Foto weekoverzicht Judith #394

thuis uit hongarije 2022Tja, toen waren we alweer een week thuis. Even wennen wel, maar toch ook fijn. Je eigen bed, eigen badkamer, eigen tuin. Gelukkig is het hier in Nederland ook lekker weer (maar niet zo heet), dus prima te doen. Ook fijn dat ik het sporten weer kon oppakken en een beetje een normaal eetritme. Oh ja, werkende wifi is ook best prettig trouwens. Nog even 3 weekjes thuis uitrusten, dan begint het werkende leven weer. 

Maandag

We werden ‘s morgens nog wakker in Duitsland, waar we na het ontbijt in het hotel de auto in stapten op weg naar Nederland. We hadden 5,5 uur nog te gaan. Op zich prima te overzien, maar toch vind ik die laatste uren altijd lang duren. Je stelt je er toch op in ofzo. Even overwogen we nog na 2,5 uur te lunchen in Bad Bentheim in Duitsland, beetje halverwege, maar eigenlijk had niemand er zin in. We wilden nu gewoon zo snel mogelijk naar huis. Gelukkig ging de reis, op een korte file na, voorspoedig en tegen 3 uur stonden we weer voor ons eigen huis. Daar ben ik meteen begonnen met opruimen. Koffers uitpakken, was aanzetten, toilettassen uitpakken, planten weer op z’n plek (die had ik allemaal beneden gezet voor de buren om water te geven) enz. De kinderen hadden er niet zoveel zin in, maar uiteindelijk werkten ze mee. Toen was er nog even tijd om te relaxen in de tuin. Rond 5 uur reden we naar de ouders van Maik. Daar gingen we Chinees eten en meteen onze vogel en vissen ophalen. Zij hadden daar op gepast. Het was een gezellige avond, maar iedereen was erg moe. We waren dus blij toen we allemaal in onze eigen bed lagen! 

Duitsland werningentuin aug 2022

Dinsdag

We sliepen uit, tenminste, de meesten van ons. Maik helaas niet. Hij moest dinsdag meteen al gaan werken. Ik begon de ochtend in de sportschool en heb in de middag vooral de was gedaan. Ook haalde ik wat fruit uit de tuin: appels, frambozen en blauwe bessen. De stokrozen staan er ook prachtig bij. De kinderen waren wel allemaal nog echt moe. Zowel Fee als Lenthe waren best huilerig de hele dag als er even iets tegenzat. We hebben nog wat spelletjes gedaan en zo vloog de dag voorbij. ‘s Avonds maakte ik soep en we gingen allemaal weer op tijd naar bed. Was nodig. 

wesp eet appel

Woensdag

Op woensdag was iedereen weer gewend en bijgeslapen. Ik maakte een smoothiebowl voor de meisjes en ging daarna met Fee in de tuin werken. Er moest een heleboel onkruid gewied worden en dode bladeren/bloemen uit planten gehaald. Je kan het toch echt zien als je bijna 3 weken niet thuis ben geweest. ‘s Middags ging ik met Fee naar zwemles. Dat gaat gewoon door in de vakantie, we gaan zelfs 2 x per week, zodat ze even een boost krijgt. Fee is vrij laat begonnen, omdat er een wachtlijst was en in Coronatijd het zwemmen (en dus ook de wachtlijst) lang heeft stilgestaan. Ze is nu bezig voor haar A en het gaat best goed. Dat is het voordeel van later beginnen, dan zijn ze motorisch vaak toch wat beter ontwikkeld en wat sterker, waardoor de voortgang vlotter gaat. Desondanks hopen we allemaal dat ze snel mag afzwemmen, want op vakantie vond ze het niet leuk dat ze nog steeds bandjes aan moest. Maik kwam een uurtje eerder naar huis, waardoor we wat vroeger konden beginnen met de barbecue. Om 20.00 uur gingen Sterre en ik naar de film: Where de crawdads sing. Ik heb het boek “Daar waar de rivierkreeften zingen” gelezen (prachtig!) en ik was benieuwd naar de film. Soms valt de film dan erg tegen, maar in dit geval is dat niet zo. Het was heel goed en mooi verfilmd, ik moest een paar keer huilen. Echt een schitterende film, ook als je het boek niet hebt gelezen. Gaan! 

juut en sterre bios

Donderdag

Doordat Maik gewoon moet werken, ben ik elke ochtend ook op tijd wakker. De kinderen slapen dan nog. Meestal ga ik direct sporten, maar deze ochtend besloot ik eerst maar even wat te werken. Dat komt er immers niet van als de kinderen weer wakker zijn, dan vragen ze toch de hele tijd aandacht. Soms maar voor kleine dingen, zoals even een rolschaats helpen aandoen of een spelletje uit een hoge kast pakken, maar je wordt toch telkens gestoord en kunt dan niet lekker doorwerken. Toen iedereen wakker en opgestaan was, trok ik mijn hardloopkleren aan en ging 5 km rennen. Ging best goed weer, gelukkig. Na de lunch besloten we om bramen te gaan plukken. Officieel mag dat niet trouwens, maar voor eigen gebruik wordt het wel gedoogd. We hadden uiteindelijk een kilo, maar verdeeld over 6 mensen valt dat nog best mee 😉 Daarna maakten we er bramenijs en taart van. Heerlijk! Toen Maik ‘s avonds thuis was voelde ik ineens hoe moe ik was: hardlopen, wandelen naar de bramen en terug, hele middag in de keuken staan. Echt pittig. We sloten de dag af met een potje Beverbende (dat ik won!) en toen Fee naar bed ging, besloot ik zelf ook lekker te gaan douchen en naar bed te gaan. Daar heb ik nog wel liggen lezen en tv kijken, maar das toch relaxter dan beneden zitten. 

bramen plukken met lenthe en fee 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

fee plukt bramen

Vrijdag

Ik had goed geslapen! Maarliefst 7 uur, voor mij nogal uniek. Ik twijfelde erg om te gaan sporten, maar ik besloot mijn lijf maar eens even te laten herstellen. Sinds ik Corona heb gehad moet ik best wel opletten hoeveel en hoe hard ik sport. Het gaat echt de goede kant op, ik heb geen hartkloppingen meer enzo, maar na zo’n vermoeide dag als gisteren kan ik dan toch beter een dagje herstel kiezen dan mijn lijf opnieuw uit te dagen. Anders krijg je zo weer een terugslag en daar heb ik geen zin meer in. Ik heb vooral gelezen. Ik ben al een tijdje bezig in Dochter van de Vuurhoeder. Werd getipt als soortgelijk boek als Waar de rivierkreeften zingen. Toch vond ik het moeilijk om er in te komen. In het begin is het heel warrig, over Indiaase stammen en er komen zoveel namen voorbij dat je niet goed snapt wie wie is en waar het verhaal over gaat. Op bladzijde 87 gebeurde er iets dat me wel in het verhaal trok, en vervolgens kon ik het ook niet makkelijk meer wegleggen. 

bramenkoek 2022

Zaterdag

Het was fijn dat Maik thuis was en ik even niet meer de hele dag 100% aan hoefde te staan voor de kinderen, zoals door de week als hij naar zijn werk is. Nog steeds klonk een nog veel “mama”, maar nu ook af en toe “papa”. Overdag hebben we een beetje geluierd. De kinderen kwamen laat uit bed, ik ben nog wel even naar de sportschool gegaan en Lenthe ging met Maik naar rolschaatsles. Dat was voor het eerst, maar ze vond het heel leuk. Dus we gaan dat de komende periode maar eens proberen. Eind van de dag kookte ik voor de kinderen, maar Maik en ik gingen met z’n tweetjes naar Top Gun en daarna uit eten. Even wat tijd met z’n tweetjes, ook wel eens fijn. De film was heel gaaf en we hebben lekker gegeten. 

perziktaart met citroen en tijm

Juut Maik datenight aug 2022

Zondag

Ik ben lid van Foodies Magazine en afgelopen keer stonden er twee taarten in die ik wel wilde maken. Ik had daar ook al de boodschappen voor gedaan. Sanne en Robin, die we ontmoet hebben op de camping in Frankrijk laatst, hadden laten weten dat ze in de ochtend even koffie kwamen drinken, omdat ze in de buurt waren. Een mooie gelegenheid om dus een taart te bakken. Vandaar dat ik om half 8 al in de keuken stond 🙂 Toen ik de taart in de oven had gezet, ging ik naar het zwembad. Daar was het loeidruk. In de zomervakantie is het zwembad op zaterdag dicht, dus kun je alleen banenzwemmen op zondag van 8-10 uur. Dat doet dan ook meteen iedereen. Chaos dus, dat zwemt niet echt lekker. Toch was het wel fijn om weer even baantjes te trekken. Na het douchen kwamen Sanne en Robin dus en dat was heel gezellig. Rond lunchtijd vertrokken ze weer en heb ik de rest van de dag gelezen. Mijn boek is inmiddels uit en ik vond het toch wel een spannend boek, ondanks dat het even duurde voor ik er in zat. 

Robin en sanne op bezoekbramenijs in bakje

Vorig artikelHet vetste spel voor de zomer van 2022
Volgend artikelDe poesta in Hongarije bezoeken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in