Foto weekoverzicht Judith #201

Ik vond het een heftige week. De pijn in mijn rib is gelukkig wel minder, maar er zijn een hoop dingen die me bezig houden en daarbij is het ook gewoon druk. Druk op mijn werk, druk met mijn blog, druk met een training die ik volg en gedoe op de hockey bij Sterre, waardoor ze besloten heeft er af te gaan. Allemaal hectisch en tijdrovend dus. En dat tijdens de Sinterklaastijd, waarbij de kinderen ook hyper zijn. Ik had er wel een beetje stress van, deze week.

Maandag

Ik begon de ochtend met een mooie bijeenkomst voor mijn werk in Rijswijk. ‘s Middags had ik eigenlijk nog een andere afspraak, maar die werd afgezegd. Daardoor had ik voor het eerst sinds tijden een middag niks. Of nou ja, geen afspraken. Dus ik kon lekker in een stil huis werken. Aan het einde van de middag ging ik nog even sporten. Dat moest nog een beetje voorzichtig met mijn gekneusde rib. Toch ging het al veel beter dan de week ervoor. Zelf denk ik dat het warme kruikje geholpen heeft. Daar heb ik 3 dagen mee gelopen en toen deed het minder zeer.

Dinsdag

Op dinsdag had ik een hele drukke dag. Ik zat eigenlijk alleen maar in vergaderingen. Ik was ‘s avonds dan ook best moe. Van sporten kwam het niet meer, maar ik deed nog wel een kleine work out onder het kijken van Fist Dates. Kijken jullie dat ook? Ik vind dat een briljant programma. Ondertussen doe ik dan wat buikspieroefeningen, opdrukken, planken, dat soort dingen. Call me crazy, maar ik probeer toch nog steeds elke dag mijn doelen te halen. Daarna zette ik de voorraad van de kaarten in de webwinkel goed, want er was een heleboel nieuws binnen. De kerstkaarten van Marie Laure Viriot gingen meteen als een trein (na een berichtje op Facebook) dus die kon ik direct opnieuw bestellen.

Woensdag

Lenthe en Fee hadden bij oma en opa geslapen. De opvang was namelijk dicht, en ik moest gewoon werken. Lenthe was niet fit, die is al de hele week snipverkouden en dat is op haar ogen geslagen. Die zijn vuurrood, tranen en doen pijn. Ik had dus alleen Sterre en Yuren bij het ontbijt en dat was verrassend rustig. Aan de ene kant wel eens lekker, aan de andere kant vond ik het ook maar saai. Nadat iedereen naar school was ging ik naar mijn afspraken. Daarna moest ik de meisjes ophalen bij oma, ging ik Yuren ophalen bij een vriendje en reden we meteen door naar de Kwantum om de nieuwe knalroze salontafel van Wown te kopen die ik had gezien. (hij is er ook in lichtblauw trouwens, prijs valt mee!) Helaas bleek die niet goed gespoten, wat ik pas zag toen ik ‘m al in elkaar had gezet. Die moet dus nog omgeruild. Daarna was het alweer tijd om te koken. Drukke dag dus!

Donderdag

Ik had nogal beroerd geslapen. Fee was tussen ons in komen liggen en daarna ging ik liggen piekeren. Stom, ik weet het, maar soms heb ik dat. Ik was dus nogal moe, gelukkig hoefde ik niet te werken op donderdag. Ik deed wat spelletjes met Lenthe en Fee, die allebei thuis waren, werkte wat en lag wat op de bank. Niet echt productief geweest dus. Soms heb je van die dagen…

Vrijdag

Op vrijdag had ik zelfs 3 meisjes thuis: Sterre had studiedag. We hebben de sinterklaasspullen tevoorschijn gehaald. Even alle verkleedkleren gewassen, want die zitten altijd vol stof en dat leidt tot niezen als ik ze niet was. Sterre is trouwens niet meer onder de indruk van de sintspullen 🙂 Maar Fee en Lenthe gingen er gelijk mee aan de slag. Toch wel weer grappig, die sinterklaastijd. Ik was ook vrijdag heel moe, van de drukte en het slechte slapen, dus ben vroeg mijn bed in gegaan. Helaas kon ik niet snel slapen, want Fee bleef maar huilen en moeilijk doen. Ik begreep niet wat er was, tot ik opeens bedacht: Sinterklaas! En ja hoor. Ze vond het heel spannend zei ze en was bang dat Sinterklaas boos zou zijn omdat ze soms huilde. Arm kind.

Zaterdag

Ik was gelukkig op tijd wakker om naar het zwembad te gaan en heb daar 70 baantjes getrokken. Het was best koud nog ‘s morgens, ik moest zelfs krabben! Wel zag de wereld er prachtig uit, met al die herfstkleuren en dan een beetje rijp op het gras en de bladeren. Ik heb even staan kijken en toen een foto er van gemaakt. Soms moet je stil staan bij dit soort simpele mooie dingen, vind ik. Even bewust genieten.

Ik probeerde ‘s morgens nog wat te werken, maar mijn laptop weigerde dienst. Ik kreeg het zelf niet opgelost en Maik was naar de Ikea, dus er zat niks anders op dan wachten tot hij terug was. Hij kreeg het ook niet zomaar voor elkaar trouwens, maar na de onderkant te hebben losgeschroefd, wat aan stekkertjes te hebben gedraaid en wat te hebben schoongemaakt, deed ie het ineens weer gelukkig. Kon ik toch nog aan de slag.

Ook de sintintocht werd hier gekeken. Met kruidnootjes en warme chocolademelk. De kinderen keken tv, ik keek naar de kinderen. Heerlijk om die gespannen bekkies te zien! Daarna mochten ze natuurlijk hun schoen zetten. Daar ging het allemaal om.

Zondag

Tja die schoen. Die was gezet en dus heb je dan 3 stuiterende kinderen wakker om half 7. Volgende week zetten we ‘m maar op zondag, dan zijn ze maandag in elk geval vroeg uit bed. Er zat dus een iPad in. Ik weet het, dat zijn geen normale schoencadeaus, maar er hoort een verhaal bij.

De nieuwe iPad

De kinderen willen al heel lang een nieuwe iPad, omdat wij alleen 2 oudjes hebben die aldoor foutmeldingen geven en waar bepaalde apps niet meer op kunnen draaien. Nu wilden we ze leren om daarvoor te sparen, dus hebben ze allemaal hun tijdschriften abonnement opgezegd aan het begin van 2018 en het geld dat ze daarmee bespaarden op een aparte rekening gezet. Ook werken de kinderen wel eens mee met een campagne die ik op deze blog draai, zoals bijvoorbeeld deze van Clementoni (met toffe winactie!) en een klein beetje van de verdiensten zetten we dan ook op die rekening. Inmiddels hadden ze het bedrag bij elkaar, maar dat wisten ze nog niet. Het leek ons daarom leuk om de iPad voor ze te kopen en als verrassing in de schoen te leggen. Ze waren er natuurlijk enorm blij mee en heel verrast, want ze hadden alleen een chocoladeletter verwacht!

Tafels leren

Yuren vindt het lastig om de tafels te leren, maar hij wil wel allerlei spelletjes op de nieuwe iPad zetten. We hebben dus meteen een stok achter de deur voor hem: bij elke tafel die er in zit, mag hij een app downloaden. Yuren is heel gevoelig voor beloningen, dus hij gaat er voor en de tafel van 3 zit er nu al goed in!

Strand

Voor een samenwerking met Ellerie Agenturen, moest ik nog wat jurkjes van DuMilde en Sorgenfri Sylt op de foto zetten. Als jurkjesgek is dat voor mij natuurlijk geen straf, maar ik moest er wel even de tijd voor vinden. De afgelopen maand is het zo superdruk geweest met de kinderen, reisjes en werkt dat het niet lukte om een moment in te plannen voor de foto’s. Vandaag lukt het wel, sterker nog: de kinderen waren zo hyper van de sint, dat het ons een goed idee leek om even naar het strand te gaan. Konden zij lekker uitrazen, terwijl Maik van mij de foto’s maakte. Het was wel koud, zeker om je dan steeds te verkleden. Maar ach, twee weken geleden stond ik me bij -5 nog in badpak te hijsen in IJsland, dus ik heb wel voor hetere vuren gestaan 🙂 De foto’s zijn leuk geworden!

Vorig artikelGlamping in Toscane is hip!
Volgend artikelGeen kerststress met HelloFresh!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in