heb om wat te doen. Ze zit er goed, is dan in ieder geval rustig en kijkt over mijn schouder mee de wereld in. Zo vermaakt ze zich wel. En af en toe valt ze er in slaap.

fee op rug 5 mnd
Ik draag Fee veel op mijn rug nu ze vaker wakker is.

Maandagochtend kwam ik met een vriendin bij Dudok terecht. We dronken er koffie en kletsten bij. Dat was gezellig. De rest van de dag heb ik in de chocolade-hemel zitten werken.

hopstorkwerken
De chocolade-hemel. Alweer ja.

Yuren wilde maandagavond een grapje met papa uithalen. Hij stopte een bal onder mijn shirt en wilde papa laten schrikken met het feit dat er weer een baby in mijn buik zat. Papa deed alsof hij schrok, maar gelukkig weten we dat dit nu (als het goed is) niet meer kan.

yuren mama bal buik
Grapje uithalen met papa

Dinsdag was ik de hele dag thuis en aan het werk. Af en toe kwam de gastouder even langs met Fee, die wilde dan drinken. Een luxe voor de kleine dame, want vanaf volgende week moet ze het weer met flesjes gekolfde melk doen! Dat zal ze vast niet zomaar accepteren.

Woensdag begon ik de dag sportief. Ik stond al om 8 uur bij de fysiotherapeut. Daar zou ik gaan sporten voor mijn bekken, maar er werd ook naar mijn nek gekeken. Ik heb al maanden last van mijn nek en geen idee waarom. Ze hebben het al een paar keer gekraakt, maar dat biedt niet echt een oplossing. Daarom ga ik er binnenkort een foto van laten maken. Misschien is daar op te zien waar de pijn vandaan komt.

‘s Middags werden er 2500 nieuwe tandenpostkaarten besteld voor High Teeth. De eerste 2500 zijn verkocht! Nu het schooljaar begint, zie je dat veel scholen grote hoeveelheden tegelijk bestellen. Dan kan ik maar beter goed voorbereid zijn.

highteeth kaarten
Tandenpostkaarten zijn heel leuk voor kinderen als hun tandje uit valt

Donderdag bracht ik de kindjes naar mijn schoonouders. Het was 112-dag ofzo, iets met politie en brandweer en allerlei activiteiten waar ze de kinderen mee naar toe zouden nemen. Gaf mij mooi de tijd om even naar het ziekenhuis te rijden voor een röntgenfoto. Nog geen uitslag. De rest van de dag heb ik gewerkt en ook een beetje van de zon genoten. Fee was wel gewoon thuis. Ik speelde met haar samen met de regenboog van Grimms.

Fee regeboog grimms spelen
De Grimms regenboog is ook leuk voor baby’s

Vrijdag was ik een dagje met de kinderen. Die heb ik overigens weinig gezien, want met het mooie weer gingen ze lekker buiten spelen. Alleen Feetje natuurlijk niet. Die zat lekker bij me en sliep tussen de middag een lekker lang stuk. Kon ik mooi even een strijk doen die er al ongeveer 3 weken lag.

vt wonen lezen
Heerlijk even tijd om lekker te lezen

Daarna heb ik in de binnentuin gezeten met wat andere buren en ben ik later naar ons terras gegaan om de VT wonen te lezen en een koel wijntje te drinken. Daardoor verloor ik wel zin om te koken, dus het werd sushi. Een beschaafde portie, zoals jullie zien. Maar reuze lekker!

sushi eten vrijdag
sushi time!

 

Op zaterdag had ik ‘s morgens afgesproken voor een ontbijt-meeting met Marije van Mumstheword. Zij gaat voortaan onze culi-rubriek doen. Ik at een heerlijke pannenkoek met bosbessen.

bosbessen pannenkoekje
Bosbessenpannenkoekje, mmm!

Marije en ik hebben elkaar eigenlijk op een grappige manier leren kennen. Ik was op zoek naar een gastouder en vond haar via Oudermatch. Helaas kon Marije niet op doordeweekse dagen, maar wel op avonden oppassen. Zodoende zat ze al snel bij ons met kleine Fee, toen wij een keertje iets van de school van Yuren hadden. Later kwam ik er ineens achter dat ze ook blogde (toen nog als the baking beauty) en gingen we toevallig allebei naar het event van Noppies. De match was dus ook op blog-gebied snel gemaakt. We zijn heel blij dat we Marije aan ons team mogen toevoegen! Op haar eigen blog vertelt ze trouwens veel over haar zwangerschap, want ze is in november uitgerekend van haar eerste kindje. We hebben tijdens de afspraak dan ook mijn spectaculaire bevalling van Fee even doorgenomen 🙂

hortus met marije
Ik weet ook niet waar ik naar kijk 🙂 Ik had last van de felle zon.

In de middag gingen we eerst nog eens naar de plek waar mogelijk ons nieuwe huis komt. Bedankt trouwens voor alle lieve reacties en ervaringen die jullie me hebben gemaild of via Facebook hebben laten weten. Dit keer hebben we de auto er geparkeerd en zijn we naar een park gelopen wat er vlakbij is. Even sfeer proeven, het strandje met het zwemmeertje bekijken enzo. Het was die dag wel erg heet, dus de kinderen hielden het niet zo lang vol.

park wandelen
Beste mooie natuur hè?

Daarna gingen we naar het strand. We kozen dit keer voor Ter Heijde. De kindjes speelden met zand en water. En met Way to Play. Ken je dat niet? Klik dan zeker even door,  dit leuke speelgoed is de moeite waard om te bekijken.

way to play strand

Na het strand wilden we eigenlijk in Kijkduin gaan eten bij een strandtent waarvan wij zeker weten dat het eten er lekker is. Helaas was het superdruk, door het vuurwerk festival dat gepland stond die avond. Er was geen parkeerplek te vinden en de kinderen hadden honger en waren moe, dus kozen we ervoor om naar Lof der Zotheid te rijden. Dit toffe restaurantje bezoeken we vaak als we met de kinderen buiten de deur gaan dineren. Het eten is er altijd lekker en ze zijn bovendien kindvriendelijk. Ik zat er 5 dagen na de bevalling ook, met Fee toen nog als ieniemienie babytje.

kleuren bij lof der zotheid
Lekker kleuren!

Zondag zou het de laatste mooie dag zijn en bovendien was het de laatste vakantiedag. We besloten een mooie fietstocht te maken richting Delft. Sterre had geen zin om zelf te fietsen, dus papa had het zwaar.

fietstocht delft en omstreken
Zie onze diva’s zitten!

Met 4 kindjes in de bakfiets vertrokken we. Eerst naar een theeschenkerij, waar we met een prachtig uitzicht een kopje koffie dronken.

theetuin rieten dak
Yuren maakte deze foto

Vervolgens naar de Botanische Tuin bij de TU Delft. Daar mochten de kinderen een speurtocht doen, kabouters zoeken. Na afloop kregen ze een klein cadeautje. Erg leuk!

botanische tuin tu delft
Kabouters zoeken is een serieuze zaak…

We zagen een “living tree”. Deze boom wordt nu nog ondersteund door balken, maar het idee is dat de takken zo groeien, dat ze op termijn de boom ondersteunen. Grappig idee.

living tree botanische tuin
De “living tree”

Na de fietstocht gingen we een ijsje eten in het centrum en vervolgens fietsten we langs de Vliet weer terug naar Den Haag. We wisten werkelijk niet dat er zo dicht in de omgeving zoveel mooie plekjes waren. Hopelijk zijn ons nog wat mooie weekende gegund, zodat we de volgende keer weer kunnen fietsen. Ik heb namelijk een heel leuk boekje met fietstochten in de omgeving van Den Haag!

ijsje eten plan b
Als afsluiter een ijsje in Delft

En ja, dan zit de vakantie er op. Ik schrijf deze blog op zondagavond. De broodtrommeltjes van de kinderen staan gevuld in de koelkast. Mijn kolf staat klaar, want morgen begin ik ook met werken. Extra spannend, want het is de eerste echte werkdag van mijn nieuwe baan! Ik heb er zin in!

Fee zonnebril mama
Coole babe
Vorig artikelMijn dagritme pictogrammen
Volgend artikelCrayola on the go
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in