Foto weekoverzicht Judith #480

ribus maart 2024De weken blijven maar druk. Soms heb ik piekperiodes op mijn werk en volgt er daarna een wat meer rustigere tijd. Nu lijkt die rustige tijd voorlopig nog niet in zicht te zijn. Ik ga soms wel lekker op drukke periodes, maar als het te lang duurt dan merk ik dat ik behoefte krijg aan een dagje even geen afspraken. Zodat ik tijd heb om pas op de plaats te maken, administratie te doen, verslagen te maken, dingen uit te zoeken, mensen te bellen en mails te beantwoorden. Zo’n dag heb ik komende week dus ingepland. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #479

Maandag

Het was vergader-maandag! Eens in de twee weken worden wij op kantoor verwacht voor het interne werkoverleg. Dit keer had ik zelf een agendapunt voorbereid, dat vond ik leuk. Na de vergadering was het tijd voor intervisie. Dat verliep een beetje rommelig, want we hadden eerst geen ruimte en toen we eenmaal ergens zaten, werden we er uitgejaagd door collega’s die ‘m hadden gereserveerd. Tot slot had ik nog een online overleg en toen ben ik naar huis gefietst. Het was inmiddels al best laat. 

Dinsdag

Lenthe had koorts en kon niet naar school. Ik heb mijn afspraken naar online omgezet, zodat ik thuis kon werken. Fijn dat het kan. Ze had best hoge koorts en ik vind haar dan toch net een beetje te jong nog om alleen thuis te laten. Om half 4 ben ik nog wel even naar een afspraak gegaan hier in de buurt. Sterre en Yuren waren toen inmiddels thuis van school. Het was best een belangrijke afspraak, dus die wilde ik wel door laten gaan. 

metalbird mooie lucht

Woensdag

Lenthe was nog steeds ziek, maar Maik is op maandag altijd thuis. In de ochtend had ik een afspraak die werd afgezegd, dus dat was fijn. In de middag moest ik naar de tandarts. Ik heb al tijden last van een kies. Vorige week was ik geweest en wilde ze een oude vulling uitboren. Op de een of andere manier bleef ik het gevoel houden dat dit niet het probleem was. Toen ik kwam zei ik dat en ze besloot nog een 4e foto te maken waar opnieuw niks op te zien was. Na nogmaals inspectie kwam ze tot een ander inzicht: het kon een ontstoken of gevoelige tandhals zijn. Er volgde een behandeling met fluoride en ik kon weer naar huis. Met de tip om Sensodyne tandpasta te gaan gebruiken. Als het met een maand niet beter gaat moet ik alsnog terug, maar gek genoeg voelde ik vrijwel direct verlichting. Geen zenuwpijn meer met kou of zoet. Google leerde me dat dit inderdaad de klachten geeft die ik heb. Ik hoop nu heel erg dat het dit was en ik er snel vanaf kom. 

in de wachtkamer bij de tandarts

Oppenheimer

In de avond nam Maik mij mee naar de bioscoop. We gingen naar de film Oppenheimer. Een lange zit, in het begin moest ik er even inkomen, maar wat een bijzondere en krachtige film. Heel indrukwekkend. Ik heb de dag erna het verhaal nog eens opgezocht en meer details gelezen, omdat ik het heel interessant vond. Mocht je ‘m nog niet gezien hebben, zeker doen! Ik vond ‘m erg goed. 

Donderdag

Ik ging op de fiets naar Den Haag CS, waar ik die dag een studiemiddag had. Dat was een beetje ingewikkeld, want de kinderen moeten altijd naar pianoles en Maik kon niet eerder weg van zijn werk, maar gelukkig hoorde ik op tijd dat hij toch iets kon regelen. Zo kon ik blijven tot het einde. Het was wel een interessante dag. Na afloop ging ik met een paar collega’s nog even wat drinken in de stad. Ik moest daardoor in het donker naar huis fietsen en ik had geen lampjes mee, maar gelukkig ging dat goed. 

minibib

Vrijdag

De kinderen waren allemaal vrij op vrijdag. Ik begon met een rondje hardlopen en ging daarna richting Voorburg om daar te gaan lunchen met Miryam. Ze kwam veel te laat 🙂 Combinatie van verkeerde planning en verdwaald geloof ik. Gelukkig was het wel heel gezellig toen ze er eenmaal was en hebben we goed kunnen bijpraten. Ondertussen moest ik zelf de tijd in de gaten houden, omdat Fee naar een feestje moest. Dus om 3 uur was ik thuis, zodat ik haar om half 4 kon afleveren. Daarna snel koken en Maik haalde haar ‘s avonds weer op. Sterre had ook een feestje, maar die kon gelukkig zelf fietsen. 

juut mir maart 2024

Zaterdag

Na een waardeloze nacht met slechts 4 uurtjes slaap begon de dag. Eerst zwemmen en daarna schoonmaken en dingen klaarzetten voor het kinderfeestje van Fee dat ‘s middags was. Ook moesten er nog wat boodschappen worden gedaan. ‘s Morgens kwam er een klusjesman die binnenkort het hek achterin onze tuin gaat omdraaien. Wij willen de poort aan de andere kant, zodat we eventueel een schuurtje kunnen maken aan de kant waar nu de poort is. Dat komt beter uit met de zon namelijk. De trampoline moet dan ook verkocht worden, dus die komt binnenkort op marktplaats. Eigenlijk gaat alleen Fee er nog maar op, dus na 6 jaar maken we weer ruimte voor wat meer tuin (en konijnen). Het konijnenhok gaat dan namelijk ook achterin de tuin. Al die keutels op het terras is nu niet zo erg, maar als het straks mooi weer wordt wel. Fee had dus ‘s middags haar kinderfeestje, we deden een Paas escaperoom spel van Inspector Puzzels. Was erg geslaagd!

escape room spel inspector puzzels

Zondag

Eerste Paasdag. Lenthe en Fee stonden vroeg op om het ontbijt voor te bereiden. Ze hadden erg hun best gedaan: konijnencakejes gebakken, eitjes gekookt, croissantjes gebakken, de tafel mooi gedekt, echt leuk. Ook werden er natuurlijk eieren gezocht in de tuin. Na een uitgebreid ontbijt wilden we naar het bos in Brabant rijden, maar Fee kreeg halverwege buikpijn en begon te huilen, dus zijn we maar weer naar huis terug gereden. Nadat we daar even hadden uitgerust, zijn we uiteindelijk nog naar Vlinders aan de Vliet gegaan. Daar hebben we een uurtje rondgelopen en veel foto’s gemaakt van mooie vlinders. 

paasontbijt 2024

vlinders aan de vliet

Vorig artikelSlimme financiële oplossingen voor ondernemers
Volgend artikelStreetart in Bristol
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in