Foto weekoverzicht Judith #2

Ook deze week weer een overzicht van mijn week, de allerlaatste werkweek voor mijn verlof. Heerlijk om nu 16 weken vrij te zijn! Hopelijk kan ik nog 6 weken uitrusten voordat de baby komt, en daarna 10 weken genieten van het kleine hummeltje…

IMG_6261

Mijn week begon op maandag. Ik had het hele weekend mijn laptop niet aangehad, dus had veel mail te beantwoorden. Ook waren er bestellingen van High Teeth en de Mommy Measure en moest ik nog wat winacties afhandelen. Naast het schrijven van blogs voor de komende week en mailen had ik dus ook nog het een en ander in te pakken. Werken doe ik meestal gewoon aan de tafel in de woonkamer. Ik liet me vergezellen door mijn Instax Camera, een heerlijke Chai Latte en een boterham met hagelslag. Rechts op de foto zie je ook mijn 5 jaar dagboek “one line a day” liggen, die moest ik nog bijwerken en ons kasboek, waarin ik zowel zakelijk als privé alle inkomsten en uitgaven bij houd voor het overzicht. Mijn man zou dat liever met een online programma doen, maar ik vind sommige dingen toch fijner om gewoon met pen en papier bij te houden.

bestellingen inpakken

Daarna ging ik naar de zolder. Bij de Ikea hadden wij laatst een heleboel doorzichtige bakken gekocht, om alle prentenboeken en spullen voor de seizoenstafel thematisch in op te bergen. Dat heb ik dus zitten doen, maar met de dikke buik ging dat nog niet zo heel makkelijk. Ik moest namelijk steeds bukken. Van het één kwam het ander, en ineens besloot ik dat er een kast anders moest. Die kast stond namelijk dwars, als een soort room devider, maar dat was helemaal niet handig omdat je niet goed bij de boeken kon. De hele bovenverdieping krijgt sowieso nog een make over binnenkort. Het is nu een allegaartje van kleuren. De muur is olijfgroen van toen wij er zelf lagen, maar nu liggen de kinderen er met roze en blauwe accessoires erbij en dat is natuurlijk geen combi. Ik denk er aan om alles geel te maken, omdat er maar een klein raam is en zo’n zonnige kleur dan lekker veel licht geeft.

thema bakkenkamer veranderd

 

 

 

 

 

 

 

‘s Avonds in bed een knuffelmomentje met onze Lenthe. Ze is een echt knuffelkind, het liefst ligt ze de hele nacht tegen me aan. Helaas slaap ik dan niet zo goed, dus ik probeer haar gewoon lekker te knuffelen voor ze gaat slapen, zodat ze dan lekker in haar eigen bedje blijft. Lukt niet altijd hoor.

knuffelen

Maik kocht bij de Ikea een bord (ik had een bord laten vallen dus ons servies was nu niet meer compleet) en 3 voorraadbussen, waar ik in de la mijn superfoods in bewaar die ik ‘s morgens in mijn yoghurt gooi. Ook kochten we blauwe en roze muisjes. Op woensdag moest ik namelijk werken en dan is er altijd kookles. Omdat het mijn laatste week was voor mijn verlof, ging ik met de kinderen in de klas schuimpjes maken die ze mochten versieren met roze of blauwe muisjes. De overgebleven muisjes eten mijn kinderen op brood, we doen dan half half, want ze weten immers nog niet of het een jongen of meisje wordt. Wil je meeraden? Ik heb een leuke winactie gepubliceerd van de week!

muisjes roze en blauwbrood met muisjes

 

 

 

 

 

 

 

Op mijn werk kreeg ik een paar lieve cadeautjes van de kinderen uit mijn klas. Op vrijdag was namelijk de laatste werkdag, nu heb ik 16 weken zwangerschapsverlof, heerlijk! Al voelde ik me nog best goed, het is toch lekker om nu vrij te zijn. Ik moet namelijk nog best veel doen voor de baby komt en daar heb ik nu alle tijd voor. ‘s Avonds werd ik door de meisjes geholpen met koken. Altijd handig!

cadeautje verlof

helpen met koken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto hieronder maakte ik toen ik van mijn werk naar de auto liep. Ik zette ‘m op Instagram, met de tekst erbij dat het de laatste keer was dat ik voorlopig dit weggetje van en naar mijn werk zou lopen. Wat niet helemaal waar is, want 10 februari ga ik nog een dagje terug voor de rapportgesprekken.

zwangerschapsverlof

En toen was het weer weekend! De grap was, dat ik bij thuiskomst hoorde dat mijn man een hele vuilniszak positiekleding had gevonden achterin een kast. Ik was in de veronderstelling dat ik dat allemaal allang had weggegooid. Handig om tegen te komen als je 34 weken zwanger bent, haha. Deze spijkerjurk zat er ook in, ik dacht dat ik die had uitgeleend aan iemand. Niet dus! Nou ja, kan ik er toch nog een week of 6 leuk uit zien. Deze jurk kreeg ik trouwens 8 jaar geleden tijdens de zwangerschap van Sterre van de collega waar ik nu mee samenwerk. Die heeft z’n geld dus wel opgebracht!

buik 34 weken

Ik had slecht geslapen van vrijdag op zaterdag, omdat Lenthe ineens 39 graden koorts had en de hele nacht tussen ons in lag te woelen. Toen ik ‘s morgens wakker werd, was ik zelf snipverkouden. Ik voelde me zaterdag dus niet echt top. Maar flink kiwi’s eten (dat bevat zink en ze zeggen dat je dan korter verkouden bent) en hopen dat ik geen griep krijg. Ik deed dus niet zoveel op zaterdag. De kindjes zijn allemaal ook niet fit dus het was een echt hangdagje. Yuren en Sterre werkten samen in de Rompompom, waar we lid van zijn, Lenthe speelde wat met het keukentje en ik maakte ‘s avonds risotto met coquilles, zeekraal en erwtjes. Dat was heerlijk, maar ik dook daarna snel mijn bed in!

rompompom

risotto

 

 

 

 

 

Lenthe knapte gelukkig snel op, ze heeft inmiddels geen koorts meer. Wel is ze nog snipverkouden. Hier ligt ze op bed met haar nieuwe pyjama aan, die ik bij de Gap online kocht. Ik vind ‘m erg leuk!

gap pyjama

Tot slot de foto hieronder: allerlei bakken en vuilniszakken met babykleding. Het plan is om dat komende week uit te zoeken: wat wil ik bewaren en wat kan weg? En dan natuurlijk alvast wat wasjes draaien. Het wordt een werk, en ik zal vast veel gaan niesen, omdat ik allergisch ben voor huisstofmijt, maar het is fijn als alles straks is uitgezocht en weer netjes opgeruimd in de kasten staat.

troep uitzoeken

Vorig artikelHartjes, hartjes en nog eens hartjes
Volgend artikel9 x liefdes-stempels voor Valentijnsdag
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in