Foto weekoverzicht Judith #200

Ik ging de week in mijn een pijnlijke rib, doordat ik in IJsland gevallen was. Het vervelend is dat ik een keer bukte, iets voelde verschuiven en daarna helemaal veel pijn had. Ik dacht dat ik er met een week wel vanaf zou zijn, maar ik ging googlen en ontdekte dat het 6-12 weken is! Daar baal ik ontzettend van. Sporten lukt namelijk amper met deze pijn, zelfs ademhalen voel ik. Helaas is er niks aan te doen, behalve rust houden, dus dat doe ik dan maar. Niet dat ik de hele dag op de bank lig, integendeel. Ik probeer zoveel mogelijk te fietsen en lopen, om niet heel mijn conditie kwijt te raken. Overigens doet fietsen en lopen wel pijn… Nou ja, genoeg geklaagd. Hier is mijn weekoverzicht!

Maandag

Weer even omschakelen, na IJsland, maar het was een gewone werkdag dus ging ik op de fiets naar kantoor voor de vergadering. Daar bleef ik eigenlijk tot best wel ver in de middag. Daarna had ik nog twee afspraken in de buurt van mijn huis.

Dinsdag

Ook deze dag zat vol met afspraken, zoals meestal de laatste tijd op mijn werkdagen. Er was geen ruimte voor even rustig mijn mail wegwerken en ik was ook pas laat thuis. Toch lukte het weer om het eten op tijd op tafel te hebben. ‘s Avonds heb ik nog wat acties nav IJsland ondernomen. Ten eerste moest ik bijbetalen voor mijn koffer, waar ik het niet mee eens was, dus heb ik een klacht ingediend bij de vliegmaatschappij. Verder ben ik een bijzonder armbandje verloren, waarschijnlijk met omkleden ergens. Baalde ik flink van, het was ook een heel duur armbandje. Ik heb het opgegeven aan de reisverzekering, hopelijk wordt het vergoed en kan ik een nieuwe laten maken bij Juwelier Zigt in Rotterdam.

Woensdag

Ik was in de ochtend een beetje in de war bij de afspraak die ik had. De deur van het gebouw was dicht, waardoor ik het even niet meer snapte. Later bleek, dat ze het ene deel van het gebouw aan het verbouwen zijn, maar ik had moeten omlopen en er daar dus wel in kon. Je moet het maar weten. Ik kwam dus 10 minuten te laat ofzo, want ik liep weer naar een ander gebouw om te vragen hoe het nou zat en moest toen weer terug naar de andere deur. Snappen jullie het nog? Nou, ik dus ook niet. Aan het eind van de middag had ik een afspraak op school voor Yuren. Yuren heeft moeite met spelling. Hij heeft daar een behoorlijke achterstand van opgelopen, mogelijk is er ook sprake van dyslexie (dat wordt nu uitgezocht). Met de meester hebben we nu een plan gemaakt om te kijken of we hem toch wat kunnen gaan helpen op dat gebied. Lezen kan hij trouwens wel supergoed.

Vino e Cuccina

‘s Avonds kwam de oppas en gingen Maik en ik uit eten bij Vino e Cuccina in Den Haag. Even een avondje bijkletsen met z’n tweetjes, soms is dat zo fijn. We hebben lekker gegeten en waren niet al te laat thuis, want het was immers een doordeweekse dag en ons nichtje moest de volgende dag weer naar school.

Donderdag

Mijn vrije dag. Ik had Fee thuis en we hebben samen een heleboel schoongemaakt. Of beter gezegd: ik heb schoongemaakt, zij heeft mijn hakken gepast haha. De badkamer was aan een flinke beurt toe en de slaapkamer ook. Heerlijk! Gaf echt een voldaan gevoel, ook al had ik veel last van die gekneusde rib. Zo irritant. ‘s Middags hebben we nog een knolselderij voor Fee uitgehold om een lantaarntje van te maken voor Sint Maarten. Ik moest met Sterre mee voor de uitslag van het drempelonderzoek (ze heeft het supergoed gedaan, VWO niveau komt er uit) en daarna snel soep eten en door naar school voor de Sint Maarten viering. Dat was gezellig. Aansluitend had ik nog een tienminutengesprek met de juf van Lenthe en toen zijn we naar huis gegaan.

Vrijdag

Een rommeldagje met Fee. Maik moest naar de fysio, dus ik bracht de kinderen naar school. Onder groot protest, want ze houden niet van lopen en ik wilde lopend. Eenmaal thuis heb ik eerst met Fee zitten kleuren. Ze wilde graag een papegaaiduiker tekenen. Ik had een knuffel van een papegaaiduiker meegenomen uit IJsland, dus vandaar dat ze daar over begon. We hebben samen zitten kleuren en de mijne was nog best aardig gelukt.

Pijn

Later heb ik wat gewerkt en heeft Fee op de iPad gezeten. Ik heb een aantal samenwerkingen die ik nog moet uitwerken. Door de weken Ibiza en IJsland is dat er nog niet goed van gekomen, dus nood breekt wet zeg maar. Ook wilde ik de woonkamer nog schoonmaken. Soms is zo’n iPad toch heel handig… Ik genoot van het feit dat ik vrijdagmiddag niet naar het zwembad hoefde nu Lenthe haar B diploma afgelopen zaterdag haalde. Dus aten we chipjes en dronken limonade. Helaas maakte ik een foute beweging met mijn romp, waardoor mijn rib extreem veel pijn ging doen. Ik heb de rest van de avond met een kruikje in bed gelegen.

Zaterdag

Ik was heel vroeg wakker. De pijn van de gekneusde rib leek ietsje minder, ik besloot toch naar het zwembad te gaan. Gelukkig had ik met zwemmen nauwelijks last. Ik lag toch vrij stabiel met mijn romp in het water. Aan- en uitkleden ging minder goed, zodra ik beweeg heb ik pijn. Gelukkig hoefde ik verder niet veel te doen. Ik heb wat spelletjes gedaan met de kinderen en toen Maik en Sterre terug waren van de hockey, heb ik wat zitten werken aan samenwerkingen die deze week online komen.

Diner with friends

‘s Avonds hadden we weer oppas en gingen wij naar vrienden van ons. We waren uitgenodigd om te komen eten. Ze hadden lekker de open haard aan en na wat borrelen gingen we aan tafel. Het was heel gezellig en we hebben heerlijk gegeten.

Zondag

Yuren had in zijn bed geplast, dus midden in de nacht hadden we bezoek. ‘s Morgens dus meteen het bed afgehaald en in de wasmachine gestopt. Daarna ging ik naar de sportschool. Ik was benieuwd wat ik zou kunnen doen met die gekneusde rib. Buikspieroefeningen enzo ging natuurlijk niet, maar een heleboel dingen lukten wel. De crosstrainer ging ook gewoon goed. Overigens heb ik het hele weekend met een warme kruik gezeten en dat heeft wel geholpen, want het deed zondag echt al minder zeer dan vrijdag.

Legiotafel

Rond half 11 werd onze legiotafel opgehaald. Wij hadden deze op marktplaats gezet. Yuren heeft er heel veel plezier van gehad, maar hij wordt er te groot voor. Hij wilde nu graag een bureau, net als zijn grote zus. De lego hebben we nu in bakken gedaan en hij kan nu lekker in zijn kamer werken aan huiswerk of iets anders.

Interview

Daarna ging ik met Yuren naar een vriendje van hem. Ik werk tegenwoordig mee aan de Seizoener, een magazine dat wordt uitgegeven op de Vrije School. In dat magazine interview ik kinderen over hun hobby. Dit keer was een klasgenoot van Yuren aan de beurt, die een hele horde dieren thuis heeft. Zelfs een kerkuil!

Coolevent

Toen ik terug was van het interview gingen we met alle kinderen èn een vriendinnetje van Sterre naar de opening van het Coolevent in Scheveningen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij er een schaatsbaan voor het Kurhaus wordt neergezet, een roetsjbaan komt en dit keer ook ijsbeelden. Tim Akkerman opende het event en ik was voor Leukindenhaag.nl uitgenodigd om dit bij de wonen. We werden om 2 uur verwacht bij restaurant La Galleria voor een hapje en een drankje. Het was supergoed verzorgd, met prosecco, glühwein, oesters, bruschetta, erwtensoep, pasta en nog veel meer lekkers. De kinderen mochten ondertussen lekker schaatsen en poffertjes eten. Toch leuk dat ze schaatsles hebben gehad bij de Uithof, daardoor kunnen ze het best. Alleen Feetje heeft niet geschaatst.

Grand Prix

Eenmaal thuis hebben de kaarsjes aangestoken, een pizza in de oven gedaan en met z’n allen Grand Prix gekeken. Ik heb ondertussen nog wat gewerkt. Een hele gezellige avond dus.

Vorig artikelOrganiseer je wasgoed met de Brabantia Linn
Volgend artikelHerfstkleding in herfstkleuren
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in