Foto weekoverzicht Judith #25

uitgelichte-afb-week-25-2015De laatste week voor de zomervakantie was er eentje van sky-high statistieken (zowel op deze blog als op mijn stappenteller), onze trouwdag, mooi weer en champagne!

Op maandag ben ik altijd alleen met Lenthe en Fee. Ik probeer de laatste tijd lekker veel te bewegen, omdat ik recent een artikel las dat niet sporten, maar voldoende bewegen het geheim is van op gewicht blijven of zelfs afvallen. Dus op maandag probeer ik steeds even lekker naar buiten te gaan voor een wandeling. Even de stad in, of het bos. Zeker met mooi weer geen straf. Afgelopen maandag werd het de stad. We liepen helemaal naar de Denneweg en weer terug. Best een flinke tippel. Lenthe zat het grootste gedeelte op de kinderwagen en viel op het laatst zelfs in slaap naast Fee. Dat ging best nog prima!

samen in de kinderwagen slapen

Vlakbij ons huis is een prachtig stukje Den Haag, vind ik zelf. Een mooie vijver met inmiddels lekker veel groen. Ik maakte er een foto van Lenthe en vond het net een vakantiefoto zo met het zonnetje.

mooi plekje rivierenbuurt den haag

Aan het einde van de middag was Fee wat onrustig. Ik maakte risotto met aardbeien en rucola en zette Fee in de Stokke Newborn erbij, zodat ze kon meekijken. Dat vond ze wel wat, ze was meteen stil!

helpen in stokke newborn

risotto aardbei

Ik ben trouwens een beetje gefrustreerd over de inhammen op mijn hoofd. Ik wist dat het ging komen, na alle zwangerschappen kreeg ik ze tegelijk met de extreme haaruitval, maar nu het dan eenmaal weer zo is baal ik er toch van. Iedere ochtend verlies ik onder de douche bizar veel haren, echt hele dodden. Ooit groeit het weer aan, maar mijn ervaring is dat het zeker nog een maand of 8 duurt.

inhammen haar ontzwangeren

Op dinsdag 7 juli was het best een bijzondere dag. Maik en ik zijn namelijk 9 jaar getrouwd. Op 7 juli 2006, net zo’n warme en zonnige dag als dit jaar, zeiden wij ja tegen elkaar. Overdag moest Maik gewoon werken en zijn Lenthe en ik weer even de stad in gewandeld. We aten een pannenkoek bij Andermans Keuken en toevallig genoeg kreeg ik daar een zakje wedding thee. Alsof de ober het wist!

wedding thee

crepe andermans keuken

Ondertussen gingen de statistieken op Hip & Hot richting de 7000 uniek, omdat het artikel over de giftige kersenpitten zo vaak gedeeld (maarliefst 372 keer!) werd. Dat had ik niet verwacht, maar het was wel erg grappig.

Maik kwam met een mooie bos zonnebloemen voor mij thuis en ik had champagne op zijn werk laten bezorgen als verrassing.

zonnebloemen

‘s Avonds gingen Maik en ik lekker eten bij Basaal, waar we 9 jaar geleden ook onze trouwborrel hadden. En met een kleine club bleven eten. Dat was voor mij toen trouwens wat minder geslaagd. Ik was pril zwanger van Sterre en kotsmisselijk. Ik kon bijna al mijn eten doorschuiven naar anderen.

proost cremant

kus van maik

Woensdag moest ik werken. De laatste 3 dagen op mijn oude werkplek, best gek. Later die avond maakten we de boom voor de juf van Sterre af. We hadden een kartonnen boom van Once Upon a Tree besteld en deze gevuld met foto’s van de kinderen uit haar klas. Het resultaat was erg leuk geworden!

once upon a tree

Helaas kwam Maik die dag ziek thuis uit zijn werk. Hij had hoge koorts en dook zijn bed in. Vervolgens begonnen er voor mij 2 pittige dagen: 4 kinderen alleen in de avondspits en 4 kinderen alleen in de ochtendspits is best een klus! Uiteraard wel gelukt, maar ik was die dagen toch iets te laat op mijn werk en ‘s avonds blij dat ik mijn bed in kon.

vlag strandwacht

Op vrijdag was het mijn allerlaatste werkdag. ‘s Morgens was ik heel even emotioneel in de auto. Een gek idee dat ik 13 jaar lang dezelfde route naar mijn werk reed. Op de Oude Scheveningse weg realiseerde ik me dat ik de kastanjebomen daar heel wat seizoenen heb zien veranderen. In de herfst met gekleurde bladeren, in de winter zonder bladeren, in het voorjaar met knoppen en in de zomer volop groen. Dat vond ik altijd mooi. Nu rijd ik die route niet meer, want mijn nieuwe werk is een heel andere kant op en bovendien nog maar 5 minuten fietsen vanaf huis, ipv de 40 minuten die ik nu altijd moest fietsen. Scheelt wel een hoop tijd ‘s morgens! Rond half 5 zat de dag er dan echt op en begon de zomervakantie. Nadat ik afscheid had genomen van al mijn collega’s ging ik naar huis om daar een lekker wijntje te drinken en te vieren dat de vakantie begonnen was. Ik at een simpele maar o zo lekkere pasta caprese en legde de kindjes vroeg op bed.

pasta caprese

Zaterdag was Maik gelukkig weer koortsvrij en voelde hij zich goed genoeg om uit bed te komen. Het was heerlijk weer en we besloten ‘s middags naar de Parade te gaan in het Westbroekpark. Dat doen we eigenlijk ieder jaar, maar het was er door drukte of slecht weer nog niet van gekomen. Nu dus wel. We kwamen er buren tegen waar we gezellig wat mee hebben gedronken en hebben 2 voorstellingen gekeken. Opgesplitst trouwens, want de ene voorstelling was leuker voor de oudste en de andere voor Lenthe. Ik ben met Lenthe meegegaan en werd daar nog aangesproken door iemand die ik volg op instagram. (@jesuishert) Leuk om haar in het echt te zien!

parade 2015

‘s Avonds hebben we gebarbecued met de kinderen en van de zon genoten. Ook de champagne gedronken die ik Maik cadeau had gedaan voor onze huwelijksdag. Mmm.

bbq juli 2015

champagne omdat het kan

Zondag was het helaas wat minder weer. Nog voor 11 uur hadden we met 3 van de 4 kinderen al ruzie gehad, vooral ook omdat ze voortdurend met elkaar ruzie hadden en dan is er maar 1 oplossing: de deur uit! Het werd het strand. We namen de vlieger mee, maakten een korte wandeling en lunchten bij Strandtent Titus. Een van de betere strandtenten trouwens, zowel het eten als de bediening vond ik prima.

vliegeren strand kijkduin

titus strandtent kijkduin

het wind

 

waait op strand

Na het strand ging ik met Sterre en Fee de stad in. Eigenlijk alleen omdat Sterre oorbellen wilde kopen van het geld dat ze voor haar rapport had gekregen, maar ik zag zoveel leuke kleren voor de kinderen in de uitverkoop dat we met heel veel thuis kwamen. Voor weinig geld, gelukkig 🙂

sundays are for shopping

Al met al een prima start van de zomervakantie! Op naar een week vol vrije tijd en gezelligheid (hoop ik) met de kindjes.

fee borstvoeding
Feetje krijgt inmiddels alweer bijna 4 maanden borstvoeding.

 

Vorig artikelGratis printable WK voetbal
Volgend artikelTour de France toppers
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in