Foto weekoverzicht Judith #4

weekoverzicht-Judith-4Deze week had hoogtepunten en dieptepunten. Het hoogtepunt was uiteraard de verjaardag van Sterre. Ze werd 8 en dat hebben we in 3 dagen gevierd. Op de dag zelf met de opa’s en oma’s, in het weekend voor vrienden en natuurlijk het kinderfeestje. Je kon mij opvegen, vooral omdat Lenthe bijna de hele week ziek was met hele hoge koorts en ik daardoor amper sliep ‘s nachts. Daarnaast was ik zelf ook nog steeds flink verkouden. Naar virus! Tijd voor het voorjaar!

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #3

Pukka thee

De week begon rustig. Ik had allerlei thee besteld en dronk maandagmorgen een kopje Goodnight thee van Pukka om de dag relaxed mee te starten. Beetje gek misschien, in de ochtend, maar de lavendelsmaak van deze thee is gewoon erg lekker. Die dag heb ik vooral gewerkt aan Hip & Hot: blogjes voorbereid enzo.

Op dinsdag moest ik nog een dagje naar mijn werk. Ondanks dat ik zwangerschapsverlof heb. Ik had namelijk beloofd dat ik nog 6 rapportgesprekken zou doen, dus die dag was ik onder de pannen. Het was best leuk om alle collega’s nog even te zien. Ik was rond 3 uur weer thuis en toen was ik toch behoorlijk moe van de dag.

met danielle bij blij

Op woensdag had ik afgesproken met Daniëlle. Zij verzorgt voor Hip & Hot alle “Kijkjes achter de schermen“. Ik had haar nog niet eerder ontmoet dus het was heel leuk om haar nu eens in het echt te zien. Daniëlle wordt ook mama, dus er waren genoeg gespreksonderwerpen 🙂 We gingen lekker thee en Chai Latte drinken bij Blij in Den Haag. Kon ik nog net aanlopen met mijn dikke buik! Ik kreeg nog lekker leesvoer van Daniëlle, een VT wonen, heb ik ‘s middags op de bank heerlijk zitten lezen.

vt wonen

 

Op donderdag was Sterre ineens ziek.  Ze had koorts, niet zo hoog, maar toch. Omdat ze de volgende dag jarig zou zijn, hield ik haar thuis. Ondanks de koorts heeft ze nog lekker zitten verven met Lenthe en in de middag een beetje tv gekeken. Helaas zagen we Lenthe die dag ook aftakelen, en ‘s avonds had zij opeens 40 graden koorts! Je zou het niet zeggen als je de foto hieronder ziet, maar ze was echt doodziek.
vervenOp vrijdag was ik dus echt heel moe. Ik had door de hoge koorts van Lenthe bijna niet geslapen. Ze lag tussen ons in en werd elke 10 minuten wakker van pijn in haar keel, een dichte neus en ze lag ook te ijlen. Overdag was ze niet veel waard. De hele dag hing ze een beetje op mijn schoot of ze sliep.

Lenthe ziek

Vrijdag was ook Sterre jarig! Ze werd 8 jaar en daar had ze al weken naar uitgekeken. Eindelijk was het zover. Ze kreeg een Walky Talky (dat wilde ze graag), een topmodel boekje, een best friends ketting, een hele gave rugzak en etui met appeltjes van Engelpunt en houten weegschaal die ik kocht bij Prikkeltje. Ze vond het de leukste verjaardag “ever”!

Sterre 8 jaar

Toen Sterre & Yuren naar school waren bakte ik 2 taarten, een limoen-kokostaart en een chocolade-vanille laagjes taart. Sterre had deze zelf uitgekozen. Lenthe lag intussen op de bank te slapen en rond lunchtijd kwam mijn moeder alvast om mij te helpen. De taarten waren heel goed gelukt en toen Lenthe wakker werd, leek ze een beetje opgeknapt. Dat was maar goed ook, want rond 4 uur stroomde het huis vol met de visite.

limoen kokos taartchocolade vanille laagjes taart

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag was het natuurlijk Valentijnsdag! Ik werd verrast met fijne Collegien sloffen met hartjes en een kaartje van Nelleke Wouters.

collegien sloffenkaartje nelleke

 

 

 

 

 

 

 

Ook kregen we die dag nog meer visite, haalde Maik een box op die we via Marktplaats kochten en had ik de intake van de kraamzorg. Dat bezorgde me wel wat kriebels, want nu komt de bevalling ècht dichtbij! Ik ben inmiddels namelijk 36 weken zwanger. Volgende week komen de klossen voor onder het bed en dan is de baby zo goed als “klaar”.

boxkraamdossier

 

 

 

 

 

 

 

Mijn moeder had voor mij (of eigenlijk voor de kinderen) een aantal superleuke pakketjes van Atelier Pippilotta gemaakt, oa het pompoenhuisje en de Sint Maarten Lampionoptocht. ‘s Avonds, toen de kinderen op bed lagen, besloot ik de Valentijnsseizoenstafel op te ruimen en nog even een herfsttafel neer te zetten. Ik maakte uit bruin, oranje en rood papier blaadjes die ik aan de boom hing en legde de rest klaar op tafel voor Sterre om ‘s morgens te kunnen maken. Die hint had ze meteen door, want toen ik zondagochtend beneden kwam, had ze inderdaad de boom mooi versierd. Ik maakte alvast wat foto’s die ik in de webwinkel erbij plaatste, want de seizoensboom is heel hard gegaan en ik heb alweer een nieuwe bestelling gedaan. De boom wordt helemaal met de hand gemaakt, dus het duurt even, maar in maart wordt hij geleverd. Tot die tijd kun je een pre-order doen. De komende week wil ik een lente-seizoenstafel gaan maken.

seizoensboom herfstseizoenstafel herfst

 

 

 

 

 

 

 

Op zondagmiddag vierden we het kinderfeestje van Sterre. Ze had zelf bedacht dat het een “Wie is de Chef”- feestje moest worden. Een soort kookfeestje dus eigenlijk, met ook nog een smaaktest. Het was heel geslaagd en ook lekker hysterisch, maar dat zijn kinderfeestjes altijd. Ik had die nacht weer heel slecht geslapen, want Lenthe had nog steeds hoge koorts. Ik startte de ochtend dus met een goed ontbijt: havermoutpannenkoeken met banaan, maple syrup, kokos, cranberry’s en amandeltjes. Heel  smakelijk!

havermout pannenkoekjes

Komende week gaan Maik en ik nog een paar dagen zonder kinderen een stad bezoeken in Nederland. We reviewen een superleuke Bed & Breakfast die we boekten via Travelbird en deze gave Instax Camera, die we opgestuurd kregen van Nextdeal. Na onze review komt er een blogje over waarin ik de camera aan een van mijn lezers ga weggeven! Dus… stay tuned! instax camera

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelGeboortekaartjes, de nieuwste trends voor 2015 op een rij!
Volgend artikelNegenmaandenbeurs
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in